Skip to main content

Nieuws

Click & collect
Nieuws

Click & collect

Hier vindt u de webpagina's van verschillende ondernemingen die door de coronapandemie noodgedwongen de deuren moeten sluiten en aangewezen zijn op een systeem van click & collect. Voka West-Vlaanderen wil hen op deze manier een duwtje in de rug geven.

Bart Van Craeynest
Nieuws

Is er door onze wankele overheidsfinanciën wel nog geld voor ernstige relance?

Met de coronacrisis vliegen de miljarden aan overheidssteun en aan begrotingstekorten ons nu al maanden om de oren. Volgens sommigen moeten we ons helemaal geen zorgen maken over de oplopende overheidsschulden, terwijl anderen waarschuwen voor de catastrofale gevolgen daarvan. Zoals zo vaak ligt de realiteit genuanceerder.

Baanbrekers
Nieuws

Baanbrekers 2020: Volvo Cars en Liesbeth Grieten (H.Essers) bekroond

Tijdens het livestream event op 23 november heeft logistiek Vlaanderen massaal zijn digitale stem uitgebracht voor enerzijds genomineerde baanbrekende multimodale projecten en anderzijds een genomineerde baanbrekende multimodale personaliteit. Volvo Cars werd verkozen als verlader 2020 en Liesbeth Grieten van H.Essers werd bekroond tot multimodale ambassadeur 2020.

Germond
Nieuws

“Brussel kan voorbeeld zijn van duurzaamheid”

“De corona-pandemie verhoogt de aandacht voor duurzaamheid, wat de kern uitmaakt van de activiteiten van Veolia.”  De Fransman Nicolas Germond, algemeen directeur van Veolia België-Luxemburg, is

Finance invest
Nieuws

Vers kapitaal voor groeibedrijven

Finance&Invest.Brussels, de gewestelijke investeringsmaatschappij, zal zijn kapitaalreserve tegen eind dit jaar met 160 miljoen euro aanvullen.

Voorjaarsbrochure 2021
Nieuws

Ontdek onze voorjaarsbrochure 2021

In deze voorjaarsbrochure 2021 hebben we onze expertise en ons aanbod georganiseerd rond alle managementdomeinen die er voor u en uw medewerkers toe doen.

lokale verankering
Nieuws

Lokale verankering

Voka – Kamer van Koophandel Limburg heeft een sterke lokale aanwezigheid en een grote betrokkenheid naar bedrijven en besturen via de Ondernemersclubs en Voka Ambassadeurs.

individuele lobbydossiers
Nieuws

Info & advies

Ongeacht in welke levensfase uw bedrijf zich bevindt of rond welk thema u vragen heeft: onze adviseurs staan klaar voor u.

Nieuws

Je belangen verdedigen?

Ondernemers zijn plantrekkers. Voor ieder probleem zoeken ze een oplossing. Maar sommige obstakels zijn te groot om alleen te overwinnen.

brexit
Nieuws

Brexit: de meest gestelde vragen

Na moeizame onderhandelingen van meer dan 2 jaar stapte het Verenigd Koninkrijk (VK) op 31 januari 2020 officieel uit de Europese Unie (EU). Sindsdien zijn het VK en de EU van start gegaan met nieuwe onderhandelingen over de toekomstige relatie die op 1 januari 2021 in werking moet treden. Deze onderhandelingen verlopen moeizaam wat doet vermoeden dat een akkoord omtrent de toekomstige relatie beperkt zal zijn. Voka verzamelt hier de meest gestelde vragen over de brexit.

Silver Tie vindt zichzelf opnieuw uit in coronacrisis
Nieuws

Silver Tie vindt zichzelf opnieuw uit in coronacrisis

Silver Tie zag met de coronamaatregelen in horeca en events een groot deel van zijn activiteiten wegvallen. Het jonge bedrijf ging op zoek naar nieuwe horizonten: nieuwe activiteiten en nieuwe markten.

Frieda Matthys
Nieuws

“Samenwerking blijvend stimuleren”

De pijnpunten in de organisatie en financiering van welzijn en zorg: we kennen ze al een hele tijd. De coronacrisis legde ze nu ook bloot voor het brede publiek. Benieuwd?

ING
SD  Worx