Skip to main content

Nieuws

Conjunctuurbaro
Nieuws

Eén op vijf ondernemers verwacht krimp

Uit een bevraging van ondernemersorganisatie Voka bij 500 Vlaamse ondernemingen blijkt dat 1 op 4 Vlaamse exportbedrijven in de komende maanden minder bestellingen verwacht.

Ondernemersvertrouwen gaat achteruit
Voka-Persbericht

Zonder Duitse heropleving én Brexit-akkoord valt België wellicht in recessie

Uit een bevraging van ondernemersorganisatie Voka bij 500 Vlaamse ondernemingen blijkt dat 1 op 4 Vlaamse exportbedrijven in de komende maanden minder bestellingen verwacht. De export naar Duitsland (grootste handelspartner) en het Verenigd Koninkrijk (vierde grootste handelspartner) staat vandaag al onder druk. 34% van de Vlaamse ondernemingen die exporteren naar Duitsland zien hun afzetmogelijkheden afnemen. Voor het Verenigd Koninkrijk ziet vandaag al bijna 1 op 2 (45%) bedrijven hun uitvoer afnemen. “Tenzij de Duitse economie zich op korte termijn herstelt en een ‘no deal-Brexit' alsnog afgewend wordt, valt een recessie allicht moeilijk te vermijden”, zegt Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van Voka.

Bert Mons
Opinie

Open Brief aan de West-Vlaming

Algemeen directeur Bert Mons breekt in een open brief in Krant van West-Vlaanderen een lans voor een breed en open debat, samen en niet tegen elkaar, voor een West-Vlaanderen van de vooruit.

Ondernemersclub diepenbeek voor website
Nieuws

Ondernemersclub Diepenbeek

De Ondernemersclub Diepenbeek en een aantal lokale handelaars hebben de koppen samen gestoken en beslist om vanaf 2017 op gemeentelijk vlak hun activiteiten te verenigen binnen één lokale ondernemersc

OC zonhoven logo voor website
Nieuws

Ondernemersclub Zonhoven

Ondernemersclub Zonhoven, of kortweg OCZ, brengt de Zonhovense ondernemers samen op een toffe manier en doet daarnaast aan belangenbehartiging.

Logo OC ZOL
Nieuws

Ondernemersclub ZOL

Ondernemersclub Zuid – Oost Limburg, of kortweg OC ZOL, is een vereniging voor en door ondernemers. We willen ondernemers met elkaar verbinden om samen sterker te worden.

Ondernemersclub @hoc
Nieuws

Ondernemersclub @hoc

Ondernemersclub @hoc is een uniek ontmoetingsplatform voor bedrijfsleiders uit de regio Haspengouw. 

OCT logo voor website
Nieuws

Ondernemersclub Tongeren

Ondernemersclub Tongeren verenigt de ondernemers in Tongeren, en wil namens de leden als spreekbuis naar Stad Tongeren toe fungeren.

“Kader creëren voor de toekomst”
Nieuws

“Kader creëren voor de toekomst”

Ons zorgsysteem menswaardig, duurzaam en toegankelijk houden? Dan moet het kwalitatiever, veiliger en efficiënter worden. Nu veranderen en verbeteren is dus de boodschap. Hoe?

Power to the patient
Nieuws

"Power to the patient"

Ons zorgsysteem menswaardig, duurzaam en toegankelijk houden? Dan moet het kwalitatiever, veiliger en efficiënter worden. Nu veranderen en verbeteren is dus de boodschap. Hoe?

ING
SD Worx