Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Met zo’n 2800 bedrijven, zowel kmo’s, multinationals als vrije beroepen, actief in zowat alle economische sectoren, vormt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen een uniek ondernemersnetwerk en is het de meest representatieve werkgeversorganisatie in de regio Mechelen-Kempen.

Voka – KvK Mechelen-Kempen wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor haar leden-ondernemers én potentiële ondernemers. Gesteund door de Voka Alliantie, wil ze als neutrale en representatieve speler ondernemerschap stimuleren en ondersteunen via een uitgebreid aanbod aan activiteiten, netwerkevents en dienstverlening op maat.

In het kader van de fusie (per 01/01/2018) hechten we veel belang aan onze medewerkers. Om dit te onderstrepen werd met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en de Vlaamse Overheid het project "A new place to work" opgestart.

Omdat de Kamer dichtbij ondernemers uit de regio wil staan en de vinger aan de pols wil houden over wat reilt en zeilt in de lokale economie, heeft het 9 Lokale Ondernemersnetwerken (LON's) uitgestippeld. Deze regionale invulling wordt volledig gedragen door lokale ondernemers en wordt vanuit de Kamer op uiteenlopende manieren ondersteund.

Naast de LON's is er ook een overkoepelende Raad van Bestuur samengesteld met een 40-tal ondernemers uit de regio Mechelen-Kempen. Hun taak bestaat erin toe te zien op een goeie operationele werking en, vanuit hun ondernemerschap, mee een stem te geven aan de visie en strategie van de Kamer. De samenstelling van deze Raad van Bestuur vindt u hier.

Via de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen deel uit van het Belgisch, Europees en internationaal netwerk van meer dan 10.000 Kamers van Koophandel wereldwijd en treedt zij op als economische partner van de overheid.

News

 • Nieuws 17.10.2018

  Digitale Woonassistent wint eerste Zorginnovatieprijs Kempen

  Op dinsdag 25 september reikt Health & Care Network Kempen de eerste Zorginnovatieprijs Kempen uit. Uit vier genomineerden koos de jury voor de Digitale Woonassistent uit Turnhout.
  Lees meer
 • subsidies duurzaam ondernemen pom
  Nieuws 17.10.2018

  Projectoproep subsidies - POM Antwerpen stimuleert duurzame acties op bedrijventerreinen

  POM Antwerpen wil de kwaliteit en duurzaamheid van bedrijventerreinen stimuleren en verhogen.
  Lees meer
 • Brexit
  Nieuws 17.10.2018

  Voorbereid op de Brexit? Doe de test met de Brexit Impact Scan!

  Op 29 maart volgend jaar is het zover: dan verlaat het Verenigd Koninkrijk officieel de EU.
  Lees meer
Meer nieuws over Mechelen-Kempen

Activiteiten

 • Logo Kameracademie
  Opleiding 22.10.2018

  Workshop Notuleren en maken van verslagen bij een vergadering

  Hoe maak ik verslag van een vergadering?
  Lees meer en schrijf in
 • Logo Kameracademie
  Opleiding 22.10.2018

  Workshop Stop met brandjes blussen, start met probleemoplossend denken

  In 7 korte en krachtige stappen van probleem tot effectieve oplossing
  Lees meer en schrijf in
 • Lerende netwerken
  Opleiding 23.10.2018

  Lerend netwerk Aankoop - Geel

  Ben je een aankoopverantwoordelijke uit een Kempense onderneming? Dan is het lerend netwerk 'Aankoop', dat vanaf 23 oktober opstart, misschien wel iets voor jou! 
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Mechelen-Kempen