Brusselse Metropool

Voka Metropolitan is het professionele netwerk voor ondernemers die actief zijn in de Brusselse metropool. Dat is het gebied in een straal van 40 kilometer rond onze Europese hoofdstad. We doen er alles aan om van die Brusselse metropool een nog betere omgeving te maken om te ondernemen.

Economische groei clustert zich steeds vaker rond grote kosmopolitische steden en de cirkel errond. Brussel biedt daar als Europees beslissingscentrum een enorm potentieel. Het is een fantastische economische biotoop, voor gevestigde ondernemingen én voor jong talent.  Maar de stad kent ook veel sociale en structurele problemen. Dat vraagt om meer dialoog, doordachte keuzes en een duidelijke strategie.

Voka Metropolitan verleent je toegang tot de internationale gemeenschap,  de Europese instellingen en het internationale bedrijfsleven in de Brusselse metropool. We stimuleren ook de samenwerking tussen het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bijvoorbeeld om de bereikbaarheid van de Brusselse metropool te verzekeren, om bedrijven ruimte te geven en om talent te mobiliseren. En we gaan we in dialoog met de anderstalige bevolkingsgroepen, met respect voor ieders culturele eigenheid

News

 • Files
  Voka-Persbericht 22.02.2018

  Voka tevreden met investeringen Weyts in Oostrand

  Werkgeversorganisaties Voka Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan zijn blij dat er ook voor de Oostrand geld wordt vrijgemaakt voor mobiliteit en leefbaarheid.
  Lees meer
 • Sunita Van Heers
  Nieuws 15.02.2018

  Brussel is de perfecte grond voor jonge ondernemers

  Wat trekt jonge ondernemers aan om zich in Brussel te vestigen? Young Voka Metropolitan deed er onderzoek naar en bracht de resultaten in De Kenners van nieuwssite BRUZZ.
  Lees meer
 • Nieuwjaarsreceptie
  Nieuws 14.02.2018

  Nieuwjaarsreceptie Voka Metropolitan: nieuwe werken en modal shift nodig in Brusselse metropool

  Plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Dat is niet enkel de nieuwe manier van werken, maar ook een antwoord op de files in de Brusselse metropool.
  Lees meer
Meer nieuws over Brusselse metropool

Activiteiten

 • Ambassadeurslunch
  Opleiding 23.02.2018 Volzet Afgelopen

  Ambassadeurslunch Zuid-Korea

  Zuid-Korea is in Azië op dit ogenblik de vierde grootste economie (na Japan, China en India). In slechts vier decennia voltrok zich ‘het Mirakel op de Han rivier’.
  Lees meer en schrijf in
 • Ambassadeurslunch
  Opleiding 28.02.2018

  Ambassadeurslunch Rusland

  Na een langdurige periode van recessie, vertonen een deel van de financiële en economische indicatoren in Rusland terug een groei.  Om te weten wat er mogelijk is en waar de grootste opportunitei
  Lees meer en schrijf in
 • Opleiding
  Opleiding 01.03.2018

  Update btw, bent u nog mee?

  De snelheid waarmee de btw-reglementering zich (verder) ontwikkelt, is niet nieuw. Ook in 2018 veranderen er weer verschillende regels.
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Brusselse metropool