Skip to main content
  • Ik ben manager
Voka Community -

Lerende Netwerken Oost-Vlaanderen

Nood aan een klankbord?

Dat is de kracht van een lerend netwerk voor managers! De inhoud van de sessies wordt bepaald door de groep zelf, op basis van hun uitdagingen en behoeften. De samenstelling van de groepen is steeds multisectorieel en niet-concurrentieel, wat een heel bijzondere groepsdynamiek genereert.

De openheid en spontaneïteit in de groep garandeert inspiratie en verrijking voor alle deelnemers. Er is op het einde van elke bijeenkomst voldoende ruimte voorzien voor netwerkvorming zodat na afloop van het programma jouw contact list met een aantal interessante peers is aangevuld.

Welk netwerk past binnen jouw functie?

Welt

Welt zet in op een toekomstgericht HR-beleid. Via analyse, expertise en ervaringsuitwisseling ga je aan de slag om optimale duurzame loopbanen te creëren en faciliteren binnen jouw onderneming. Een zestigtal bedrijven krijgen de kans om vanuit een inclusieve aanpak van hun personeelsbeleid te groeien naar innovatieve, wendbare organisaties. Deelname is volledig gratis.

Meer informatie

HR2Grow

Hier brengen wij een vaste groep van een 10-15 tal personeelsverantwoordelijken uit de Oost-Vlaamse kmo-wereld samen om operationele HR expertise met elkaar te delen.

Meer informatie

HR-forum

Het HR Forum is een regionale bijeenkomst van HR managers en -directors van grote ondernemingen rond strategische HR topics of actuele items.

Meer informatie

HR managers & business partners uit start- & scale-ups

Een gloednieuw netwerk die zich buigt over de HR-uitdagingen van jonge bedrijven. Per bijeenkomst snijden we een actueel en uitdagend thema aan: eerst door een bewezen expert, vervolgens duiken we dieper in op praktijkvoorbeelden. We leren over het thema door enerzijds de best cases toe te lichten en anderzijds de problematieken te behandelen vanuit de groep.

Meer informatie

HR directors

Dit netwerk brengt HR Directors van toonaangevende, al dan niet internationaal actieve, bedrijven uit Oost-Vlaanderen samen.

Meer informatie

Recruiters & talent acquisition managers

Dit netwerk richt zich op HR professionals uit bedrijven uit Oost-Vlaanderen die zich uitsluitend focussen op het aantrekken van talent en het rekruterings -en selectie proces. Een gloednieuw netwerk die zich ontfermt over de uitdagingen rond recruitment in de terug naderende ‘war for talent’. 

Meer informatie

Talent & HR managers

Dit lerend netwerk brengt Talent & HR-managers uit grote ondernemingen samen. Wij bieden de deelnemers de mogelijkheid om tijdens de bijeenkomsten ervaringen met elkaar uit te wisselen over vooraf bepaalde HR-thema’s. Deze community geeft je de kans om jouw professioneel netwerk te verbreden en om te leren van elkaar.

Meer informatie

Customer service managers

Investeren in klantrelaties is één van de belangrijkste factoren voor het succes van een onderneming. Voka Oost-Vlaanderen start daarom elk jaar een uniek en breed netwerk op voor internal customer service professionals.

Meer informatie

International Finance

Ben je als CFO op zoek naar een netwerk en klankbord? Wil je graag jouw strategieën aftoetsen bij collega CFO's?

Meer informatie

Next Level Finance

Netwerk & best practices met finance managers van Vlaamse groeibedrijven.

Meer informatie

Plant managers  

Een traject voor de general managers van buitenlandse multinationals. Via dit lerend netwerk krijg je ondersteuning om jouw competitiviteit te versterken en jouw site te verankeren in Vlaanderen.

Meer informatie

Site managers  

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van een site. Onder jouw verantwoordelijkheid valt het aansturen van personeel, het continue verbeteren & analyseren van de bedrijfsprocessen en de doelstellingen op vlak van milieu, kwaliteit en veiligheid. In dit netwerk krijgt je tips & trics van andere collega’s en blijf je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.  

