Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Politiek Vlaams-Brabant

Politiek Vlaams-Brabant

Het bedrijfsleven en de politiek zijn twee werelden die nauw met elkaar verbonden zijn. Als de stem van de ondernemingen, ondernemers en hun medewerkers maken we jullie belangen kenbaar en verdedigen we ze van het lokale tot op het hoogste niveau. Onze leden zijn onze motor. Samen timmeren we aan een optimaal kader om vrij en succesvol te kunnen ondernemen in Vlaanderen. 

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant plaatst je noden en verwachtingen op de politieke agenda. Dit doen we door ontmoetingen en dialogen tussen ondernemers en politici te faciliteren via structurele samenwerkingen, projecten en evenementen. Zo geven we ondernemers meer inzicht en inspraak in het lokale economische beleid, en leren politici het bedrijfsleven beter kennen. Een win-win!

Voor wie is het?

Of je nu een groot of klein bedrijf bent: politieke beslissingen hebben altijd wel in zekere mate een invloed op je bedrijfsvoering. Politiek is dus een thema dat ál onze leden aanbelangt. Concreet worden voornamelijk profielen als bedrijfsleiders en public affairs managers betrokken.

Waar heb je hulp bij nodig?

Zit je wel eens met (een van) onderstaande vragen? We begeleiden je graag naar de beste oplossing. 

  • Hoe kan ik een nauwer contact met de lokale politiek tot stand brengen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn belangen (hoger) op de politieke agenda komen te staan?
  • Hoe krijg ik meer inzicht in de investeringsprojecten die mijn stad of gemeente plant?
  • Hoe kunnen we in contact komen en de krachten bundelen met andere bedrijven uit de omgeving die met gelijkaardige problemen kampen?
  • Hoe kan ik mijn bezorgdheden over de inhoud van het meerjarenplan van mijn stad of gemeente kenbaar maken?

Wat doen we?

Onze inzet rond het thema ‘Politiek’ omvat verschillende initiatieven. Zo organiseren we regelmatig rondetafelgesprekken in verschillende Vlaams-Brabantse gemeentes waarbij we burgemeesters en bedrijven samenbrengen. Deze rondetafels vormen voor bedrijven een rechtstreekse lijn naar de lokale politiek en bieden ondernemers onder meer de mogelijkheid om hun prioriteiten naar voren te schuiven en hun bezorgdheden te uiten. Daarnaast staan er ook nog een aantal politieke events op het programma die focussen op thema’s die zich op federaal en Vlaams niveau situeren maar die ook binnen de eigen provincie zeer relevant zijn, zoals bijvoorbeeld het dossier over 5G en Brussels Airport. 

Voor bijkomende informatie kan je terecht bij:

Eric De Pessemier

Adviseur Belangenbehartiging regio Groot-Leuven - C-Valley, Deskundige Ruimtelijke Ordening, Community Vastgoed

Full bio of Eric De Pessemier