Skip to main content
Map
  • Nieuws

Nieuws

Bart Van Craeynest
Voka nationaal
Nieuws

Bedrijfswinsten onder druk

De kosten voor bedrijven, o.m. voor lonen en energie, zijn sterk gestegen en de meeste bedrijven kunnen dat maar gedeeltelijk doorrekenen in hun verkoopprijzen. Dat impliceert dat de winstmarges voor de overgrote meerderheid van de bedrijven onder druk staan. Het verhaaltje dat sommigen ophangen van de bedrijven die met hun superwinsten de kostenstijgingen makkelijk aankunnen, klopt gewoon niet.

Interessante IHI oproep
Voka nationaal
Nieuws

Interessante IHI oproep

Het Innovative Health Initiative (IHI) European Partnership lanceerde IHI call 3. IHI-oproep 3 omvat onderwerpen over onvervulde behoeften in volksgezondheid, zeldzame ziekten, geestelijke gezondheid, ziekenhuisefficiëntie en “bewijs” dat door patiënten wordt gegenereerd.

Kick-off van de Belgische OHDSI
Voka nationaal
Nieuws

Kick-off van de Belgische OHDSI

Het Observational Health Data Sciences and Informatics (of OHDSI, spreek uit als "Odyssey") programma is een interdisciplinair samenwerkingsverband dat de waarde van beschikbare gezondheidsgegevens wil versterken door grootschalige analyses.

Philippe Jans
Voka nationaal
Nieuws

Biolectric: “Het wringt dat we het leeuwendeel van onze winst in het buitenland genereren”

We hebben innovatie nodig, duurzame oplossingen zijn de toekomst. Maar bij sommige Belgische succesverhalen houden overheidsmaatregelen de innovatie tegen. Philippe Jans, CEO van Biolectric, tracht het niet aan zijn hart te laten komen. Al moet hij toegeven dat zich iets meer sant in eigen land voelen wel fijn zou zijn.

aandrijfsysteem windturbine ZF Wind
Voka nationaal
Nieuws

“Wij zijn constant op zoek naar innovatie”

ZF Wind is het allereerste bedrijf dat – 43 jaar geleden al – in de windbusiness stapte. In die tijdsspanne voorzag het meer dan 150 miljoen gezinnen van groene stroom en daar stopt de ambitie niet. Het nieuwe test- en prototypecentrum, dat op dit moment gebouwd wordt in Lommel, moet bijdragen aan nog grotere en efficiëntere windturbines. 
 

Bert De Mot springt
Voka nationaal
Nieuws

De sprong: “Wij willen CO2 gebruiken als hernieuwbare grondstof”

De jongens van Oxylum – Bert De Mot, Sander Neukermans en Quinten Van Avondt – dromen van een wereld waar je plastic en mierenzuur kan maken zonder olie en aardgas. Daarom zetten ze hun eigen onderneming op en dat was een serieuze sprong.

Built for Endurance
Voka nationaal
Nieuws

Hoe een ijsbad je bewuster leert leidinggeven

Verbeter je onderneming, begin bij jezelf? Built for Endurance monitort en coacht leidinggevenden alsof ze duursporters zijn. Acute prikkels zoals kou, hitte of vasten herstellen je connectie met je lichaam. Een app met biometrische sensor brengt je reacties op je activiteiten in kaart en begeleidt je naar persoonlijke groei en een evenwichtige levensstijl. “Zo word je thuis en op het werk een betere versie van jezelf”, zegt oprichter Lieven Van Linden.

deelfiets
Voka nationaal
Nieuws

Businesstrends in mobiliteit: Hoe ziet de mobiliteit van de toekomst eruit?

Duurzame mobiliteit is niet nieuw, maar als we kijken naar de klimaatuitdagingen waar we als samenleving voor staan, moeten we het over een andere boeg gooien. Projectmanager Roel Vanderbeuren van The New Drive, een mobiliteitsadvies- en projectmanagementbureau, tipt ons drie trends en maakt zich sterk dat groene mobiliteit ook mogelijk is in België.

An Vermeulen, Coca-Cola
Voka nationaal
Nieuws

An Vermeulen, topvrouw Coca-Cola: “Ik voel veel positieve energie bij bedrijven”

Al meer dan 20 jaar werkt An Vermeulen mee om Coca-Cola te blijven vernieuwen. Nu ze aan het hoofd staat van het bedrijf in België en Luxemburg kan ze er meer dan ooit haar stempel op drukken. Bouwen op het verleden met de blik naar een betere toekomst. Tot rust komen doet ze in haar uitzonderlijke woning.

Pieter Janssens, CEO iO
Voka nationaal
Nieuws

iO: Stap voor stap naar Europees niveau

Met een duidelijke visie en een goed plan kom je al een heel eind. Sinds twee jaar biedt het Belgische iO zijn klanten een volledige digitale dienstverlening aan, van strategie en creatie tot marketing en technologie. Na de Benelux verovert het nu ook Scandinavië met een opvallende ‘buy & build’-aanpak. “We zijn geen bedrijf dat op elke hype springt”, stelt CEO Pieter Janssens.
 

Rudy Provoost
Voka nationaal
Nieuws

Voka-voorzitter Rudy Provoost: “We moeten meer slagkracht tonen”

“Samen ondernemen, samen groeien, met blijvende economische en maatschappelijke impact.” Voka-voorzitter Rudy Provoost wil hier de komende jaren sterk werk van maken. “Met de grote transities die zich doorzetten en de verkiezingen die eraan komen, bevinden we ons in een tijdsgewricht, waarbij we fundamentele doorbraken kunnen en moeten realiseren.”

ING
SD  Worx