Skip to main content

Opleidingsaanbod Voka Oost-Vlaanderen

Wil je jouw kennis verruimen? Heb je nood aan een opleiding? Bij Voka Oost-Vlaanderen bieden we je een ruim aanbod aan opleidingen rond uiteenlopende thema's, voor verschillende doelgroepen.

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod?

Vul je mailadres in om aan te melden (of een profiel aan te maken) zodat we je mailvoorkeuren kunnen bijwerken:

Ontdek hier ons volledig aanbod

AI lab 

Optimaliseer je inzichten en bedrijfsprocessen door middel van artificiële intelligentie. Heb je je altijd al afgevraagd hoe AI een impact kan hebben op jouw onderneming? Hoe je de technologieën kan inzetten om bedrijfsprocessen te verbeteren en concrete problemen op te lossen?

Meer informatie

Cybersecurity lab 

Hoe kan je jouw organisatie beschermen en wat zijn de grootste risico's? Hoe integreer je dit alles in een high level bedrijfsplan? In dit interactief traject reiken experten je de nodige kennis aan om je cyberveiligheid te optimaliseren. 

Meer informatie

Digital change management lab 

Hoe zorg je dat digitale transformatie succesvol wordt toegepast in jouw onderneming? Krijg inzicht in de mogelijke belemmerende factoren, stel een actieplan op en laat je inspireren door verhalen van collega-ondernemers.

Meer informatie
Opleidingen Voka

Investor readiness programme - How venture capital worksOpleidingen Voka

Ben je op zoek naar venture capital voor jouw start- of scale-up? Maak je je klaar om in zee te gaan met een venture capitalist? Voka ondersteunt je graag hierbij en biedt jou een uniek en inspirerend traject aan voor ambitieuze ondernemers in samenwerking met ervaren ondernemers, adviseurs én investeerders. 

Meer informatie

Digital finance lab 

Wil je jouw financiële en administratieve processen verder digitaliseren? Tijdens dit traject geven we je inzicht in de voornaamste digitale trends en de digitaliseringsmogelijkheden in aankoop- en verkoopprocessen. Eindig dit traject met een eigen business case en een-op-eencoaching. 

Meer informatie

Financieel management voor niet-financiëlen 

Ondernemen en groeien zorgt voor enkele onzekerheden op financieel gebied. Hoe maak ik bijkomende middelen vrij? Hoe volg ik mijn kosten op? Zijn mijn klanten solvabel? Een sterk financieel beleid begint met een goed financieel inzicht.

Meer informatie

Btw-class: aftrekbare kosten inzake btw en directe belastingen 

Een update van de regels inzake recht op aftrek van btw en aftrek in de directe belastingen. 

Meer informatie

Btw-class: btw-aandachtspunten bij het handeldrijven in de buurlanden 

Doe je zaken met één van de buurlanden? Ontdek de voornaamste btw-regels en aandachtspunten bij het handeldrijven in Nederland, Frankrijk en Duitsland. 

Meer informatie

Btw-class: fiscale controles 

Een btw-controle wordt vaak vergezeld van een controle van de directe belastingen. Geef jouw interne controle een duwtje in de rug met een handig overzicht van de belangrijkste pijnpunten tijdens fiscale controles. 

Meer informatie

Btw-class: bewijs van btw-vrijstelling bij internationale transacties 

Tijdens btw-controles worden btw-vrijstellingen steeds onder de loep genomen en wordt verwacht dat je de juiste bewijsstukken kan voorleggen. Hoe je die bewijsvoering het beste doet en de nieuwste maatregelen hieromtrent, kom je te weten tijdens deze opleiding. 

Meer informatie

Digital HR lab   

Hoe voer je vandaag een future-proof en digitaal HR-beleid? Het digital HR lab reikt je in drie sessies alle nodige kennis aan om je HR-processen succesvol te digitaliseren. 

