Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen

Met zo’n 2800 bedrijven, zowel kmo’s, multinationals als vrije beroepen, actief in zowat alle economische sectoren, vormt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen een uniek ondernemersnetwerk en is het de meest representatieve werkgeversorganisatie in de regio Mechelen-Kempen.

Voka – KvK Mechelen-Kempen wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor haar leden-ondernemers én potentiële ondernemers. Gesteund door de Voka Alliantie, wil ze als neutrale en representatieve speler ondernemerschap stimuleren en ondersteunen via een uitgebreid aanbod aan activiteiten, netwerkevents en dienstverlening op maat.

Omdat de Kamer dichtbij ondernemers uit de regio wil staan en de vinger aan de pols wil houden over wat reilt en zeilt in de lokale economie, heeft het 9 Lokale Ondernemersnetwerken (LON's) uitgestippeld. Deze regionale invulling wordt volledig gedragen door lokale ondernemers en wordt vanuit de Kamer op uiteenlopende manieren ondersteund.

Naast de LON's is er ook een overkoepelende Raad van Bestuur samengesteld met een 40-tal ondernemers uit de regio Mechelen-Kempen. Hun taak bestaat erin toe te zien op een goeie operationele werking en, vanuit hun ondernemerschap, mee een stem te geven aan de visie en strategie van de Kamer. De samenstelling van deze Raad van Bestuur vindt u hier.

Via de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen deel uit van het Belgisch, Europees en internationaal netwerk van meer dan 10.000 Kamers van Koophandel wereldwijd en treedt zij op als economische partner van de overheid.

News

 • Plato meter en peter weekend
  Nieuws 25.09.2018

  Plato stoomt nieuwe meters en peters klaar tijdens 2-daagse

  Op 7 en 8 september verzamelden de Plato meters en peters uit regio Mechelen-Kempen in het Begijnhof Congres Hotel in Leuven voor het Plato meter- en peterweekend.
  Lees meer
 • Thuiswerken: één op de drie Belgen mag het
  Voka-Persbericht 19.09.2018

  Thuiswerken? Eén op drie Belgen mag het

  Eén op de drie Belgen mag van zijn werkgever thuiswerken. Dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging van SD Worx bij 2.500 Belgische werknemers.
  Lees meer
 • Brexit Impact Scan
  Nieuws 18.09.2018

  Ontdek hier de Brexit Impact Scan

  Op 29 maart volgend jaar is het zover: dan verlaat het Verenigd Koninkrijk officieel de EU.
  Lees meer
Meer nieuws over Mechelen-Kempen

Activiteiten

 • Business transformatie
  Opleiding 25.09.2018 Afgelopen

  Lab Business transformatie - Voka Mechelen

  Je merkt dat je omgeving snel verandert en met jouw onderneming wil je koploper zijn in het oppikken van nieuwe trends.
  Lees meer en schrijf in
 • Logo Kameracademie
  Opleiding 25.09.2018 Afgelopen

  Basisopleiding Zaken doen met de VS onder de loep

  Uw business (relaties) met de Verenigde Staten optimaliseren aan de hand van up to date handelsinformatie!
  Lees meer en schrijf in
 • Infosessie 25.09.2018 Afgelopen

  Infosessie Subsidie Ontwrichte Zone

  Een subsidie waarbij je geen dik dossier moet invullen, enkel wat zaken aanvinken en kort beschrijven wat je plannen zijn? Klinkt als muziek in de oren? Kom dan op 25 september naar onze infoavond!
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Mechelen-Kempen