Brusselse metropool

Voka Metropolitan is het professionele netwerk voor ondernemers die actief zijn in de Brusselse metropool. Dat is het gebied in een straal van 40 kilometer rond onze Europese hoofdstad. We doen er alles aan om van die Brusselse metropool een nog betere omgeving te maken om te ondernemen.

Economische groei clustert zich steeds vaker rond grote kosmopolitische steden en de cirkel errond. Brussel biedt daar als Europees beslissingscentrum een enorm potentieel. Het is een fantastische economische biotoop, voor gevestigde ondernemingen én voor jong talent.  Maar de stad kent ook veel sociale en structurele problemen. Dat vraagt om meer dialoog, doordachte keuzes en een duidelijke strategie.

Voka Metropolitan verleent je toegang tot de internationale gemeenschap,  de Europese instellingen en het internationale bedrijfsleven in de Brusselse metropool. We stimuleren ook de samenwerking tussen het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bijvoorbeeld om de bereikbaarheid van de Brusselse metropool te verzekeren, om bedrijven ruimte te geven en om talent te mobiliseren. En we gaan we in dialoog met de anderstalige bevolkingsgroepen, met respect voor ieders culturele eigenheid

News

 • Luchtvrachtsector slaat de brug naar het onderwijs
  Voka-Persbericht 24.03.2017

  Luchtvrachtsector slaat de brug naar het onderwijs

  Op BRUcargo werken ongeveer 5000 mensen, een kwart van het totaal aantal directe jobs op Brussels Airport.
  Lees meer
 • Jean-Paul Van Avermaet
  Nieuws 20.03.2017

  Hoofdstadtoets

  Ja, Brussel blijft een trekpleister voor talent en bedrijven, een internationaal centrum, zonder gelijke in ons land. Die internationale aanwezigheid wordt verder verankerd.
  Lees meer
 • Jan Jambon en Jean-Paul Van Avermaet
  Nieuws 16.03.2017

  Minister Jambon op voorjaarslunch: “Brussel is veiliger een jaar na de aanslagen”

  Voor 200 genodigden op de voorjaarslunch van 14 maart maakte minister Jambon de balans op van het veiligheidsbeleid in ons land, bijna een jaar na de aanslagen.
  Lees meer
Meer nieuws over Brusselse metropool