Meer informatie

Een duurzaam en strategisch verloningsbeleid 

We weten dat het verloningsbeleid niet het enige is dat mensen motiveert, maar het blijft wel een belangrijk facet in het aantrekken en behouden van jouw medewerkers. Wat is haalbaar en wat past bij jouw bedrijfscultuur? 

Meer informatie

Internationale tewerkstelling  

Komt een buitenlandse werknemer in jouw Belgische vestiging werken of gaat een Belgische werknemer in het buitenland aan de slag? Dan is inzicht in de sociale, fiscale en arbeidsrechtelijke aspecten van internationale tewerkstelling onmisbaar voor jouw HR-afdeling. 

Meer informatie

Interne mobiliteit 

Jobcrafting is het nieuwe buzzword. Meer en meer willen medewerkers zelf aan het stuur zitten van hun carrière en ontwikkeling. Hoe betrek je hen in het vormgeven van hun job? Deze opleiding helpt mee om de interne mobiliteit in je bedrijf te verbeteren en je talent duurzaam te binden. 

Meer informatie

Mobiliteit als onmisbaar ingrediënt van flexibel verlonen 

Het mobiliteitsbudget kan het loonpakket verrijken. Hoe zit het mobiliteitsbudget in elkaar? Voor welke medewerkers is dit interessant? En wat met de elektrische wagens en de bijhorende laadpalen? Alle spelregels rond mobiliteit worden toegelicht in deze opleiding. 

Meer informatie

Succesvol en gericht online rekruteren 

Hoe bereik ik de juiste kandidaten voor mijn vacatures? Zit mijn jobsite goed in elkaar en waarom is het zo belangrijk om mijn sollicitatieprocessen te optimaliseren? Deze opleiding neemt je volledige (online) rekruteringsproces onder de loep en helpt je op weg om sterker te staan in de war for talent. 

Meer informatie

Welt workshops Opleidingen Voka

Elke maand voorzien we een workshop over een inclusieve bedrijfscultuur en een duurzaam loopbaanbeleid. Een aantal thema’s die aan bod komen zijn onder andere: zorgen dat de inclusieve visie doorsijpelt, mogelijke drempels wegwerken met een inclusieve strategie in het achterhoofd, betrekken van leidinggevenden en medewerkers bij je visie en een draagvlak creëren om ze uit te bouwen. 

Meer informatie

Innovatiecultuur Opleidingen Voka

Een innovatieve bedrijfscultuur speelt een essentiële rol in een onderneming, hierover bestaat geen twijfel. Maar wat zijn dan de kenmerken van een innovatiecultuur? Het is cruciaal om iedereen mee te betrekken en te motiveren, maar hoe doe je dat nu? Tijdens drie sessies en coachings ga je concreet aan de slag om een innovatiecultuur te creëren en te integreren in jouw onderneming. 

Meer informatie

Brexit 

Wat is er allemaal veranderd sinds de Brexit? Met welke toekomstige wijzigingen moet je nog rekening houden? Hoe verloopt de transitie in de praktijk? Welke nieuwe opportuniteiten dienen zich aan? 

Meer informatie

Documenten van A tot Z  

Hoe hou je een goed overzicht over welke belangrijke administratieve stappen je moet ondernemen bij internationale handel? Tijdens deze opleiding werk je rond een aantal voorbeeldtransacties en leer je hoe je een efficiënte documentenfollow-up organiseert. 

Meer informatie

Douane-update  

Jouw kennis actualiseren van de recente ontwikkelingen in douanereglementering? Met deze update ben je weer helemaal mee. 

Meer informatie

Incoterms  

De Incoterms, International Commercial Terms, vatten de kosten- en risicoverdeling bij goederenleveringen samen en wel zo dat koper en verkoper hun verplichtingen precies kennen. Ze zijn een onmisbaar hulpmiddel om nationale en internationale transacties en bijhorende aspecten op een efficiënte wijze te organiseren. 

