Skip to main content
Map

Opleidingsaanbod Voka Oost-Vlaanderen

Wil je jouw kennis verruimen? Heb je nood aan een opleiding? Bij Voka Oost-Vlaanderen bieden we je een ruim aanbod aan opleidingen rond uiteenlopende thema's, voor verschillende doelgroepen.

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod?

Vul je mailadres in om aan te melden (of een profiel aan te maken) zodat we je mailvoorkeuren kunnen bijwerken:

Ontdek hier ons volledig aanbod

Cybersecurity

Digitalisering bij bedrijven is top of mind, het beveiligen van de digitale processen zou dus minstens even belangrijk moeten zijn. Vandaag zien we echter dat veel bedrijven hier nog te weinig op inzetten. We focussen op bedrijven met meer dan 100 werknemers en lichten het cybersecuritybeleid grondig door. 

Meer informatie

Digital change management lab 

Een digitale transformatie is een complex proces en daarvoor is een goed change management nodig. Het is dé sleutel voor het meekrijgen van je medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat alle betrokken partijen digitale veranderingen verwelkomen en maximaal inzetten? 

Meer informatie

Btw-class

De btw-regels zijn een materie steeds in beweging. Als finance of douane professional word je dan ook geconfronteerd met heel wat wijzigingen in wetgeving, risico’s en btw-verplichtingen. Tijdens deze maandelijkse btw-classes zorgen we ervoor dat je helemaal up-to-date bent. 

Meer informatie

Digital finance lab 

Wil je jouw financiële en administratieve processen verder digitaliseren? Tijdens dit traject geven we je inzicht in de voornaamste digitale trends en digitaliseringsmogelijkheden in aankoop- en verkoopsprocessen. Eindig dit traject met een eigen business case en één-op-ééncoaching. 

Meer informatie

Financieel management voor niet-financiëlen 

Ondernemen en groeien zorgt voor enkele onzekerheden op financieel gebied. Hoe maak ik bijkomende middelen vrij? Hoe volg ik mijn kosten op? Zijn mijn klanten solvabel? Een sterk financieel beleid begint met een goed financieel inzicht. 

Meer informatie

Investor readiness

Ben je op zoek naar venture capital voor jouw start- of scale-up? Maak je je klaar om in zee te gaan met een venture capitalist? Voka ondersteunt je graag hierbij en biedt jou een uniek en inspirerend traject aan voor ambitieuze ondernemers in samenwerking met ervaren ondernemers, adviseurs én investeerders. 

Meer informatie

Een duurzaam en strategisch verloningsbeleid 

We weten dat het verloningsbeleid niet het enige is dat mensen motiveert maar het blijft wel een belangrijk facet in het aantrekken en behouden van jouw medewerkers. Wat kan je doen om mensen gemotiveerd te houden op korte en lange termijn? Wat is haalbaar? Hoe zit het flexibel verlonen in elkaar? 

Meer informatie

Een opleidingsbeleid en leercultuur installeren in jouw bedrijf 

Heel wat medewerkers hechten veel belang aan ontplooiingsmogelijkheden. Naast het leren op de job en van collega’s kan een opleidingsbeleid een echte meerwaarde vormen voor de ontwikkeling van je medewerkers.

Meer informatie

Employer branding lab 

Jouw onderneming neerzetten als een aantrekkelijke werkgever en het juiste talent vinden (en behouden) is een van de grote uitdagingen van vandaag. We nemen je mee in het wat, waarom en hoe van employer branding. 

Meer informatie

Jobcrafting: een succesvol ingrediënt in de war for talent 

Meer en meer willen medewerkers zelf aan het stuur zitten van hun carrière en ontwikkeling. Deze opleiding helpt mee om de interne mobiliteit in je bedrijf te verbeteren en jouw talent duurzaam te binden aan je bedrijf. 

Meer informatie

Retentie van medewerkers 

Naast het aantrekken van nieuw talent focussen onze bedrijven ook op het behouden van talent. Hoe kan je een doordacht en duurzaam retentiebeleid uitwerken voor jouw bedrijf? Hoe kan je het engagement van jouw medewerkers een extra boost geven? Jouw volledige employee journey wordt onder de loep genomen.

