Skip to main content
  • Nieuws

Nieuws

Ntriga: “Het ABC van Ntriga” Pieter Supply, Stephan Demeulenaere en Peter Remans
Nieuws

Ntriga: “Het ABC van Ntriga”

1 plus 1 is 3. Het is een rekenoefening die Pieter Supply, Stephan Demeulenaere en Peter Remans 10 jaar geleden ook maakten. De fusie van Trinch en Marcom Supplies resulteerde toen in de geboorte van Ntriga.

rechtsbedeling_online
Nieuws

Ondernemingsnieuws oktober 2022

Dit overzicht omvat de lijst van nieuw opgerichte vennootschappen en de faillissementen van september 2022 in de arrondissementen Antwerpen en Sint-Niklaas.

Globachem & Optimum Sorting winnen Limburgse Exportprijs
Nieuws

Globachem & Optimum Sorting winnen Limburgse Exportprijs

Wat hebben een producent van gewasbeschermingsmiddelen en een producent van optische sorteermachines gemeen? Dat ze allebei producten maken, klopt. Maar ook dat ze zich allebei de trotse laureaat mogen noemen van de Limburgse Exportprijs van Voka – KvK Limburg.

Foto Innovatie traject
Nieuws

Het naslagwerk van het innovatieforum, editie 2022

Innoveer jij en ben je op zoek naar inspiratie? Ontdek hoe beMatrix, Zonnehoeve production, WeGroup en THINK with people mede dankzij hun deelname aan het Innovatieforum van Voka zich wapenen voor de toekomst.

Luchthaven Oostende-Brugge
Nieuws

Belangrijke rol weggelegd voor regionale luchthavens

Regionale luchthavens zijn niet alleen een troef voor passagiers, ze zorgen ook voor economische ontwikkeling en tewerkstelling. Zeker nu andere luchthavens kampen met personeels- en/of capaciteitstekort, kunnen de regionale luchthavens een belangrijke rol spelen.

Karlien De Turck, ambassadeur van de gemeente Halen
Nieuws

Karlien De Turck, ambassadeur van de gemeente Halen

In elk van de 42 Limburgse steden en gemeenten heeft Voka – KvK Limburg een ambassadeur aangesteld die als lokale ondernemer een verbindingsofficier is tussen het stads- of gemeentebestuur en bedrijven. De vinger aan de pols houden en proactief inspelen op de noden van het lokale bedrijfsleven: dat is ook wat Voka-ambassadeur Karlien De Turck doet in Halen.

R0
Nieuws

Traject Brusselse Ring krijgt vorm

Voorkeurstracé ligt voor De Vlaamse regering keurde net voor de zomer een concreet voorstel voor de herinrichting van het noordelijke deel van de Ring rond Brussel goed.

Koen Evers, Ambassadeur Zonhoven Voka - KvK Limburg
Nieuws

Koen Evers, ambassadeur van Zonhoven

In elk van de 42 Limburgse steden en gemeenten heeft Voka – KvK Limburg een ambassadeur aangesteld die als lokale ondernemer een verbindingsofficier is tussen het stads- of gemeentebestuur en bedrijven. De vinger aan de pols houden en proactief inspelen op de noden van het lokale bedrijfsleven: dat is ook wat Voka-ambassadeur Koen Evers doet in Zonhoven.

CSP Zeebrugge Terminal breekt records en breidt aanbod uit V.l.n.r.: deputy managing director Vincent De Saedeleer, managing director David Liu, algemeen directeur van PortConnect Olivier Crousel en technisch manager Peter Staelen
Nieuws

CSP Zeebrugge Terminal breekt records en breidt aanbod uit

CSP Zeebrugge Terminal heeft een schip ontvangen met het grootste laadvermogen ooit in een Belgische haven. De Ever Act kan 23.992 containereenheden (TEU) aan boord nemen. De deepsea containerterminal verbeterde deze zomer ook 2 keer zijn maandrecord van behandeld cargovolume.

how to
Nieuws

Vergunning ruimte tijdelijke opslag

Via een vergunning Ruimte voor Tijdelijke Opslag (RTO) kan je niet-Uniegoederen die het douanegebied van de EU binnenkomen, voor een korte periode opslaan in afwachting van het toekennen van een te bepalen douanebestemming.

charter
Nieuws

Facil als facilitator voor duurzaam ondernemen

Onder de rook van de Genkse Ford-fabrieken werd ruim twintig jaar geleden Facil opgericht. Vandaag is dit bedrijf een wereldspeler wat bevestigingsmaterialen voor de automotive betreft. Ondertussen heeft de fabrieksrook plaats geruimd voor groene energie en bedrijfswaarden.

Knaldrang bij Vandersanden
Nieuws

Knaldrang bij Vandersanden

Het is niet alleen voor een lekker drankje en een verzorgd hapje dat klanten, leveranciers en andere zakenpartners zich als de bliksem inschrijven voor een groot B2B-event. Er moet méér achter zitten. “Als organisator beschouwen wij zo’n happening als een unieke kans om onze waardering voor de samenwerking uit te drukken, onze visie onder de aandacht te brengen en een toekomstig engagement met onze stakeholders aan te gaan”, zegt Nathali Donatz, Marketing Director bij Vandersanden. De familiale steenbakkerij uit Bilzen organiseerde net voor de zomer een bijzonder geslaagde 3-daagse B2B-happening met meer dan 3.500 gasten. Het relaas van het feestgedruis!

Nieuws

Grenzeloze gesprekken: Magics

In deze reeks knoopt International Business Development Manager Petra Van Bouwelen een gesprek aan over de uitdagingen van internationalisering met ondernemers uit regio Mechelen-Kempen.

Openingsevenement Bedrijvencontactdagen: Meet Brugge.Inc
Nieuws

Openingsevenement Bedrijvencontactdagen: Meet Brugge.Inc

Naar analogie met de Bedrijvencontactdagen in Kortrijk Xpo trappen we met Voka West-Vlaanderen de eerste Bedrijvencontactdagen Brugge af met een inspirerend openingsevenement. Deze officiële opening staat in het teken van groei: maak kennis met de ondernemers achter de topbedrijven van Brugge.Inc.

ING
SD  Worx