Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Familiebedrijven

Familiebedrijven

Selecteer je regio bovenaan via de groene knop voor regionale inhoud.

Familie, de kracht van ondernemen

Wanneer je familiebedrijf groeit of een generatiewissel doormaakt, kan dat best wat uitdagingen geven. Jouw onderneming is heus niet de eerste die met rivaliteit, complexe ambities of een mogelijke overdracht aan een derde te maken krijgt.

Bij de experts van Voka kan je terecht met elke emotie en elke vraag. Wij zijn de adviseur die familiebedrijven begrijpt en ze kan helpen groeien. Samen passeren jullie elke horde zonder kleerscheuren dankzij een stappenplan op maat.

 

Nieuws over en voor familiebedrijven

Ontdek het laatste nieuws over familiebedrijven en kijk hoe andere clans het ondernemerschap aanpakken.

Effectief Risicobeheer in Familiebedrijven: Een Noodzakelijke Stap
Voka nationaal
FAQ

Effectief Risicobeheer in Familiebedrijven: Een Noodzakelijke Stap

Familiebedrijven vormen een belangrijk en duurzaam onderdeel van de economische structuur. Ze zijn vaak geworteld in traditie en hebben sterke familiebanden. Terwijl deze kenmerken kracht en veerkracht bieden, moeten familiebedrijven ook oog hebben voor risicobeheer om de continuïteit en het succes op de lange termijn te waarborgen. In dit artikel bespreken we de essentie van effectief risicobeheer in familiebedrijven en hoe dit kan bijdragen aan duurzaam succes.

Best Practices voor het Beheren van een Familiebedrijf: Op Weg naar Duurzaam Succes
Voka nationaal
FAQ

Best Practices voor het Beheren van een Familiebedrijf: Op Weg naar Duurzaam Succes

Familiebedrijven vormen een essentieel deel van de economie en de maatschappij. Ze worden vaak gekenmerkt door sterke familiebanden, langetermijnbetrokkenheid en een sterke bedrijfscultuur. Maar het beheren van een familiebedrijf brengt unieke uitdagingen met zich mee. In dit artikel zullen we de best practices bespreken die familiebedrijven kunnen helpen om succesvol te blijven, generatie na generatie.

Conflicthantering in Familiebedrijven: Een Gids voor Harmonieus Samenwerken
Voka nationaal
FAQ

Conflicthantering in Familiebedrijven: Een Gids voor Harmonieus Samenwerken

Familiebedrijven hebben een unieke dynamiek. Ze combineren de complexiteit van zakelijke operaties met de diepgewortelde relaties en emoties binnen de familie. Conflicten kunnen zich onvermijdelijk voordoen, maar de manier waarop ze worden aangepakt, kan het verschil maken tussen groei en succes of verdeeldheid en mislukking. In dit artikel zullen we de kunst van conflicthantering in familiebedrijven bespreken, gericht op het behouden van harmonie en het bevorderen van een succesvolle samenwerking.

Contact nationaal

Heidi Logghe

Projectmanager Ondernemerschap Voka-CVBA

Full bio of Heidi Logghe