Skip to main content
  • Home
  • Lobbydossiers

Lobbydossiers

bereikbaarwerk.be
Lobbydossier

Bereikbaarwerk.be

Deze digitale tool helpt bedrijfsleiders en hr-managers in de regio Antwerpen-Waasland om het overzicht te behouden in de veelheid aan mobiliteitsinitiatieven.

Conjunctuurbarometer
Lobbydossier

Conjunctuurbarometer

Binnen de alliantie van de Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Kempen en Mechelen wordt, in samenwerking met het Antwerpse provinciebestuur en de streekontwikkelingsactoren, een conjunctu

LandofRivers
Lobbydossier

Economische profilering van Mechelse regio

Nieuwe internationale investeerders aantrekken en tegelijk reeds hier aanwezige bedrijven herinneren aan de duidelijke troeven van het arrondissement Mechelen op vlak van wonen, werken, studeren én in

Factuurfraude
Lobbydossier

Factuurfraude

Factuurfraude is een fenomeen dat steeds weer de kop opsteekt en waarvoor u best alert blijft.  We willen u waarschuwen voor een aantal vormen van fraude en geven u ook tips mee om deze fraude t

Haven van Zeebrugge
Lobbydossier

Havencel West-Vlaanderen

Als we Vlaanderen willen uitbouwen als de logistieke poort van West-Europa, is een goede mobiliteit noodzakelijk, zowel op de weg, het water als in de lucht.

Sinds april 2016 is de kilometerheffing voor vrachtwagens van kracht
Lobbydossier

Kilometerheffing

Sinds 1 april 2016 betalen alle eigenaars van vrachtwagens met een maximum toegelaten massa (MTM) van meer dan 3,5 ton een kilometerheffing in België.

Luchthavenspecial Brussels Airport
Lobbydossier

Luchthavenspecial Brussels Airport

Met Brussels Airport, onze nationale luchthaven, ligt de tweede grootste economische pool van ons land op een boogscheut van de hoofdstad van Europa.

Mobiliteit
Lobbydossier

Mobiliteit

België is kampioen filerijden. Maar willen we onze regio leefbaar en bereikbaar maken, dan moeten we nu maatregelen nemen.

KaartarroMechelen
Lobbydossier

Mobiliteit in regio Mechelen

Mobiliteit en alle daarmee gepaard gaande aspecten die een vlotte doorstroming van mensen en goederen bevorderen of hinderen, zijn belangrijke topics voor ondernemingen. 

N42 – Herzele
Lobbydossier

N42 – Herzele

Sinds enkele jaren voert Voka de druk op de overheid op om de plannen voor de voltooiing van de N42 eindelijk ook uit te voeren.

Lobbydossier

N60

De N60 verbindt Gent (E17) met de Noord-Franse stad Valenciennes (A8). Het is een belangrijke autoweg van en naar de Vlaamse Ardennen.

Windenergie
Lobbydossier

Offshore-industrie

De sector van de blue growth heeft een sterk groeipotentieel, met heel wat mogelijkheden op vlak van energie, aquacultuur, kustbescherming, transport, enz.

ING
SD Worx