Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Met zo’n 2800 bedrijven, zowel kmo’s, multinationals als vrije beroepen, actief in zowat alle economische sectoren, vormt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen een uniek ondernemersnetwerk en is het de meest representatieve werkgeversorganisatie in de regio Mechelen-Kempen.

Voka – KvK Mechelen-Kempen wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor haar leden-ondernemers én potentiële ondernemers. Gesteund door de Voka Alliantie, wil ze als neutrale en representatieve speler ondernemerschap stimuleren en ondersteunen via een uitgebreid aanbod aan activiteiten, netwerkevents en dienstverlening op maat.

In het kader van de fusie (per 01/01/2018) hechten we veel belang aan onze medewerkers. Om dit te onderstrepen werd met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en de Vlaamse Overheid het project "A new place to work" opgestart.

Omdat de Kamer dichtbij ondernemers uit de regio wil staan en de vinger aan de pols wil houden over wat reilt en zeilt in de lokale economie, heeft het 9 Lokale Ondernemersnetwerken (LON's) uitgestippeld. Deze regionale invulling wordt volledig gedragen door lokale ondernemers en wordt vanuit de Kamer op uiteenlopende manieren ondersteund.

Naast de LON's is er ook een overkoepelende Raad van Bestuur samengesteld met een 40-tal ondernemers uit de regio Mechelen-Kempen. Hun taak bestaat erin toe te zien op een goeie operationele werking en, vanuit hun ondernemerschap, mee een stem te geven aan de visie en strategie van de Kamer. De samenstelling van deze Raad van Bestuur vindt u hier.

Via de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen deel uit van het Belgisch, Europees en internationaal netwerk van meer dan 10.000 Kamers van Koophandel wereldwijd en treedt zij op als economische partner van de overheid.

News

 • Nieuws 13.11.2018

  European Parliament of Enterprises: ondernemers zeggen ja tegen Europa, maar verwachten ook dat Europa volmondig ja zegt tegen hen

  Op 10 oktober vond de vijfde editie van het European Parliament of Enterprises plaats.
  Lees meer
 • Nieuws 13.11.2018

  Europese Cybersecurity - NIS richtlijn vanaf 9 november

  Europese Cybersecurity NIS-richtlijn actief in België vanaf 9 november. Ben jij al mee?  
  Lees meer
 • Nieuws 13.11.2018

  Lancering pilootprojecten "3C" om customs competence centers in België te ondersteunen

  De AAD&A lanceert pilootprojecten “3C” om customs competence centers in België te ondersteunen.
  Lees meer
Meer nieuws over Mechelen-Kempen

Activiteiten

 • Logo Kameracademie
  Opleiding 19.11.2018 Afgelopen

  Workshop Zet in op energie-besparing

  Ontdek welke mogelijkheden er nog zijn voor jouw bedrijf om energie te besparen
  Lees meer en schrijf in
 • Infosessie 20.11.2018

  Welt - Infosessie Welt en de nieuwe regels werkplekleren

  Ben je op zoek naar enthousiaste medewerkers? Wil je dat werkzoekenden de weg naar jouw bedrijf vinden? Wil je nieuwe mensen integreren en behouden? Zet je jouw medewerkers in
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Mechelen-Kempen