Meer informatie

Van teamlid naar teamleider

Startende of beginnende leidinggevenden ervaren grote uitdagingen bij het opnemen van hun nieuwe rol, zeker als ze daarnaast nog zelf operationeel aan de slag zijn. Dit lerend netwerk van startende leidinggevenden uit diverse bedrijven is de ideale setting om de nodige basis vaardigheden rond leiderschap aan te leren voor het aansturen van teams tussen de 1 tot 8 personen.

Meer informatie

Innovatieforum

Is het jouw rol in je onderneming om strategische innovatieprojecten te trekken? Wil je innovators ontmoeten uit andere bedrijven, ervaring uitwisselen en tips en advies krijgen op maat van jouw situatie? Je staat er niet alleen voor: deze community helpt je de juiste keuzes maken, prioriteiten stellen en jouw projecten succesvol implementeren. Je kan er terecht om je blik te verruimen en inzichten te verkrijgen.

Meer informatie

Douane-expert

Tijdens dit netwerk brengt Voka de douane-experts van Oost-Vlaamse bedrijven samen in een praktisch en interactief traject. Bij elke sessie bespreken we de nieuwste wetgevingen, opmerkelijkste obstakels op douanegebied en wissel je tips & tricks uit met gelijkgestemden.

Meer informatie

Supply chain managers

Het internationale logistieke landschap evolueert razendsnel. Bedrijven weten niet altijd hoe ze op nieuwe trends moeten inspelen. Door op zoek te gaan naar goede praktijken, kennis en knowhow uit te wisselen, gaat je de positie van je onderneming versterken en makkelijker anticiperen op wijzigingen in de markt.

Meer informatie

Marketing directors

Ben je als marketing director op zoek naar een klankbord om ervaringen en uitdagingen uit te wisselen? Benieuwd hoe andere marketing directors omgaan met de laatste digital trends? Wat kan B2B leren van B2C en vice versa? 

Meer informatie

Marketing managers

Maak jij deel uit van een marketing team, onder leiding van een marketing director? Heb je nood aan een klankbord van gelijkgestemden? Dan is dit netwerk iets voor jou.

Meer informatie

Production teamleaders

Het lerend netwerk biedt direct leidinggevenden de gelegenheid om dagelijkse werkervaringen uit te wisselen met collega's van andere bedrijven. En zo hun leiderschapskwaliteiten aan te scherpen.

Meer informatie

Production managers

Nood aan een klankbord bij gelijkgestemde productiemanagers uit de regio? Dan is dit lerend netwerk iets voor jou.

Meer informatie

(Key-)accountmanagers  

Accountmanagers hebben een breed takenpakket, dat gericht is op het genereren van een hogere omzet door middel van relatiebeheer en het werven van nieuwe klanten. Ze hebben een specifieke rol die vraagt om communicatieve en adviserende kwaliteiten, aangevuld met de nodige onderhandelingsvaardigheden. Daarbovenop komt de (digitale) sales transformatie die deze tijd met zich meebrengt. Hoog tijd dus om de koppen eens bij elkaar te steken met andere accountmanagers!

Meer informatie

Sales managers  

Het sales team is de commerciële motor van elk bedrijf. Een weloverwogen salesstrategie de sleutel tot succes. Als salesmanager heb je een cruciale rol om deze strategie te implementeren en jouw salesteam motiverend te coachen. Heel belangrijk, zeker in deze tijden waar sales in (digitale) transformatie is.

Meer informatie

Sales directors 

Ben je sales director en bepaal je het strategisch salesbeleid in jouw organisatie? Wil je in deze veranderende tijden, waarbij sales transformatie zeer belangrijk is, van gedachten wisselen met andere sales directors? Neem dan deel dan aan deze inspirerende klankbordgroep, onder professionele begeleiding van een sales expert. 

Meer informatie

Management assistants 

In dit lerend netwerk gaat een vaste groep management assistants samen aan de slag om, onder professionele begeleiding van experts en via onderlinge ervaringsuitwisseling, kennis en expertise te optimaliseren en verder uit te breiden.

Meer informatie

Wil je vooral kennis opdoen?

Bekijk dan zeker ons opleidingsaanbod

Contactpersoon

Arne Oosthuyse

Manager Opleidingen - Manager Arbeidsmarkt

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat