Skip to main content
  • Home
  • Lobbydossiers

Lobbydossiers

AW_mobiel
Lobbydossier

Antwerpen-Waasland Mobiel

Wilt u als ondernemer meer weten over de wegenwerken in uw regio of welke hinder u wanneer kan verwachten? Antwerpen-Waasland Mobiel helpt u vlot onderweg door onze regio!

bereikbaar werk
Lobbydossier

Bereikbaarwerk.be

Deze digitale tool helpt bedrijfsleiders en hr-managers in de regio Antwerpen-Waasland om het overzicht te behouden in de veelheid aan mobiliteitsinitiatieven.

Conjunctuurbarometer
Lobbydossier

Conjunctuurbarometer Mechelen-Kempen

Voka - Kamers van Koophandel Mechelen-Kempen en Antwerpen-Waasland ontwikkelden, in samenwerking met het Antwerpse provinciebestuur en de streekontwikkelingsactoren, een conjunctuurbarometer.

drought
Lobbydossier

Droogte - Regio Mechelen-Kempen

Door de droogte is er op elke vierkante meter grond in Vlaanderen zo’n 150 liter water te weinig uit de lucht gevallen. Bedrijven gebruiken vooral leidingwater en grondwater.

Factuurfraude
Lobbydossier

Factuurfraude

Factuurfraude is een fenomeen dat steeds weer de kop opsteekt en waarvoor u best alert blijft.  We willen u waarschuwen voor een aantal vormen van fraude en geven u ook tips mee om deze fraude t

Handel en algemene economie
Lobbydossier

Handel

Handel is enorm belangrijk voor de Vlaamse economie. Voka pleit daarom voor een ambitieus EU-handelsbeleid.

Haven van Zeebrugge
Lobbydossier

Havencel West-Vlaanderen

Als we Vlaanderen willen uitbouwen als de logistieke poort van West-Europa, is een goede mobiliteit noodzakelijk, zowel op de weg, het water als in de lucht.

Luchthavenspecial Brussels Airport
Lobbydossier

Luchthavenspecial Brussels Airport

Met Brussels Airport, onze nationale luchthaven, ligt de tweede grootste economische pool van ons land op een boogscheut van de hoofdstad van Europa.

Mobiliteit
Lobbydossier

Mobiliteit

België is kampioen filerijden. Maar willen we onze regio leefbaar en bereikbaar maken, dan moeten we nu maatregelen nemen.

mobiliteit
Lobbydossier

Mobiliteit - regio Mechelen-Kempen

Mobiliteit en alle daarmee gepaard gaande aspecten die een vlotte doorstroming van mensen en goederen bevorderen of hinderen, zijn belangrijke topics voor ondernemingen. 

Mobiliteit Vlaams-Brabant
Lobbydossier

Mobiliteit Vlaams-Brabant

Wil je op de hoogte blijven van alle wegenwerken in Vlaams-Brabant, actueel mobiliteitsnieuws uit de regio volgen en mee zijn met de laatste trends in de wereld van mobiliteit?

N42 – Herzele
Lobbydossier

N42 – Herzele

Sinds enkele jaren voert Voka de druk op de overheid op om de plannen voor de voltooiing van de N42 eindelijk ook uit te voeren.

Lobbydossier

N60

De N60 verbindt Gent (E17) met de Noord-Franse stad Valenciennes (A8). Het is een belangrijke autoweg van en naar de Vlaamse Ardennen.

ING
SD  Worx