Skip to main content

Nieuws

Webinar Voka HC - Patiënt zijn in coronatijden
Nieuws

Webinar Voka HC - Patiënt zijn in coronatijden

Iedereen zet momenteel volop in op de herlancering van een meer normale samenleving, met aandacht voor alle randvoorwaarden. Toch lijken we in deze coronacrisis de patiënt wel eens vergeten te zijn.

laptop met online opleiding
Nieuws

Opleiding tijdelijk werklozen: Vlaanderen moet nu mee aan zet komen

De federale regering wil dat bedienden in tijdelijke werkloosheid twee dagen opleiding per maand volgen. Voka deelt de doelstelling om in te zetten op opleiding, maar de federale aanpak alleen zal niet de nodige impact hebben. Vlaanderen moet mee aan zet.

Bart Van Craeynest
Nieuws

Tijd voor meer overheidsinvesteringen

Terwijl er de voorbije weken heel wat aandacht ging naar gratis treinritten, horecacheques en feestpremies, blijft het wachten op een ernstig relanceplan. Een cruciale rol daarvoor ligt bij de overheidsinvesteringen.

geld
Nieuws

Relance door regionaal te investeren in MOED

Overheidsinvesteringen spelen een cruciale rol in de exit uit deze crisis, daar zijn alle economen het over eens. Vooral de regio’s moeten investeren in ‘MOED’: Mobiliteit, Onderzoek & Ontwikkeling, Energie en Digitalisering. Ja, dat kost geld maar het gaat slechts om eenmalige uitgaven om ons opnieuw te lanceren na de coronaklap. En die relance zullen we hard nodig hebben, voor onze economie én voor onze overheidsfinanciën.

europese vlag
Nieuws

Het Europees herstelplan: bijschaven wenselijk, snel aannemen noodzakelijk

Vorige week werd het coronaherstelplan voor het eerst besproken op de Europese Raad. Hieruit bleek dat het nog bijgeschaafd moet worden om de steun van de 27 regeringsleiders te krijgen. Toch moet de EU de vooropgestelde timing aanhouden en eind juli landen met een ambitieus akkoord.

ING
SD  Worx