Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen

Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen behartigt de belangen van de ondernemingen in Vlaanderen. Om de standpunten van de Vlaamse ondernemingen te kennen, leggen we ons oor voortdurend te luister bij de ondernemers zelf. Tegelijk brengen we lokale, nationale en internationale tendensen in kaart. Zo kunnen we beleidsvoorstellen formuleren die de Vlaamse economie helpen groeien.

 

Wat is Voka?

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. We vertegenwoordigen meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, die samen goed zijn voor 65% van de private werkgelegenheid en voor 66% van de hier gerealiseerde toegevoegde waarde.

Voka ontstond in januari 2004, toen het Vlaams Economisch Verbond en de verschillende regionale Kamers van Koophandel in Vlaanderen besloten om een alliantie te vormen. Sinds 2008 werkt Voka bovendien nauw samen met 30 sectororganisaties, wat het werkgeverslandschap nog verder versterkt.

    

Waarvoor staat Voka?

Wat Voka wil zijn, dat staat in onze missie:

"Voka wil als het meest nabije, invloedrijke en professionele netwerk van ondernemers en de representatieve organisatie van ondernemingen in Vlaanderen een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en wil op die manier fundamenteel bijdragen tot welvaart en welzijn van zijn regio."

 

Wie kan lid worden van Voka?

Ondernemingen worden rechtstreeks lid van Voka. Ze versterken zo de invloed van Voka als vertegenwoordiger van de ondernemingsbelangen en ze krijgen toegang tot het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen. Voka telt intussen meer dan 18.000 leden-bedrijven.
    


Hoe ziet de structuur van Voka eruit?

Voka bestaat als alliantie uit acht entiteiten: Voka - Vlaams Economisch Verbond (VEV) en de zeven Voka - Kamers van Koophandel.

Voka - VEV legt zich vooral toe op standpuntbepaling, belangenbehartiging en projectwerking op Vlaams niveau, terwijl de Voka - Kamers vooral sterk staan in regionale belangenbehartiging, netwerking en een sterke dienstverlening aan bedrijven. Voor de Vlaamse ondernemingen in Brussel is er bovendien Voka Metropolitan.

News

 • Bedrijfsbezoek AGC Glass Europe
  Nieuws 29.05.2017

  Voka Kempen Oost bezoekt AGC Glass Europe

  De traditionele contact- en informatievergadering van Voka Kempen Oost vond plaats bij AGC Glass Europe in Mol. Bekijk hier het fotoverslag.
  Lees meer
 • Vokacongres
  Nieuws 24.05.2017

  Open Ondernemen - Open blik op verandering

  Disruptie is het nieuwe normaal, en de regels van innovatie veranderen constant. Op welke manier gaan we om met deze verandering?
  Lees meer
 • Hans Maertens
  Nieuws 24.05.2017

  De Week van Hans - Woensdag 24 mei

  President Trump, we rekenen op u. Vrijhandel en wereldvrede zijn belangrijke punten voor onze ondernemers en de economie.
  Lees meer
Meer nieuws over Vlaanderen

Activiteiten

 • ZomerFolie
  Netwerking 01.06.2017

  Voka's ZomerFolie

  Met de grote vakantie in het vooruitzicht, nodigen we u graag uit voor een nieuwe Voka’s ZomerFolie.
  Lees meer en schrijf in
 • Summerevent
  Netwerking 08.06.2017

  Jong Voka Summerevent bij Brouwerij De Brabandere

  Jong Voka-voorzitter Bert De Brabandere nodigt je uit in 'zijn' brouwerij voor ons jaarlijkse Summerevent op 8 juni.
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Vlaanderen