Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen

Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen behartigt de belangen van de ondernemingen in Vlaanderen. Om de standpunten van de Vlaamse ondernemingen te kennen, leggen we ons oor voortdurend te luister bij de ondernemers zelf. Tegelijk brengen we lokale, nationale en internationale tendensen in kaart. Zo kunnen we beleidsvoorstellen formuleren die de Vlaamse economie helpen groeien.

 

Wat is Voka?

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. We vertegenwoordigen meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, die samen goed zijn voor 65% van de private werkgelegenheid en voor 66% van de hier gerealiseerde toegevoegde waarde.

Voka ontstond in januari 2004, toen het Vlaams Economisch Verbond en de verschillende regionale Kamers van Koophandel in Vlaanderen besloten om een alliantie te vormen. Sinds 2008 werkt Voka bovendien nauw samen met 30 sectororganisaties, wat het werkgeverslandschap nog verder versterkt.

    

Waarvoor staat Voka?

Wat Voka wil zijn, dat staat in onze missie:

"Voka wil als het meest nabije, invloedrijke en professionele netwerk van ondernemers en de representatieve organisatie van ondernemingen in Vlaanderen een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en wil op die manier fundamenteel bijdragen tot welvaart en welzijn van zijn regio."

 

Wie kan lid worden van Voka?

Ondernemingen worden rechtstreeks lid van Voka. Ze versterken zo de invloed van Voka als vertegenwoordiger van de ondernemingsbelangen en ze krijgen toegang tot het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen. Voka telt intussen meer dan 18.000 leden-bedrijven.
    


Hoe ziet de structuur van Voka eruit?

Voka bestaat als alliantie uit acht entiteiten: Voka - Vlaams Economisch Verbond (VEV) en de zeven Voka - Kamers van Koophandel.

Voka - VEV legt zich vooral toe op standpuntbepaling, belangenbehartiging en projectwerking op Vlaams niveau, terwijl de Voka - Kamers vooral sterk staan in regionale belangenbehartiging, netwerking en een sterke dienstverlening aan bedrijven. Voor de Vlaamse ondernemingen in Brussel is er bovendien Voka Metropolitan.

News

 • Voka Open Bedrijvendag
  Nieuws 11.08.2017

  Voka Open Bedrijvendag 2017: welkom!

  Ook dit jaar staat op de eerste zondag van oktober de Voka Open Bedrijvendag weer voor de deur. Met zijn 700.000 bezoekers is het het grootste eendagsevenement van België.
  Lees meer
 • Zomerakkoord regering
  Nieuws 04.08.2017

  Zomerakkoord federale regering: belangrijkste elementen voor de bedrijven

  Op 26 juli 2017 stelde de federale regering haar Zomerakkoord voor.
  Lees meer
 • Zomerakkoord regering
  Voka-Persbericht 26.07.2017

  Reactie Voka op het federale zomerakkoord: "Regering neemt belangrijke stappen voor een competitievere economie"

  Vannacht bereikte de federale regering een akkoord over de begroting en een reeks sociaaleconomische hervormingen.
  Lees meer
Meer nieuws over Vlaanderen

Activiteiten

 • Young Voka Metropolitan
  Netwerking 07.09.2017

  Young Voka Metropolitan Xchange: sustainable, shared & future mobility

  7 September 2017. Save the date for our sustainable, shared & future mobility event.
  Lees meer en schrijf in
 • Flux50
  Activiteit 07.09.2017

  Building-Integrated Photovoltaics: Where Energy Efficiency meets Building Aesthetics

  The BIPV-workshop organized in Brussels on September 7, 2017 is part of a series of European workshops and conferences in the field of Energy Efficiency in buildings and cities with a focus on Innovat
  Lees meer en schrijf in
 • De Rentree Logo
  Netwerking 11.09.2017

  De Rentree - Dé start van het politiek economisch jaar

  Tijdens de Voka Rentree leggen we onze kennisregio onder het vergrootglas. Ook blikt Minister-President Geert Bourgeois vooruit op het nieuwe politiek jaar.
  Lees meer en schrijf in
Meer activiteiten from Vlaanderen