Skip to main content
Map
  • Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt

Selecteer je regio bovenaan via de groene knop voor regionale inhoud.

Zo pakken wij de krapte op de Vlaamse arbeidsmarkt aan

De Vlaamse arbeidsmarkt kampt met een krapte aan werknemers en bepaalde profielen. Bij Voka denken we mee na over hoe we die krapte kunnen aanpakken. 

Zo doen we bijvoorbeeld beleidsaanbevelingen op basis van onderzoek en bevragingen bij onze leden. Met het Plan Samen Groeien, waarin we onze visie voor Vlaanderen uiteenzetten, willen we naar een werkzaamheidsgraad van 85% tegen 2030.

Leer goede profielen aan te trekken en te behouden

Op basis van onze inzichten helpen wij onze leden de arbeidsmarkt op de juiste manier te benaderen. Hoe ga je als ondernemer om met de schaarste aan werknemers? Hoe kan je goede profielen aantrekken én behouden?

Met ons traject Voka Welt en onze community Arbeidsmarkt & Onderwijs helpen we jou bouwen aan een inclusieve en toekomstbestendige onderneming. Je leert een toepasselijk HR-beleid opstellen en implementeren met focus op thema’s zoals:

Daarnaast kan je via Voka Welt ook ondersteuning van de VDAB aanvragen.

Ontdek het laatste nieuws over de Vlaamse arbeidsmarkt

Blijf op de hoogte van de meest recente updates over – en ontwikkelingen in – de Vlaamse arbeidsmarkt. Nog meer weten? Ontdek De toekomst van werk, ons themadossier gevuld met actuele inzichten