Brusselse Metropool

Voka Metropolitan is het professionele netwerk voor ondernemers die actief zijn in de Brusselse metropool. Dat is het gebied in een straal van 40 kilometer rond onze Europese hoofdstad. We doen er alles aan om van die Brusselse metropool een nog betere omgeving te maken om te ondernemen.

Economische groei clustert zich steeds vaker rond grote kosmopolitische steden en de cirkel errond. Brussel biedt daar als Europees beslissingscentrum een enorm potentieel. Het is een fantastische economische biotoop, voor gevestigde ondernemingen én voor jong talent.  Maar de stad kent ook veel sociale en structurele problemen. Dat vraagt om meer dialoog, doordachte keuzes en een duidelijke strategie.

Voka Metropolitan verleent je toegang tot de internationale gemeenschap,  de Europese instellingen en het internationale bedrijfsleven in de Brusselse metropool. We stimuleren ook de samenwerking tussen het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bijvoorbeeld om de bereikbaarheid van de Brusselse metropool te verzekeren, om bedrijven ruimte te geven en om talent te mobiliseren. En we gaan we in dialoog met de anderstalige bevolkingsgroepen, met respect voor ieders culturele eigenheid

News

 • mobiliteit brussel
  Nieuws 14.03.2018

  Dringend kaderakkoord mobiliteit nodig

  Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moeten dringend werk maken van een kaderakkoord over de grote mobiliteitswerven die Brussel en de rand verbinden, zoals de Ring en de tramlijnen van he
  Lees meer
 • Voorjaarslunch met rector Caroline Pauwels: "VUB wil muren slopen in Brussel, Voka Metropolitan ook rond Brussel
  Nieuws 06.03.2018

  Voorjaarslunch met rector Caroline Pauwels - VUB wil muren slopen in Brussel, Voka Metropolitan ook errond

  Muren slopen en bruggen bouwen tussen de universiteit en haar stedelijke omgeving. Dat is de missie van Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB).
  Lees meer
 • Brussels airport
  Voka-Persbericht 27.02.2018

  Komende boetetsunami bewijst dat Brusselse normen bedrijven schaden

  Werkgeversorganisaties Voka Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan zijn niet te spreken over de nieuwe demarche van Brussels Minister Céline Fremault.
  Lees meer
Meer nieuws over Brusselse metropool

Activiteiten

 • Voka Export Academy | Vlaams-Brabant
  Opleiding 27.03.2018

  Voka Export Academy | Vlaams-Brabant

  Nieuwe buitenlandse markten verkennen is belangrijk om als bedrijf te kunnen blijven groeien.
  Lees meer en schrijf in
 • Vokacongres 2018
  Netwerking 27.03.2018

  Vokacongres 2018 - Ondernemen in de stad van morgen

  Meer dan ooit staan onze gemeenten en steden voor belangrijke uitdagingen. De economie van morgen begint in de steden van morgen. Ondernemerschap is hierbij cruciaal.
  Lees meer en schrijf in
 • Opleiding
  Opleiding 28.03.2018

  Werken aan de Ring: netwerkmoment ‘modal shift’

  De Ring rond Brussel heeft er al een lange geschiedenis opzitten, en is aan opfrissing toe. De Ring werd immers ontworpen en gebouwd voor het verkeer van de vorige eeuw.
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Brusselse metropool