Brusselse Metropool

Voka Metropolitan is het professionele netwerk voor ondernemers die actief zijn in de Brusselse metropool. Dat is het gebied in een straal van 40 kilometer rond onze Europese hoofdstad. We doen er alles aan om van die Brusselse metropool een nog betere omgeving te maken om te ondernemen.

Economische groei clustert zich steeds vaker rond grote kosmopolitische steden en de cirkel errond. Brussel biedt daar als Europees beslissingscentrum een enorm potentieel. Het is een fantastische economische biotoop, voor gevestigde ondernemingen én voor jong talent.  Maar de stad kent ook veel sociale en structurele problemen. Dat vraagt om meer dialoog, doordachte keuzes en een duidelijke strategie.

Voka Metropolitan verleent je toegang tot de internationale gemeenschap,  de Europese instellingen en het internationale bedrijfsleven in de Brusselse metropool. We stimuleren ook de samenwerking tussen het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bijvoorbeeld om de bereikbaarheid van de Brusselse metropool te verzekeren, om bedrijven ruimte te geven en om talent te mobiliseren. En we gaan we in dialoog met de anderstalige bevolkingsgroepen, met respect voor ieders culturele eigenheid

News

 • Voor Voka en Beci eindigt mobiliteit niet aan de gewestgrenzen
  Nieuws 23.10.2018

  Voor Voka en Beci eindigt mobiliteit niet aan de gewestgrenzen

  Voka en Beci bundelen de krachten om bedrijven uit Brussel en de Rand gezamenlijk te informeren over de werken aan de Leopold-II-tunnel en de Brusselse ring.
  Lees meer
 • Bravo aan alle verkozenen
  Voka-Persbericht 15.10.2018

  Voka vraagt bedrijfsvriendelijk beleid van nieuwe gemeentebesturen

  ​Via een advertentie in enkele nationale en regionale kranten feliciteert Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen, alle verkozen lokale mandatarissen. Het werk begint echter nu pas voor de politici.
  Lees meer
 • Rotterdam toont Brussel de weg
  Nieuws 12.10.2018

  Rotterdam toont Brussel de weg

  Rotterdam en Den Haag werken steeds meer samen in de Metropoolregio, die 23 gemeenten omvat. De samenwerking focust op mobiliteit en vestigingsbeleid.
  Lees meer
Meer nieuws over Brusselse metropool

Activiteiten

 • Cultural Night Ictus
  Netwerking 15.11.2018

  Metropolitan Cultural Night op 15 november

  Beleef danstheater Rosas, met de muziek van Ictus
  Lees meer en schrijf in
 • Ambassadeurslunch Duitsland
  Opleiding 28.11.2018

  Ambassadeurslunch Duitsland

  Op 28 november organiseert Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant in samenwerking met Brussels Diplomatic Academy (VUB) en Voka Metropolitan een ambassadeurslunch met de Duitse Ambassadeur voor Be
  Lees meer en schrijf in
 • YVM XChange: Digital Innovation
  Netwerking 29.11.2018

  YVM Digital Innovation

  In tijden van digitalisering groeit de nood aan wendbaarheid, want het gaat tegenwoordig zeer snel.
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Brusselse metropool