Skip to main content
  • Home
  • Nieuws - Voka nationaal

Nieuws - Voka nationaal

Hans Maertens
Opinie

Een mooie en vrije zomer lonkt, maar wat daarna?

Eindelijk. Het ‘Rijk der Vrijheid’ is nu echt steeds meer in zicht. En het Overlegcomité buigt zich vandaag over nog verdere versoepelingen. Maar die vrijheid moet meer dan een zomerbestemming zijn. Hoe lang blijven een aantal beperkingen, zoals in de horeca, eventsector, toerisme en een aantal vergeten sectoren nog gelden? Wat met vaccinaties in het najaar? En waar blijft het noodscenario in geval van een nieuwe variant?

Joe Biden
Nieuws

Brief aan Joe Biden: Open up, mister president

"Dear mister president, goed dat u er bent. Welcome to Europe. De grenzen van de wereld hebben lang genoeg op slot gezeten. Openheid is wat ons, de Vlaamse ondernemingen, betreft het ordewoord", zo stelt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka vzw, naar aanleiding van het bezoek van Biden. Lees hier de hele brief.

Bart Van Craeynest
Opinie

Tekort aan mensen bedreigt onze economie

Krapte op de arbeidsmarkt vormt een belangrijke bedreiging voor onze economie. En de crisis heeft daar geen verandering in gebracht. Bovendien zal dat probleem de komende jaren alleen maar erger worden. Het beleid moet dringend focussen op concrete oplossingen.

Bart Van Craeynest
Opinie

De onzinnige comeback van het brugpensioen

Brugpensioen was in de jaren 70-80 al een slecht idee, en is dat vandaag zo mogelijk nog meer. Het arbeidsmarktbeleid moet focussen op meer mensen langer aan het werk houden, en zeker niet op terug meer mensen vroeger uit de arbeidsmarkt duwen.

covidpas
Opinie

Een soepel en eenvoudig reiskader: noodzakelijke olie voor Brussels Airport, tweede motor van de Vlaamse economie

Ook voor onze Vlaamse economie is het belangrijk dat het Overlegcomité zich vandaag buigt over een versoepeling van de internationale reisregels. Brussels Airport is de tweede motor van onze economie, goed voor 64.000 banen en 3,2 miljard toegevoegde waarde per jaar. Maar in 2020 haalde de luchthaven 75% minder passagiers. Er zijn 3 musts voor een duidelijk reiskader.

energiecontract luminus
Gesponsorde inhoud

Welk energiecontract past bij jouw bedrijf?

Meer dan de helft van de Vlaamse bedrijven vindt de elektriciteitskost belangrijk in de totale bedrijfskosten.* Luminus geeft de belangrijkste aandachtspunten voor het afsluiten of vernieuwen van een

ING
SD  Worx