Skip to main content

Nieuws

Raf Meersman
Nieuws

‘Micronational’ Comsof exporteert wereldwijd

Het in Gent gevestigde Comsof, dat een softwareprogramma heeft ontwikkeld voor de automatisering van verschillende types nutswerken, is een ware micronational die ‘diensten’ exporteert.

Lieven Danneels
Opinie

Dromen van 2020

Voor een keer niet het vertrouwde gezicht op deze pagina, maar met het einde van mijn mandaat als uw voorzitter in het verschiet – jawel, in juni geef ik na 8 jaar de fakkel door – leek het mij gepast om u, in lijn met het thema van onze nieuwjaarsrecepties, te vertellen waarvan ik droom als jullie voorzitter in 2020.

Christine Mussche
Nieuws

Personal branding, hoe doe je dat?

Het merk werpt een brede, lange schaduw. En ergens in die schaduw zit de CEO, tenzij die beslist om zelf een naam uit te bouwen, in het daglicht te treden en een merk op zichzelf te worden.

Meer loon naar werken a.u.b.
Nieuws

Meer loon naar werken a.u.b.

Een gedroomde toekomst - de economie van (over)morgen in 20 columns. Welk gelaat hebben onze economie & arbeidsmarkt in 2040? Die vraag beantwoorden 20 prominente Oost-Vlaamse ondernemende mensen in 2020, elk vanuit hun eigen ervaring en expertise. Een visionaire blik op overmorgen, ongecensureerd. Arbeidsmarkteconoom Stijn Baert (UGent) bijt de spits af.

top
Voka-Persbericht

Durven (blijven) dromen van de top

West-Vlaanderen tegen 2025 laten uitgroeien tot de regio met de hoogste graad van ondernemerschap. Met deze ambitie lanceerde Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen haar verkiezingsmemorandum naar aanleiding van de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen in 2018 en de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen in 2019.

job market
Nieuws

Voka West-Vlaanderen coördineert het ESF-project Actief op 2 sporen, dat gefinancierd wordt vanuit de Europese Unie

Voka West - Vlaanderen (promotor) wil samen met partners Mentor, Stad & Ocmw Roeselare, Stad Brugge en APZI en met ondersteuning van VDAB, POM West – Vlaanderen alsook enkele sectorfondsen en andere organisaties een project uitvoeren om een tewerkstellingsinitiatief voor bepaalde inactieve groepen op de arbeidsmarkt aan te kunnen bieden.

Patric Derdaele website
Nieuws

Levenslange gijzeling voor Noord-Limburg

Patric Derdaele is onder andere gedelegeerd bestuurder van vastgoedontwikkelaar Derimmoco en industriebouwer Derdaele+. Hij ziet hoe de gebrekkige Noord-Zuidverbinding zijn heimat hypothekeert.

In the pocket
Nieuws

Op termijn worden we allemaal cyborgs

Tijdens een geanimeerd verkiezingsevenement in de Gentse Golden Gloves Boxclub kozen 350 Voka-leden en sympathisanten samen met een Voka-vakjury de digital product studio In The Pocket tot nieuwe Voka Ambassadeur 2019, een felbegeerde award. Jaarthema was ‘hoe win je het gevecht om aandacht’. Een gesprek met CEO Jeroen Lemaire over customer experience, AR die ons slimmer maakt en AI als de gamechanger van (over)morgen.

jambon
Voka-Persbericht

Minister-president Jan Jambon licht beleidsintenties toe

Op uitnodiging van het bestuurscomité van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen bracht Jan Jambon vandaag een bezoek aan West-Vlaanderen. De minister-president van de Vlaamse regering ging er met de aanwezige captains of industry dieper in op het Vlaamse regeerakkoord met speciale aandacht voor de West-Vlaamse accenten.

Voka Tribune
Nieuws

Nieuwe Voka Tribune: 20 voor 2020

In de nieuwe Voka Tribune '20 voor 2020' laten we twintig toppers aan het woord: ondernemende Vlamingen die top zijn in hun niche. We vroegen hen hoe zij het verschil willen maken. Twintig keer een korte wandeling in de hersenspan van vooruitstrevende denkers.

ING
SD  Worx