Brusselse metropool

Voka Metropolitan is het professionele netwerk voor ondernemers die actief zijn in de Brusselse metropool. Dat is het gebied in een straal van 40 kilometer rond onze Europese hoofdstad. We doen er alles aan om van die Brusselse metropool een nog betere omgeving te maken om te ondernemen.

Economische groei clustert zich steeds vaker rond grote kosmopolitische steden en de cirkel errond. Brussel biedt daar als Europees beslissingscentrum een enorm potentieel. Het is een fantastische economische biotoop, voor gevestigde ondernemingen én voor jong talent.  Maar de stad kent ook veel sociale en structurele problemen. Dat vraagt om meer dialoog, doordachte keuzes en een duidelijke strategie.

Voka Metropolitan verleent je toegang tot de internationale gemeenschap,  de Europese instellingen en het internationale bedrijfsleven in de Brusselse metropool. We stimuleren ook de samenwerking tussen het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bijvoorbeeld om de bereikbaarheid van de Brusselse metropool te verzekeren, om bedrijven ruimte te geven en om talent te mobiliseren. En we gaan we in dialoog met de anderstalige bevolkingsgroepen, met respect voor ieders culturele eigenheid

News

 • Persbericht
  Voka-Persbericht 22.05.2017

  Werkgelegenheid is belangrijker dan welles-nietesspelletjes

  Werkgeversorganisaties Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant  en Voka Metropolitan betreuren dat Brussels minister van tewerkstelling Didier Gosuin het belang van Brussels Airport voor
  Lees meer
 • Cover reconversiespecial 2015
  Voka-Persbericht 10.05.2017

  Vernietiging RUP reconversiezone Vilvoorde-Machelen is aanfluiting voor rechtszeker ondernemerschap en nachtmerrie voor de streek

  Het negatieve advies op de ruimtelijke plannen voor de reconversiezone Vilvoorde-Machelen heeft een veel grotere impact dan enkel het Uplace-project.
  Lees meer
 • Let us Keep our Airportjobs
  Voka-Persbericht 20.04.2017

  Verstrenging Brusselse geluidsnormen zet mes op de keel

  In een gezamenlijke reactie wijzen de werknemers, sectororganisaties en werkgevers op Brussels Airport op de zware gevolgen van de beslissing van de Brusselse regering.
  Lees meer
Meer nieuws over Brusselse metropool

Activiteiten

 • Opleiding 'Consultant in eigen zaak'
  Opleiding 30.05.2017

  Word consultant in uw eigen zaak

  Als ondernemer krijgt u dagelijks complexe vraagstukken voorgeschoteld op veel domeinen, over ingewikkelde thema’s en met woorden die meer vragen oproepen dan antwoorden geven.
  Lees meer en schrijf in
 • Voka atelier
  Opleiding 01.06.2017

  Time & priority management: verhoog je efficiëntie op het werk

  In dit atelier leer je je werk efficiënter plannen op een manier die aansluit bij je persoonlijke werkaanpak.
  Lees meer en schrijf in
 • ZomerFolie
  Netwerking 01.06.2017

  Voka's ZomerFolie

  Met de grote vakantie in het vooruitzicht, nodigen we u graag uit voor een nieuwe Voka’s ZomerFolie.
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Brusselse metropool