Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Welzijn en gezondheidszorg

Welzijn en gezondheidszorg

Selecteer je regio bovenaan via de groene knop voor regionale inhoud.

Onze kijk op een betere gezondheidszorg

Gezondheid en welzijn zijn twee pijlers van onze samenleving. Om te voorkomen dat deze pijlers afbrokkelen, is er dringend nood aan een innovatie en structurele hervorming van de zorg. Hierbij moeten een verbeterde efficiëntie en kwaliteit voorop staan.

Bij Voka zien we vooral verbeterpunten op het vlak van:

  • de transitie naar een data-gebaseerd zorgsysteem
  • de aanpak voor het personeelstekort
  • de reïntegratie van langdurig zieken
  • de preventie van ziekteverzuim en burn-outs

 

Innovatie in de gezondheidszorg

Ondanks de geavanceerde technologieën in de zorg, blijft de implementatie ervan vaak wat achter. Het is tijd om een sprintje te trekken en die broodnodige innovaties sneller door te voeren, zodat we de zorg naar een hoger niveau tillen.

 

Draag zelf bij aan meer gezondheid en welzijn

Ben jij een zorgondernemer? Dan nodigen we graag je uit om lid te worden van onze Voka Health Community.

De Voka Health Community is ons platform voor kenniscentra, patiëntengroepen, zorgorganisaties en (zorg)ondernemingen. Met de community slaan we de handen in elkaar om vernieuwing in de Vlaamse gezondheidszorg te realiseren. 

  • Deel kennis en ervaring met andere (zorg)ondernemers.
  • Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in healthcare.
  • Geef input via het lobby-traject van de community en draag zelf bij aan het Vlaamse zorg- en welzijnsbeleid.

 

Onze activiteiten rond het thema zorg

De zorg ontfermt zich over iedereen. Daarom ontfermt Voka zich over de zorg en haar ondernemers. Ontdek onze activiteiten en evenementen, zoals netwerkevents en kennissessies, en laat ons jou helpen bouwen aan een betere zorg.

Het laatste nieuws over de Vlaamse zorg

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen binnen de zorgsector.

wetten
Voka nationaal
Opinie

Minder langdurig zieken met nieuwe federale welzijnswet

Oproep Mensura en Voka om arbeidsartsen meer verantwoordelijkheid te geven. België is Europees kampioen, maar dan wel in de foute discipline. Meer dan een half miljoen mensen is vandaag langdurig ziek en daardoor afwezig van het werk. Nog nooit stonden meer mensen aan de kant en het gaat verder de verkeerde richting uit. De arbeidsmarkt, het bedrijfsleven en de sociale zekerheid komen onder een onhoudbare druk. De voorstellen die politieke partijen in deze campagne opwerpen zijn nuttig, maar volstaan geenszins. Een fundamentele aanpassing van de regelgeving is noodzakelijk. De codex welzijn en gezondheid op het werk moet dringend vernieuwd worden.

ouderenzorg
Voka nationaal
Opinie

Een strategische financiering van ouderenzorg

De ouderenzorg in Vlaanderen staat onder immense druk. Het VRT-programma Factcheckers legde onlangs pijnlijk bloot wat velen in de sector al weten: de zorg voor ouderen is vandaag niet altijd even kwalitatief. Vlozo wees er bovendien op dat de vergrijzing harder toe slaat dan gedacht: de verschillende overheden in dit land zijn niet voorbereid om iedere oudere met een zorgvraag de gepaste ondersteuning te bieden. Hoe kunnen we de middelen vinden voor een strategisch ouderenzorgbeleid?