Skip to main content
  • Themadossiers

Themadossiers

hoofd met artificiële intelligentie
Themadossier

De digitale versnelling

Iedereen moet meespringen op de trein van de digitale transformatie. "Wie achterblijft is over enkele jaren niet langer relevant en zal verdwijnen."

Groot scherm in treinstation waar je vragen aan kunt stellen
Themadossier

De toekomst van mobiliteit

Heel wat ondernemers denken na over de toekomst van mobiliteit, want die zal nooit meer dezelfde zijn. Niet enkel door de pandemie, maar ook door de noodzaak om te verduurzamen.

Toekomst van werk
Themadossier

De toekomst van werk

De 'post-corona'-arbeidsmarkt kent vele uitdagingen. Nadat onze economie massaal op de pauzeknop heeft geduwd, lijken heel wat trends in een stroomversnelling te komen.

wereldbol groene energie
Themadossier

Energie & Klimaat

Hoe krijgen we onze energiefactuur naar beneden? En hoe kunnen we de transitie maken naar meer groene energie? Het zijn vragen waarmee heel wat ondernemers zitten. Ontdek dit dossier boordevol tips, feiten en inspiratie.

waterdruppel op het water
Themadossier

Milieu & Water

Duurzaam afval- en bedrijfsbeheer, circulair watergebruik en duurzaamheid in het algemeen winnen steeds meer aan belang, ook bij bedrijven. Ontdek onze papers, inspirerende cases en activiteiten in dit dossier.

puzzel van gebouwen
Themadossier

Omgeving & ruimtelijke ordening

Het is geen publiek geheim dat het in ons land niet altijd even gemakkelijk is om grote infrastructuur vergund te krijgen. En op onze bedrijventerreinen kan nog veel meer samengewerkt worden. Ontdek onze papers en interviews.

Wetenschappelijk onderzoekster
Themadossier

Op naar de innovatietop

Stilstaan is achteruitgaan. Innovatie zou in het DNA van elke kmo moeten zitten. En dat hoeft niet per se duur te zijn. "Het is eerder een mindset. En heel wat innovaties ontstaan door te luisteren naar de klant." Wil jij ook bouwen aan een innovatieve cultuur? 

leerling achter de computer
Themadossier

Slim onderwijs

In internationale vergelijkingen scoren onze leerlingen steeds minder goed. Nochtans is het budget voor onderwijs groot. Hoe kunnen we onze afstudeerders klaarstomen voor de arbeidsmarkt? Verschillende experten geven hun mening. Tijd voor een debat!

schaakbord met brexitpionnen
Themadossier

Wat na de brexit?

Ook na de brexit blijven er nog heel wat vragen bij burgers en ondernemers over nieuwe en oude regels, over douaneformaliteiten en over tewerkstelling. Voka volgt alles op de voet en verzamelt onder meer de meest gestelde vragen (en de antwoorden).