Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen

Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen behartigt de belangen van de ondernemingen in Vlaanderen. Om de standpunten van de Vlaamse ondernemingen te kennen, leggen we ons oor voortdurend te luister bij de ondernemers zelf. Tegelijk brengen we lokale, nationale en internationale tendensen in kaart. Zo kunnen we beleidsvoorstellen formuleren die de Vlaamse economie helpen groeien.

 

Wat is Voka?

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. We vertegenwoordigen meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, die samen goed zijn voor 65% van de private werkgelegenheid en voor 66% van de hier gerealiseerde toegevoegde waarde.

Voka ontstond in januari 2004, toen het Vlaams Economisch Verbond en de verschillende regionale Kamers van Koophandel in Vlaanderen besloten om een alliantie te vormen. Sinds 2008 werkt Voka bovendien nauw samen met 30 sectororganisaties, wat het werkgeverslandschap nog verder versterkt.

    

Waarvoor staat Voka?

Wat Voka wil zijn, dat staat in onze missie:

"Voka wil als het meest nabije, invloedrijke en professionele netwerk van ondernemers en de representatieve organisatie van ondernemingen in Vlaanderen een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en wil op die manier fundamenteel bijdragen tot welvaart en welzijn van zijn regio."

 

Wie kan lid worden van Voka?

Ondernemingen worden rechtstreeks lid van Voka. Ze versterken zo de invloed van Voka als vertegenwoordiger van de ondernemingsbelangen en ze krijgen toegang tot het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen. Voka telt intussen meer dan 18.000 leden-bedrijven.
    


Hoe ziet de structuur van Voka eruit?

Voka bestaat als alliantie uit acht entiteiten: Voka - Vlaams Economisch Verbond (VEV) en de zeven Voka - Kamers van Koophandel.

Voka - VEV legt zich vooral toe op standpuntbepaling, belangenbehartiging en projectwerking op Vlaams niveau, terwijl de Voka - Kamers vooral sterk staan in regionale belangenbehartiging, netwerking en een sterke dienstverlening aan bedrijven. Voor de Vlaamse ondernemingen in Brussel is er bovendien Voka Metropolitan.

News

 • Lea Marais
  Nieuws 17.10.2017

  Meetbare kwaliteit in de zorg

  “Kwaliteit in gezondheidzorg is meetbaar. En door te meten, ga je ook verbeteren.”, zegt Léa Marais van ICHOM (International Consortium for Health Outcome Measurement).
  Lees meer
 • Duaal leren in de praktijk
  Nieuws 16.10.2017

  Van theorie naar praktijk, duaal leren bij BASF

  Het chemiebedrijf BASF is voortrekker in werkplekleren en duaal leren. BASF telt in Antwerpen vandaag zowat 3.100 medewerkers.
  Lees meer
 • Schoolbanken
  Nieuws 16.10.2017

  Uitstel modernisering secundair onderwijs is geen optie

  Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen vraagt vandaag uitstel voor de modernisering van het secundair onderwijs. Hiermee zet het zich op dezelfde lijn als de andere onderwijsverstrekkers.
  Lees meer
Meer nieuws over Vlaanderen

Activiteiten

 • Verderkijkers
  Netwerking 18.10.2017

  Verderkijkers

  Een Vlaams innovatie-event vol inspirerende sprekers, expo’s en ontmoetingen.
  Lees meer en schrijf in
 • Energiebenchmarkstudie
  Netwerking 23.10.2017

  Presentatie Voka energiebenchmarkstudie

  Bent u als onderneming op zoek naar manieren om uw energiekosten te optimaliseren? Op maandag 23 oktober presenteren Voka vzw en PowerPulse de resultaten van hun energiebenchmarkstudie.
  Lees meer en schrijf in
 • Banner HC CASMA
  Activiteit 13.11.2017

  Health Community - Kennissessie CASMA in Vlaams en internationaal perspectief

  Voka Health Community organiseert op maandagavond 13 november een volgende kennissessie rond “CASMA in Vlaams en internationaal perspectief” bij Triamant Haspengouw te Sint-Truiden(Halingenstraat 76).
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Vlaanderen