Brusselse Metropool

Voka Metropolitan is het professionele netwerk voor ondernemers die actief zijn in de Brusselse metropool. Dat is het gebied in een straal van 40 kilometer rond onze Europese hoofdstad. We doen er alles aan om van die Brusselse metropool een nog betere omgeving te maken om te ondernemen.

Economische groei clustert zich steeds vaker rond grote kosmopolitische steden en de cirkel errond. Brussel biedt daar als Europees beslissingscentrum een enorm potentieel. Het is een fantastische economische biotoop, voor gevestigde ondernemingen én voor jong talent.  Maar de stad kent ook veel sociale en structurele problemen. Dat vraagt om meer dialoog, doordachte keuzes en een duidelijke strategie.

Voka Metropolitan verleent je toegang tot de internationale gemeenschap,  de Europese instellingen en het internationale bedrijfsleven in de Brusselse metropool. We stimuleren ook de samenwerking tussen het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bijvoorbeeld om de bereikbaarheid van de Brusselse metropool te verzekeren, om bedrijven ruimte te geven en om talent te mobiliseren. En we gaan we in dialoog met de anderstalige bevolkingsgroepen, met respect voor ieders culturele eigenheid

News

 • Aanhoudende acties van luchtverkeersleiders zorgen voor economische en imagoschade
  Nieuws 22.03.2019

  Aanhoudende acties van luchtverkeersleiders zorgen voor economische en imagoschade

  Voka Vlaams-Brabant vraagt snelle en structurele oplossing Aanhoudende acties van luchtverkeersleiders zorgen voor economische en imagoschade Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant deelt de
  Lees meer
 • Brussel kan centrum voor Fintech worden
  Nieuws 20.03.2019

  Brussel kan centrum voor Fintech worden

  “Brussel kan zich verder een positie uitbouwen in bepaalde niches in de financiële sector, en als kenniscentrum voor Fintech.” Zo stelde Lieve Mostrey, CEO Euroclear, op de voorjaarslunch van Voka Met
  Lees meer
 • Kris Cloots, voorzitter van Voka Metropolitan
  Opinie 15.03.2019

  Brussels, we have a dream!

  Jongeren betogen massaal voor een meer leefbare wereld. Zo dwingen ze ons vooruit te kijken en nu te handelen. Dat is absoluut nodig.
  Lees meer
Meer nieuws over Brusselse metropool

Activiteiten

 • Durf ondernemen voor een duurzame toekomst
  Netwerking 26.03.2019 Afgelopen

  Durf ondernemen voor een duurzame toekomst

  In mei krijgen we de moeder van alle verkiezingen: Vlaams, federaal en Europees. Daarbij staat veel op het spel.
  Lees meer en schrijf in
 • Vastgoedclub Ekla
  Netwerking 27.03.2019 Volzet

  Voka Vastgoedclub: Penthouse life style EKLA Brussels project

  Op de 17de verdieping van deze dynamische stadsontwikkeling het glas heffen met zicht op de skyline van Brussel? Het kan tijdens een bezoek aan deze prachtige penthouse met majestueus terras.
  Lees meer en schrijf in
 • Legends & Leaders: Digital Strategy Execution
  Activiteit 01.04.2019

  Legends & Leaders: Digital Strategy Execution

  Samen met Global organiseren Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan een initiatief rond 'Digital Strategy Execution'.
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten van Brusselse metropool