Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Themadossiers

Themadossiers

hoofd met artificiële intelligentie
Themadossier

De digitale versnelling

Iedereen moet meespringen op de trein van de digitale transformatie. "Wie achterblijft is over enkele jaren niet langer relevant en zal verdwijnen.

Groot scherm in treinstation waar je vragen aan kunt stellen
Themadossier

De toekomst van mobiliteit

Heel wat ondernemers denken na over de toekomst van mobiliteit, want die zal nooit meer dezelfde zijn. Niet enkel door de pandemie, maar ook door de noodzaak om te verduurzamen.

De toekomst van zorg
Themadossier

De toekomst van welzijn en zorg

Om de werkzaamheidsgraad te verhogen moeten we inzetten op het voorkomen van uitval door ziekte en een snelle en effectieve re-integratie van zieke medewerkers.

wereldbol groene energie
Themadossier

Energie & Klimaat

Hoe krijgen we onze energiefactuur naar beneden? En hoe kunnen we de transitie maken naar meer groene energie? Het zijn vragen waarmee heel wat ondernemers zitten. Ontdek dit dossier boordevol tips, feiten en inspiratie.

Vele landenvlaggen
Themadossier

Internationaal ondernemen

Ondernemen kent geen grenzen. Steeds meer bedrijven breiden hun activiteiten uit naar het buitenland. Dat kan soms complexe situaties met zich meebrengen, maar zorgt vooral vaak voor een ongekende boost voor het bedrijf.

waterdruppel op het water
Themadossier

Milieu & Water

Duurzaam afval- en bedrijfsbeheer, circulair watergebruik en duurzaamheid in het algemeen winnen steeds meer aan belang, ook bij bedrijven. Ontdek onze papers, inspirerende cases en activiteiten in dit dossier.

puzzel van gebouwen
Themadossier

Omgeving & ruimtelijke ordening

Het is geen publiek geheim dat het in ons land niet altijd even gemakkelijk is om grote infrastructuur vergund te krijgen. En op onze bedrijventerreinen kan nog veel meer samengewerkt worden. Ontdek onze papers en interviews.

Wetenschappelijk onderzoekster
Themadossier

Op naar de innovatietop

Stilstaan is achteruitgaan. Innovatie zou in het DNA van elke kmo moeten zitten. En dat hoeft niet per se duur te zijn. "Het is eerder een mindset. En heel wat innovaties ontstaan door te luisteren naar de klant.

leerling achter de computer
Themadossier

Slim onderwijs

In internationale vergelijkingen scoren onze leerlingen steeds minder goed. Nochtans is het budget voor onderwijs groot. Hoe kunnen we onze afstudeerders klaarstomen voor de arbeidsmarkt? Verschillende experten geven hun mening.

De toekomst van werk
Themadossier

Toekomst van werk

De 'post-corona'-arbeidsmarkt kent vele uitdagingen. Nadat onze economie massaal op de pauzeknop heeft geduwd, lijken heel wat trends in een stroomversnelling te komen.