Skip to main content
Map
  • Nieuws

Nieuws

Fietsleasing schakelt naar (nog) hogere versnelling
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Fietsleasing schakelt naar (nog) hogere versnelling

De elektrische bedrijfsfiets zit meer dan ooit in de lift. Fietsen is duurzaam, gezond en financieel interessant voor zowel werkgevers als werknemers. De e-salarisfiets wordt ook een troef in de rekrutering van nieuw talent. Als de fietsinfrastructuur nog beter wordt, zal de markt nog fors groeien. In de slipstream van drie aanbieders: Joule, o2o en WeLease (Velektro).

's Werelds eerste op waterstof aangedreven sleepboot
Antwerpen-Waasland
Nieuws

'Met vier innovatieve schepen geven we het goede voorbeeld'

Eind oktober is de Hydrotug 1, ’s werelds eerste op waterstof aangedreven sleepboot, gearriveerd in haar thuishaven Antwerpen. Deze innovatieve sleper kan op zowel waterstof als traditionele diesel varen en kondigt een nieuw hoofdstuk aan voor de Port of Antwerp- Bruges.

Op 21 november vond de Pitch Night van de Voka Real Estate Community (REC) plaats bij Frame 21.
Mechelen-Kempen
Nieuws

REC Pitch Night

Op 21 november vond de Pitch Night van de Voka Real Estate Community (REC) plaats bij Frame 21. Onder de deskundige leiding van kernteamleden Bert Lenaerts, Tom Willemen luisterden we naar  7 pittige pitches die ons heel wat nieuwe inzichten gaven.

Evi gert en ruben van der plas
Vlaams-Brabant
Nieuws

Met drie onder één dak

Als vader de dagelijkse leiding in handen laat van dochter en zoonDrie bedrijven, drie activiteiten, drie familieleden aan het roer. Het verhaal van Raepsaet Product Design, e-RS en INTER@CT KIOSKS is er een dat in het oog springt.

tine vandeweerd
Vlaams-Brabant
Nieuws

Platonist in de kijker: Tine Vandeweerd van THE tiny COMPANY

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka-KvK Vlaams-Brabant aangesloten zijn en deelnemen aan de verschillende Plato-trajecten? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier en voor al onze lezers.

celis
Vlaams-Brabant
Nieuws

CTRL ALT SHIFT: wat met goederentransport?

Om goederen van een punt A naar een punt B te krijgen, wordt nog steeds vooral beroep gedaan op vrachtwagens. Ze vervoeren 75% van de Europese vracht in volume en 85% van de bederfelijke, waardevolle en medische goederen, zoals vaccins en voedsel.

Verkiezingsvoorstel Voka - KvK Limburg: "Geef luchthaven Luik alle ruimte om te groeien"
Limburg
Expert talk

Verkiezingsvoorstel Voka - KvK Limburg: "Geef luchthaven Luik alle ruimte om te groeien"

Meer dan 1.100 Vlamingen – onder wie een groot deel Limburgers – heeft een job dankzij de luchthaven Luik-Bierset. Steeds meer Limburgse bedrijven hebben er ook logistieke activiteiten en toonden zich belangrijk onder andere met het transport van vaccins en mondmaskers tijdens de coronapandemie.

2.000 Limburgse jongeren zorgen voor recordopkomst bij FIRST LEGO League
Limburg
Nieuws

2.000 Limburgse jongeren zorgen voor recordopkomst bij FIRST LEGO League

Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Embuild Limburg brengen donderdag en vrijdag voor de elfde keer Limburgse schoolkinderen samen aan Hogeschool PXL in Hasselt voor de regiofinales van de FIRST LEGO League, de grootste techniekwedstrijd voor jongeren tussen 11 en 14 jaar in de Benelux.

Jos De Vuyst en Stefan Pieters van Movu Robotics
Antwerpen-Waasland
Nieuws

'Onze robots helpen hersenen én schappen te ontlasten'

In de oude drukkerijen van DPG Media, langs de E17 tussen Antwerpen en Gent, huist nu Movu Robotics. Er rollen geen kranten meer van de persen, maar er rijden state-of-the- artrobotvoertuigen rond in een gloednieuw test- en democentrum.

Afbeelding1_HavenIndustrie_RederijRingoot_23/11
Antwerpen-Waasland
Nieuws

'Groenere motoren zetten ons voor enorme uitdaging'

Door de recente Green Deal voor de binnenvaart staan de Vlaamse binnenvaartrederijen onder druk om hun scheepsvloot emissieneutraal te maken. Deadline 2050. ‘Dit zorgt voor uitdagingen’, zegt Sophie Ringoot, derde generatie CEO bij de Antwerpse rederij Ringoot.

Stephan Vanfraechem, directeur Alfaport Voka
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Miami Vice in de haven!?

Wie ‘jong’ was in de jaren ‘80 herinnert zich ongetwijfeld nog de flitsende tv-serie ‘Miami Vice’. Twee hippe politieagenten in felgekleurde pakken, dure zonnebril op en cruisend in een hagelwitte Ferrari Testarossa, rolden drugsbendes op in de groezelige straten en langs de dokken van Miami.

Gedelegeerd bestuurder Kris Claes
Vlaams-Brabant
Nieuws

Voka KvK - Vlaams-Brabant roept bedrijven op om steunvraag in te dienen voor “ontwrichte zones”

Met de publicatie van het Koninklijk Besluit van 26 oktober 2023 werd de beslissing bekrachtigd die reeds eerder genomen werd door het federaal kernkabinet om de looptijd van de steunzones die getroffen worden door zware collectieve ontslagen voor een tweede maal te verlengen.

Digitale transformatie in de Vlaamse gezondheidszorg
Voka nationaal
Nieuws

Digitalisering onmisbaar voor de toekomst van de Vlaamse gezondheidszorg

De Vlaamse gezondheidszorg staat voor ingrijpende uitdagingen, waaronder personeelstekort, zorgen over zorgkwaliteit, financiële tekorten en de complicerende factor van vergrijzing, zoals benadrukt in rapporten van internationale organisaties, met de vereiste om tegen 2030 hoogwaardige zorg te bieden binnen beperkte middelen.

Kick off
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Voka en UGent bereiden doctoraatsonderzoekers voor op de bedrijfswereld

Voka Oost-Vlaanderen en UGent brengen met het eenjarige traject 'From PhD to SME' de werelden van doctoraatsstudenten en postdoctorale onderzoekers (PhD’s) samen met die van KMO’s. 4 Oost-Vlaamse ondernemingen nemen de PhD’s onder hun vleugels om hen kennis te laten maken met het werkveld, terwijl ze gebruik kunnen maken van de academische kennis die de onderzoekers in hun onderneming brengen. In het voorjaar van 2023 start de vierde editie.

Zakendoen in Saudi-Arabië: culturele inzichten & praktische tips
Voka nationaal
Nieuws

Zakendoen in Saudi-Arabië: culturele inzichten & praktische tips

Saudi-Arabië, met zijn rijke culturele erfgoed en bloeiende economie, biedt kansen voor internationale zakelijke samenwerking. Echter, het navigeren door de zakelijke arena van dit koninkrijk vereist niet alleen een begrip van de gebruikelijke zakelijke praktijken, maar ook kennis van de lokale cultuur en tradities. Ontdek hoe je effectief kunt communiceren en relaties opbouwen in deze dynamische zakelijke omgeving.

ING
SD  Worx