Skip to main content

Nieuws

Mastermail
Nieuws

“Je moet durven wagen, durven springen”

Ook voor direct-mailingbedrijf Mastermail uit Leuven was de lockdown door corona een shock. “We moesten snel schakelen”, zegt General Manager Danielle Vanwesenbeeck.

prijs ondernemen
Nieuws

Fotoverslag Prijs Ondernemen

BelOrta, de groenten- en fruitveiling uit Sint-Katelijne-Waver, is door een expertenjury gekozen tot winnaar van de Prijs Ondernemen 2020.. “Veel bedrijven hebben door corona klappen gekregen.

BelOrta
Nieuws

BelOrta wint Prijs Ondernemen 2020

BelOrta, de groenten- en fruitveiling uit Sint-Katelijne-Waver, is door een expertenjury gekozen tot winnaar van de Prijs Ondernemen 2020.

Lapino Albino
Nieuws

Lapino albino – een wit konijn op een piratenschip

Het was een wit konijn dat Alice meesleepte naar het magische Wonderland, en dat is ook precies wat Lapino Albino met zijn video’s en animaties wil doen: betoveren, meeslepen, emotie opwekken.

nationaal
Nieuws

Hervorming Nationaal Forum

De voorbije jaren werd in de verschillende werkgroepen van het Nationaal Forum veel aandacht besteed aan de omzetting van het Douanewetboek van de Europese Unie (DWU) naar Belgische procedures en aan

Sylvester
Nieuws

“Mensen verbinden, dat is ons doel”

Sylvester uit Haacht is het langst bestaande productiehuis in België. Met tal van televisieprogramma’s, films en videoproducties heeft het zich op de kaart gezet.

Johann Leten
Opinie

Wat een (uni)zootje...

“Choose your battles”, dat is de raad die we kregen van een collega-werkgeversorganisatie. Waarschijnlijk een goedbedoeld advies, maar weinig gepast wanneer het gaat over de ENA-gebieden.

Bart Van Craeynest
Nieuws

Krapte op de arbeidsmarkt komt na deze crisis snel terug

Als we straks terugkeren naar een normalere economische situatie zal de structurele krapte op de arbeidsmarkt die de voorbije jaren heel wat bedrijven parten speelde zich vrij snel terug laten voelen. Dat die krapte gepaard gaat met een werkzaamheidsgraad die bij de laagste van Europa hoort, blijft een pijnlijke illustratie van een slecht georganiseerde arbeidsmarkt. 

Vliegtuig
Nieuws

Essentiële verplaatsingen tijdens corona

U moet op zakenreis of professionele verplaatsing in het buitenland tijdens corona. Wat kan en wat zijn de voorwaarden? Essentiële verplaatsing of niet? Reizen naar rode zones zijn verboden, maar wat als u om professionele redenen toch een verplaatsing dient te maken naar een rode zone of land?

ING
SD  Worx