Skip to main content
  • Nieuws

Nieuws

Hans Maertens en prof. Wouter Duyck
Nieuws

Voka Leerstoel: eerste testen voor een betere studiekeuze

Omdat internationale vergelijkingen zoals PISA en TIMSS erop wijzen dat de schoolresultaten van onze leerlingen zienderogen achteruit gaan, besloot Voka vorig jaar te investeren in een leerstoel voor een betere studie-oriëntering. Uit onderzoek blijkt immers dat studiekeuze een bepalende factor is voor de schoolresultaten van leerlingen. Intussen zijn in september de eerste brede testen gestart. Wij gingen poolshoogte nemen bij professor Wouter Duyck en onderzoeker Merel Dutry van de Universiteit Gent, trekkers van het project.
 

Familiebedrijf Novo Interieur en Bouw (I.B.): waar de deur altijd open staat
Nieuws

Familiebedrijf Novo Interieur en Bouw (I.B.): waar de deur altijd open staat

Broers Bert en Dries Notte en neef Koen Notte vormen het triumviraat van afwerkingsbedrijf Novo Interieur en Bouw (I.B.) uit Merelbeke. Al regeren ze zeker niet met ijzeren hand. De stijl van het huis is eerder pragmatisch en empathisch. “Problemen zijn er om zo snel mogelijk op te lossen.”

ventilatie
Nieuws

Aanbevelingen voor een goede ventilatie

Omdat we om te wonen en te werken het grootste deel van onze tijd binnen doorbrengen, is goede binnenluchtkwaliteit van het grootste belang voor een goede gezondheid. Voldoende ventileren is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Het helpt ook om de overdracht van virussen zoals COVID-19 (maar ook griepvirussen) te beperken. Om één en ander duidelijk te maken, zetten we hierna de belangrijkste punten met betrekking tot ventilatie op een rij.

Tandtechnisch labo Camerlynck lanceert innovatie in mondbescherming
Nieuws

Tandtechnisch labo Camerlynck lanceert innovatie in mondbescherming

SlimFit-Bit zet de traditionele markt van mondbescherming op zijn kop. Dankzij innovatieve 3D-technieken stellen Joris Camerlynck en zijn vader naar eigen zeggen een nieuwe norm. Ontdek hoe sporters tot de tanden gewapend zijn dankzij deze techniek ...

In gesprek met Brieuc Van Damme over value based prikkels
Nieuws

In gesprek met Brieuc Van Damme over value based prikkels

Om “de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment" te realiseren zijn prikkels nodig die zorgorganisaties, zorgverleners en patiënten in de juiste richtingen duwen. Tijdens de themasessie "Value based prikkels" op vrijdag 10 september gingen we hierover in gesprek met Brieuc Van Damme.

Jonas De Raeve en Yves Demaertelaere
Nieuws

Hoe kunnen we meer waar voor ons geld krijgen in het onderwijs?

De kwaliteit van ons onderwijs daalt, ondanks dat we meer middelen eraan spenderen dan andere landen. We moeten de middelen dus efficiënter inzetten. Scholengroep Broeders van Liefde toont alvast hoe het kan. Voka onderwijsexpert Jonas De Raeve schreef een Voka Paper met een aantal voorstellen.

ING
SD  Worx