Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Met zo’n 2800 bedrijven, zowel kmo’s, multinationals als vrije beroepen, actief in zowat alle economische sectoren, vormt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen een uniek ondernemersnetwerk en is het de meest representatieve werkgeversorganisatie in de regio Mechelen-Kempen.

Voka – KvK Mechelen-Kempen wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor haar leden-ondernemers én potentiële ondernemers. Gesteund door de Voka Alliantie, wil ze als neutrale en representatieve speler ondernemerschap stimuleren en ondersteunen via een uitgebreid aanbod aan activiteiten, netwerkevents en dienstverlening op maat.

In het kader van de fusie (per 01/01/2018) hechten we veel belang aan onze medewerkers. Om dit te onderstrepen werd met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en de Vlaamse Overheid het project "A new place to work" opgestart.

Omdat de Kamer dichtbij ondernemers uit de regio wil staan en de vinger aan de pols wil houden over wat reilt en zeilt in de lokale economie, heeft het 9 Lokale Ondernemersnetwerken (LON's) uitgestippeld. Deze regionale invulling wordt volledig gedragen door lokale ondernemers en wordt vanuit de Kamer op uiteenlopende manieren ondersteund.

Naast de LON's is er ook een overkoepelende Raad van Bestuur samengesteld met een 40-tal ondernemers uit de regio Mechelen-Kempen. Hun taak bestaat erin toe te zien op een goeie operationele werking en, vanuit hun ondernemerschap, mee een stem te geven aan de visie en strategie van de Kamer. De samenstelling van deze Raad van Bestuur vindt u hier.

Via de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen deel uit van het Belgisch, Europees en internationaal netwerk van meer dan 10.000 Kamers van Koophandel wereldwijd en treedt zij op als economische partner van de overheid.

News

 • bryo roadshows 2019
  Nieuws 07.03.2019

  Bryo trekt door regio Mechelen-Kempen met roadshows

  Ben jij iemand met veel zin om te ondernemen en wil je jouw idee verfijnen tot een sterke business? Ben jij al opgestart (al dan niet in bijberoep) maar zoek je een sterk netwerk en klankbord om
  Lees meer
 • plato kick off kempen
  Nieuws 07.03.2019

  Plato-deelnemers trappen hun werkingsjaar af in Balen

  Vrijdag 1 maart trapte de deelnemers van het Plato-traject Sales en marketing en het traject Communicatie hun werkingsjaar op gang.
  Lees meer
 • Lokaal memorandum
  Nieuws 04.03.2019

  Wat vragen 2.800 ondernemers in Mechelen en Kempen voor 26 mei?

  Waar staan we voor en waar gaan we voor? Wat vragen de ondernemers in Mechelen en Kempen, voor de verkiezingen van 26 mei? Tien prioriteiten hebben we opgelijst.
  Lees meer
Meer nieuws over Mechelen-Kempen

Activiteiten

 • seo
  Opleiding 21.03.2019 Afgelopen

  Lab zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekmachinemarketing (SEA)

  Het is algemeen geweten dat kwalitatieve SEA en SEO meer business oplevert. Bedrijven maken gemiddeld 2 Euro winst voor elke Euro dat ze in SEA investeren.
  Lees meer en schrijf in
 • Opleiding 21.03.2019 Afgelopen

  Lab Hoe haal ik morgen het meeste uit mijn sociale media? - Voka Mechelen

  Waar vandaag op inzetten om morgen te kunnen oogsten? Jouw bestaande klanten engageren en nieuwe klanten werven met jouw Facebook en LinkedIn-profiel?
  Lees meer en schrijf in
 • Logo Kameracademie
  Opleiding 21.03.2019 Afgelopen

  Workshop Klantgericht mailen

  Maak werk van heldere en doeltreffende communicatie
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten van Mechelen-Kempen