Meer informatie 

Verschillende generaties op de werkvloer  

Vandaag werken we met vijf generaties op de werkvloer. Deze opleiding verheldert het verschil in denken en reageren van deze verschillende generaties. Je leert hoe je de verschillende generaties succesvol kan laten samenwerken om tot betere resultaten te komen. 

Meer informatie

Accijnzen 

Hoe zit de accijnswetgeving in elkaar? Welke verplichtingen zijn er? Welke documenten dienen ingevuld te worden? Welke verplichtingen horen bij de verschillende accijnsstatuten? Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die met accijnzen te maken heeft. 

Meer informatie

Documenten van a tot z  

Een goed overzicht behouden over welke administratieve stappen je moet ondernemen bij internationale handel is belangrijk. Tijdens deze workshop werk je rond een aantal voorbeeldtransacties en leer je hoe je een efficiënte documentenfollow-up organiseert.

Meer informatie

Douane-update  

Jouw kennis actualiseren van de recente ontwikkelingen in douanereglementering? Met deze update ben je weer helemaal mee.

Meer informatie

Incoterms  

De Incoterms, International Commercial Terms, vatten de kosten- en risicoverdeling bij goederenleveringen samen zodat koper en verkoper hun verplichtingen kennen. Ze zijn een onmisbaar hulpmiddel om nationale en internationale transacties en bijhorende aspecten op een efficiënte wijze te organiseren.

Meer informatie

Internationaal verkeer van goederen 

Wat komt er allemaal kijken bij het internationale verkeer van goederen? In deze opleiding word je wegwijs gemaakt in de formaliteiten bij de in- en uitvoer van goederen zoals de douanewetgeving.

Meer informatie

Oorsprongs- en leveranciersverklaring in de praktijk  

De oorsprongsreglementering is geen eenvoudige materie. Deze basisopleiding maakt je wegwijs in alle formaliteiten, gunstige invoertarieven, oorsprongsbewijzen en meer. Vervolgens komt elke vorm van de leveranciersverklaring aan bod en zullen de hierop vermelde gegevens grondig worden geanalyseerd.

Meer informatie

Strategische marketing 

Een sterke marketingstrategie zorgt voor meer merkbekendheid, vertrouwen, leads, inkomsten én groei. Maar hoe begin je eraan? Welke stappen moet je doorlopen? Tijdens deze praktische opleiding helpen we jou in het zetten van de juiste stappen. 

Meer informatie

Groeien door overname 

Heb je sterke groeiambities? En wil je deze voornamelijk realiseren door één of meerdere overnames? Bereid je voor op de ultieme kans en verwerf inzicht in het hele overnameproces dankzij deze vijf interactieve sessies rond strategie, waardering, legal, fiscaliteit en soft skills voor overnemers. 

Meer informatie

Transitio: jouw bedrijf klaar voor verkoop of overdracht? 

Heb je plannen om jouw bedrijf te verkopen of over te laten? Wil je graag weten hoe je jouw bedrijf verkoopsklaar maakt? Tijdens deze sessies kom je te weten hoe je je op strategisch vlak voorbereidt, hoe een bedrijf gewaardeerd wordt, welke juridische aspecten verbonden zijn aan een verkoop of overdracht en wat een succesvolle overdracht inhoudt. 

Meer informatie

Commercieel denken en doen voor niet-commerciëlen 

Ben je geen geboren verkoper? Toch heeft iedereen het talent in zich om op een authentieke manier klanten voor zich te winnen en te behouden. Hoe maak je met kleine zaken het verschil? Hoe ga je om met een ontevreden klant?

Meer informatie

Digital sales lab 

Wil je jouw salesprocessen verder digitaliseren? Klinkt een online klantenportaal met automatische order to delivery als het walhalla? Tijdens dit traject geven we je inzicht in de voornaamste digitale trends en de digitaliseringsmogelijkheden in de customer journey.

