Brusselse metropool

Voka Metropolitan is het professionele netwerk voor ondernemers die actief zijn in de Brusselse metropool. Dat is het gebied in een straal van 40 kilometer rond onze Europese hoofdstad. We doen er alles aan om van die Brusselse metropool een nog betere omgeving te maken om te ondernemen.

Economische groei clustert zich steeds vaker rond grote kosmopolitische steden en de cirkel errond. Brussel biedt daar als Europees beslissingscentrum een enorm potentieel. Het is een fantastische economische biotoop, voor gevestigde ondernemingen én voor jong talent.  Maar de stad kent ook veel sociale en structurele problemen. Dat vraagt om meer dialoog, doordachte keuzes en een duidelijke strategie.

Voka Metropolitan verleent je toegang tot de internationale gemeenschap,  de Europese instellingen en het internationale bedrijfsleven in de Brusselse metropool. We stimuleren ook de samenwerking tussen het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bijvoorbeeld om de bereikbaarheid van de Brusselse metropool te verzekeren, om bedrijven ruimte te geven en om talent te mobiliseren. En we gaan we in dialoog met de anderstalige bevolkingsgroepen, met respect voor ieders culturele eigenheid

News

 • Ambassadeurslunch
  Nieuws 13.10.2017

  Mexico: het land van melk en honing

  Op dinsdag 10 oktober was de Mexicaanse Ambassadeur Eloy Cantu Segovia de centrale gast op de ambassadeurslunch georganiseerd door Voka Metropolitan in samenwerking met Voka Vlaams-Brabant en de Bruss
  Lees meer
 • Ambassadeurslunch
  Nieuws 02.10.2017

  Ambassadeurslunch: Marokko, brug tussen Afrika en Europa

  Marokko is een oase van stabiliteit en groei die de brug legt tussen Afrika en Europa. Voor bedrijven die er zaken willen doen, biedt het veel potentieel.
  Lees meer
 • Jong Voka voorzitters
  Nieuws 27.09.2017

  “We laten de stem van jonge ondernemers horen”

  Drie Jong Voka-voorzitters aan het woord Op een druilerige zomerdag zakten drie jonge ondernemers af naar Vilvoorde. Eentje uit de Zennevallei, eentje uit Leuven en eentje uit Brussel.
  Lees meer
Meer nieuws over Brusselse metropool

Activiteiten

 • Actuasessie
  Opleiding 16.10.2017

  Actuassessie: Fiscale gevolgen van het zomerakkoord

  Verschillende fiscale maatregelen werden aangekondigd in het zomerakkoord van de federale regering. Na de zomerrust wordt dit akkoord verder uitgewerkt en vertaald naar wetteksten.
  Lees meer en schrijf in
 • Volzet
  Opleiding 17.10.2017

  Assertief op het werk: durf 'nee' zeggen

  Overkomt het u regelmatig dat u ‘ja’ zegt, maar dat u daar achteraf spijt van hebt? Tijdens deze opleiding ontdekt u het mechanisme dat werkzaam is achter uw ja-zeggen.
  Lees meer en schrijf in
 • Opleiding
  Opleiding 17.10.2017

  Bedrijfsparticipatie door sleutelfiguren

  U heeft als ondernemer allicht één of meerdere medewerkers die cruciaal zijn voor uw onderneming.
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Brusselse metropool