Skip to main content
  • Home
  • Lobbydossiers

Lobbydossiers

R6Mechelen
Lobbydossier

Aanpak R6 Mechelen

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt vanaf dit jaar werk van zijn plannen voor de kruispunten van de R6 met de Antwerpse- en Liersesteenweg in Mechelen.

Lobbydossier

Actieplan Diversiteit

AGROFront, BECI, VBO, UCM, Unisoc, UNIZO, UWE en VOKA lanceerden dinsdag 20 februari de eerste fase van een interprofessioneel plan voor meer diversiteit op de werkvloer.

Archeologische opgravingen
Lobbydossier

Archeologie

Sinds 1 juni 2016 is het archeologieluik van het Onroerenderfgoeddecreet in werking getreden met als doel te vermijden dat bouwheren plots voor een voldongen feit komen te staan doordat plots allerlei

bereikbaarwerk.be
Lobbydossier

Bereikbaarwerk.be

Deze digitale tool helpt bedrijfsleiders en hr-managers in de regio Antwerpen-Waasland om het overzicht te behouden in de veelheid aan mobiliteitsinitiatieven.

Investeren in innovatie
Lobbydossier

Blijven investeren in innovatie

De Vlaamse regering heeft zich in 2017 geëngageerd tegen het einde van de legislatuur 500 miljoen euro meer te investeren in innovatie, onderzoek en ontwikkeling.

Conjunctuurbarometer
Lobbydossier

Conjunctuurbarometer

Binnen de alliantie van de Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Kempen en Mechelen wordt, in samenwerking met het Antwerpse provinciebestuur en de streekontwikkelingsactoren, een conjunctu

Digitalisering in de zorg
Lobbydossier

Digitale zorg

Digitale zorg is een geweldig concept in een ideale wereld, maar in de realiteit nog maar weinig verwezenlijkt. Het wordt tijd dat België zich aansluit bij dit ideaal.

Lobbydossier

Doelgroepenbeleid

Liefst 34 doelgroepmaatregelen, waaronder RSZ-kortingen en premies, omvatte het arbeidsmarktbeleid in ons land tot voor kort.

duaal leren op de werkvloer
Lobbydossier

Duaal leren

Duaal leren maakt het eenvoudiger om leerlingen een werkervaring aan te bieden. Het nieuwe systeem werd mede door Voka gelanceerd en is sinds 2016 succesvol uitgetest in proefprojecten.

LandofRivers
Lobbydossier

Economische profilering van Mechelse regio

Nieuwe internationale investeerders aantrekken en tegelijk reeds hier aanwezige bedrijven herinneren aan de duidelijke troeven van het arrondissement Mechelen op vlak van wonen, werken, studeren én in

Factuurfraude
Lobbydossier

Factuurfraude

Factuurfraude is een fenomeen dat steeds weer de kop opsteekt en waarvoor u best alert blijft.  We willen u waarschuwen voor een aantal vormen van fraude en geven u ook tips mee om deze fraude t

Lobbydossier

Handelsgerichte brexit

Op 23 juni 2016 beslisten de Britten om de Europese Unie (EU) te verlaten. Een economisch onvriendelijke brexit kan enorme economische schade berokkenen aan de Vlaamse economie.

Haven van Zeebrugge
Lobbydossier

Havencel West-Vlaanderen

Als we Vlaanderen willen uitbouwen als de logistieke poort van West-Europa, is een goede mobiliteit noodzakelijk, zowel op de weg, het water als in de lucht.

ING
SD Worx