Meer informatie

Nieuwe opportuniteiten online en offline detecteren 

Hoe pak jij het online en offline prospecteren aan? Benieuwd naar de laatste nieuwe tools en trends? Leer hoe prospecten op de meest efficiënte manier te benaderen.

Meer informatie

LinkedIn voor beginners

Hoe maak je het verschil met LinkedIn? Stap op de sneltrein van digitale sales en maak professioneel gebruik van LinkedIn om jouw business te boosten.

Meer informatie

Onderhandelen tot de deal 

Moeite om je prospect onmiddellijk te overtuigen? In één dag tonen we je de kortste weg naar een deal. We gaan aan de slag met concrete situaties waarmee je te maken hebt en zoeken naar de juiste oplossing.

Meer informatie

Scoren tijdens het eerste verkoopgesprek 

Hoe overtuig je een potentiële nieuwe klant tijdens een verkoopgesprek? Van begroeting tot afsluiting, de gesprekstructuur moet perfect in elkaar zitten. Maak jouw salespitch nog krachtiger tijdens deze opleiding.

Meer informatie

Sterke klantencontacten via LinkedIn

Leer in deze opleiding hoe je op een tijdsefficiënte manier je contacten kan onderhouden en je relaties kan versterken via LinkedIn.

Meer informatie

Zet jouw professioneel LinkedIn-profiel op punt

In 3 uur tijd leer je de kneepjes van LinkedIn kennen en maak je van jouw professioneel LinkedIn-profiel een pagina om jouw business mee te boosten. 

Meer informatie 

Effectief leiderschap 

Leiderschap gaat over de capaciteit om een aantal cruciale vaardigheden te ontwikkelen en te demonstreren. Vaardigheden die je als professional helpen om vanuit persoonlijke ontwikkeling nadien ook het team richting topprestaties te leiden. We reiken jou praktische vaardigheden aan voor het leiden van een team. 

Meer informatie

MBA Highlights 

Altijd al gedroomd van een MBA? MBA Highlights is een unieke samenwerking tussen Voka Oost-Vlaanderen en Solvay Brussels School of Economics. In twaalf modules en via eigen business cases zoomen we in op de belangrijkste aspecten van strategie, leiderschap, finance, HR, marketing en sales.

Meer informatie

Van teamlid naar teamleider  

Startende of beginnende leidinggevenden ervaren grote uitdagingen bij het opnemen van hun nieuwe rol. Dit lerend netwerk voor startende leidinggevenden uit diverse bedrijven is de ideale setting om de nodige basisvaardigheden rond leiderschap aan te leren.

Meer informatie

Van teamlid naar teamleider advanced 

Deze opleiding is het vervolg op ‘Van teamlid naar teamleider’. Je dient deze eerst gevolgd te hebben vooraleer je de advanced kan volgen. Je bouwt verder op de reeds verworven kennis door geavanceerdere leiderschapstechnieken onder de knie te krijgen. 

Meer informatie

Geniet van de buddy korting

Schrijf je meerdere collega’s in voor dezelfde opleiding, dan ontvang je 10% korting vanaf de tweede deelnemer.

Subsidies voor jouw opleidingen

Vlaamse kmo’s worden financieel gesteund door de Vlaamse overheid, zowel voor open opleidingen als voor begeleiding op maat. Bijna al onze opleidingen komen in aanmerking voor deze subsidie, tenzij anders vermeld. Ons registratienummer is DV.O105301.

Meer informatie

Agentschap Innoveren en Ondernemen

De opleidingen vergezeld van dit logo, worden georganiseerd met de steun van agentschap Innoveren en Ondernemen. Hierdoor kan je genieten van een voordelige deelnameprijs. Deze opleidingen komen niet in aanmerking voor kmo-portefeuille.

AIO

Steun van jouw sectorfonds

Bekijk zeker de subsidiemogelijkheden van jouw sectorfonds. In bepaalde gevallen zijn deze zelfs cumuleerbaar met de tegemoetkoming via kmo-portefeuille.

Vragen over het aanbod? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met jou op!

Interesse(s)

Contactpersoon

Arne Oosthuyse

Manager Opleidingen - Manager Arbeidsmarkt