Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Met zo’n 2800 bedrijven, zowel kmo’s, multinationals als vrije beroepen, actief in zowat alle economische sectoren, vormt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen een uniek ondernemersnetwerk en is het de meest representatieve werkgeversorganisatie in de regio Mechelen-Kempen.

Voka – KvK Mechelen-Kempen wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor haar leden-ondernemers én potentiële ondernemers. Gesteund door de Voka Alliantie, wil ze als neutrale en representatieve speler ondernemerschap stimuleren en ondersteunen via een uitgebreid aanbod aan activiteiten, netwerkevents en dienstverlening op maat.

In het kader van de fusie (per 01/01/2018) hechten we veel belang aan onze medewerkers. Om dit te onderstrepen werd met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en de Vlaamse Overheid het project "A new place to work" opgestart.

Omdat de Kamer dichtbij ondernemers uit de regio wil staan en de vinger aan de pols wil houden over wat reilt en zeilt in de lokale economie, heeft het 9 Lokale Ondernemersnetwerken (LON's) uitgestippeld. Deze regionale invulling wordt volledig gedragen door lokale ondernemers en wordt vanuit de Kamer op uiteenlopende manieren ondersteund.

Naast de LON's is er ook een overkoepelende Raad van Bestuur samengesteld met een 40-tal ondernemers uit de regio Mechelen-Kempen. Hun taak bestaat erin toe te zien op een goeie operationele werking en, vanuit hun ondernemerschap, mee een stem te geven aan de visie en strategie van de Kamer. De samenstelling van deze Raad van Bestuur vindt u hier.

Via de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen deel uit van het Belgisch, Europees en internationaal netwerk van meer dan 10.000 Kamers van Koophandel wereldwijd en treedt zij op als economische partner van de overheid.

News

 • Reveillon Joren de weerdt
  Nieuws 14.12.2018

  Meer dan 700 ondernemers zwaaien 2018 uit tijdens Réveillon

  Meer dan 700 ondernemers uit de regio Mechelen-Kempen zwaaiden gisteren tijdens de Réveillon het jaar uit.
  Lees meer
 • philips
  Nieuws 13.12.2018

  Voka betreurt ontslagen bij Philips

  Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen betreurt de 158 ontslagen die vandaag zijn aangekondigd bij Philips in Turnhout. “Dit komt hard aan. Voor de werknemers is dit een klap.
  Lees meer
 • Kaart met ontwrichte zones op
  Nieuws 12.12.2018

  Al 1.652 nieuwe jobs in regio Turnhout door steun aan ontwrichte zones

  In 3,5 jaar tijd zijn er in de regio Turnhout al 1.652 nieuwe jobs bijgekomen, die volledig te danken zijn aan steunmaatregelen aan ontwrichte zones.
  Lees meer
Meer nieuws over Mechelen-Kempen

Activiteiten

 • Logo Kameracademie
  Opleiding 13.12.2018 Volzet Afgelopen

  De 11 Incoterms voor uw internationale aankoop- en verkoopovereenkomsten onder de loep

  Krijg het antwoord op uw vragen tijdens dit seminarie met talrijke oefeningen en praktijkvoorbeelden!
  Lees meer en schrijf in
 • Logo Kameracademie
  Opleiding 13.12.2018 Afgelopen

  Workshop Excel basisfuncties

  Verlies geen tijd meer met basisbewerkingen
  Lees meer en schrijf in
 • Logo Kameracademie
  Opleiding 13.12.2018 Afgelopen

  Workshop Excel voor gevorderden: Functies

  Ontdek de handigste functies
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten van Mechelen-Kempen