Skip to main content
  • Nieuws

Nieuws

Hans Maertens
Opinie

Op naar een (na)jaar van extremen

Een hittegolf, overvolle terrassen, uitverkochte festivals, een groene trui en medailles. We beleven een zomer van hoge pieken, maar we verwachten een najaar van diepe dalen.

Quote Sylvie Ackaert
Nieuws

“Veel meer inzetten op ziektepreventie en gezondheidsbevordering”

Op woensdag 28 september organiseert Voka Health Community haar jaarlijks congres. Dit jaar is het centrale thema "Betaalbaarheid en financiering van onze gezondheidszorg". In de aanloop naar het congres interviewen we alvast verschillende toekomstdenkers, die hun visie geven op het onderwerp. Deze week: Sylvie Ackaert, docent en onderzoeker bij Arteveldehogeschool.

“Toegang tot data is cruciaal”
Nieuws

“Toegang tot data is cruciaal”

Op woensdag 28 september organiseert Voka Health Community haar jaarlijks congres. Dit jaar is het centrale thema "financiering en betaalbaarheid van onze gezondheidszorg". In de aanloop naar het congres interviewen we alvast verschillende toekomstdenkers, die hun visie geven op het onderwerp. Deze week: Alex Lefevre, Government, Access & Patient Affairs Lead bij Roche Diagnostics Belgium.

“Nood aan een nieuw zorgsysteem”
Nieuws

“Nood aan een nieuw zorgsysteem”

Op woensdag 28 september organiseert Voka Health Community haar jaarlijks congres. Dit jaar is het centrale thema "financiering en betaalbaarheid van onze gezondheidszorg". In de aanloop naar het congres interviewen we alvast verschillende toekomstdenkers, die hun visie geven op het onderwerp. Deze week: Raf De Rycke, voorzitter van de vzw Organisatie Broeders van Liefde.

drone
Voka-Persbericht

Voka ziet wél kansen voor Vlaamse regionale luchthavens

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, verdedigt het bestaansrecht van de Vlaamse regionale luchthavens in Oostende-Brugge, Wevelgem en Antwerpen. De regionale luchthavens kunnen uitgroeien tot mobiliteitsknooppunten van de toekomst.

Energietoren
Nieuws

Energie FAQ

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne laten zich in heel Europa voelen, met name op het vlak van energiebevoorrading en de energieprijzen. Worden we de komende maanden met acute bevoorradingsproblemen geconfronteerd?

Opinie: Ook in de zorgsector moeten we gaan voor gezonde groei
Nieuws

Opinie: Ook in de zorgsector moeten we gaan voor gezonde groei

We zullen keuzes moeten maken in het begrenzen van de zorg, schrijft Margot Cloet, topvrouw van Zorgnet-Icuro. Het personeelstekort zou zorgen voor een hard ontwaken in een samenleving waar mensen niet meer maar minder zorg zullen krijgen, met langere wachttijden. Die conclusie delen we met Voka allerminst.

energie
Voka-Persbericht

Ondernemingen erg bezorgd om energietoekomst op korte termijn

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, roept op om steunkaders te voorzien voor bedrijven die zwaar getroffen worden door de energiecrisis. Bedrijven maken zich ernstige zorgen over de energieprijzen en -bevoorrading de komende winter. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Voka bij meer dan 500 ondernemingen. Bedrijven geven aan dat ze aankijken tegen operationele verliezen door de sterk stijgende energieprijzen.

“Apothekers spelen belangrijke rol in sensibilisering, preventie en screening”
Nieuws

“Apothekers spelen belangrijke rol in sensibilisering, preventie en screening”

Op woensdag 28 september organiseert Voka Health Community haar jaarlijks congres. Dit jaar is het centrale thema "financiering en betaalbaarheid van onze gezondheidszorg". In de aanloop naar het congres interviewen we alvast verschillende toekomstdenkers, die hun visie geven op het onderwerp. Deze week: Hilde Deneyer, algemeen directeur van het Vlaams Apothekersnetwerk.

“Inzetten op sensibilisering en preventie”
Nieuws

“Inzetten op sensibilisering en preventie”

Op woensdag 28 september organiseert Voka Health Community haar jaarlijks congres. Dit jaar is het centrale thema "financiering en betaalbaarheid van onze gezondheidszorg". In de aanloop naar het congres interviewen we alvast verschillende toekomstdenkers, die hun visie geven op het onderwerp. Deze week: Arnout Wouters, algemeen directeur van Diabetes Liga.

ING
SD  Worx