Skip to main content
  • Belangenbehartiging - Voka nationaal

Belangenbehartiging - Voka nationaal

coronavirus
Belangenbehartiging

20 lobbyresultaten voor Corona

Heel wat sectoren zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Voka doet er alles aan om ondernemers door deze crisis te loodsen. We hebben bij het beleid aangedrongen op de nodige maatregelen, en zullen dit ook blijven doen.

Corona FAQ Voka
Belangenbehartiging

Corona FAQ

Voka ontvangt nog regelmatig vragen van ongeruste ondernemers over de concrete aanpak van de gezondheidscrisis. Hier vatten we de antwoorden op de meest gestelde vragen voor je samen.

Klimaat en Energie
Belangenbehartiging

Energie en Klimaat

Het klimaatbeleid is een 'hot' topic. Willen we de opwarming van de aarde tot aanvaardbare limieten beperken, zal er binnen alle maatschappelijke sectoren moeten ingezet worden op emissiereducties. De Vlaamse industrie levert hiervoor alvast de nodige oplossingen en producten.

Innovatie
Belangenbehartiging

Innovatie en Digitalisering

Innovatie is een absolute must voor de groei van je bedrijf. Innoveren is niet alleen je producten en diensten vernieuwen, maar evengoed nieuwe materialen en moleculen ontwikkelen, nieuwe business modellen vormgeven, nieuwe processen invoeren, digitaliseren en zo veel meer.

Mobiliteit
Belangenbehartiging

Mobiliteit

België is kampioen filerijden. Maar willen we onze regio leefbaar en bereikbaar maken, en onze rol als logistieke hub in Europa blijven waarmaken, dan moeten we nu maatregelen nemen.

Omgeving
Belangenbehartiging

Omgeving en vergunningen

Vlaanderen moet diverse maatschappelijke uitdagingen trotseren. We willen dat Vlaanderen voor bedrijven aantrekkelijk blijft om zich er te vestigen en er te investeren en tegelijk willen we dat het hier een aangename plek is om te wonen en te ontspannen.

Plan Samen Groeien
Belangenbehartiging

Plan Samen Groeien

Hoe stomen we Vlaanderen klaar voor de komende decennia en groeien we naar welvaart en welzijn voor iedereen?

relance voorstellen voka
Belangenbehartiging

Relance

De relance écht op gang schieten, dat willen we doen vanuit Voka. Ons doel? Groei waar iedereen beter van wordt.

Talent
Belangenbehartiging

Talent

Om Vlaanderen welvarend en competitief te houden, is de aanwezigheid en ontwikkeling van talent essentieel, als onze enige en echte grondstof. Dat begint reeds in het onderwijs en de manier waarop Vlaanderen dit uitbouwt.

Voka zomerstages voor politici
Belangenbehartiging

Zomerstages

Tijdens het zomerreces maakt Voka gebruik van de politieke luwte om politici aan het werk te zetten in onze bedrijven.

ING
SD  Worx