Meer informatie

Internationaal verkeer van goederen 

Wat komt er allemaal kijken bij het internationale verkeer van goederen? In deze meerdaagse opleiding word je wegwijs gemaakt in de formaliteiten bij de in- en uitvoer van goederen. 

Meer informatie

Oorsprong- en leveranciersverklaring in de praktijk  Opleidingen Voka

De oorsprongsreglementering is geen eenvoudige materie. Deze basisopleiding maakt je wegwijs in alle formaliteiten, gunstige invoertarieven, oorsprongsbewijzen en meer. 

Meer informatie

Employer marketing lab 

Jouw onderneming neerzetten als een aantrekkelijke werkgever en het juiste talent vinden is een van de grootste uitdagingen van vandaag. Wij brengen een vaste groep van HR- en marketingduo’s samen tijdens deze interactieve en praktische opleiding. 

Meer informatie

Strategische marketing Opleidingen Voka

Een sterke marketingstrategie zorgt voor meer merkbekendheid, vertrouwen, leads, inkomsten én groei. Maar hoe begin je eraan? Welke stappen moet je doorlopen? Tijdens deze praktische opleiding helpen we jou in het zetten van de juiste stappen. 

Meer informatie

Groeien door overname 

Heb je sterke groeiambities? En wil je deze voornamelijk realiseren door één of meerdere overnames? Bereid je voor op de ultieme kans en verwerf inzicht in het hele overnameproces dankzij deze vijf interactieve sessies rond strategie, waardering, legal, fiscaliteit en soft skills voor overnemers. 

Meer informatie

Transitio: jouw bedrijf klaar voor verkoop of overdracht? Opleidingen Voka

Heb je plannen om jouw bedrijf te verkopen of over te laten? Wil je graag weten hoe je jouw bedrijf verkoopsklaar maakt? Tijdens deze sessies kom je te weten hoe je je op strategisch vlak voorbereidt, hoe een bedrijf gewaardeerd wordt, welke juridische aspecten verbonden zijn aan een verkoop of overdracht en wat een succesvolle overdracht inhoudt. 

Meer informatie

Digital sales lab 

Wil je jouw salesprocessen verder digitaliseren? Klinkt een online klantenportaal met automatische order-to-delivery interessant? Tijdens dit traject geven we je inzicht in de voornaamste digitale trends en de digitaliseringsmogelijkheden in de customer journey.

Meer informatie

Nieuwe opportuniteiten online en offline detecteren 

Hoe pak jij het online en offline prospecteren aan? Heb je al kennisgemaakt met de laatste nieuwe tools en trends? Tijdens deze opleiding leer je om prospecten op de meest efficiënte manier te benaderen en maak je onmiddellijk afspraken.

Meer informatie

Onderhandelen tot een deal 

Moeite om je prospect onmiddellijk te overtuigen? In één dag tonen we je de kortste weg naar een deal. Breng de bezwaren van je klanten mee en we zoeken meteen naar de juiste oplossing! 

Meer informatie

Scoren tijdens eerste verkoopgesprek Opleidingen Voka

Hoe overtuig je een mogelijk nieuwe klant tijdens een verkoopgesprek? Van begroeting tot afsluiting, de gesprekstructuur moet perfect in elkaar zitten. Tijdens deze opleiding ontdek je hoe je jouw salespitch nog krachtiger kunt maken. 

Meer informatie

Een strategisch plan op A4 

Ambitieuze doelstellingen aan concrete activiteiten verbinden? In één oogopslag wordt duidelijk hoe jouw strategisch plan eruit ziet en hoe verschillende onderdelen samenhangen. Dit maakt het tot een krachtig middel om voortgang en focus te bewaken.

Meer informatie

From PhD to SME  

Zin om als onderneming een heterogeen en internationaal team van vier ambitieuze en leergierige jonge onderzoekers gedurende één jaar te begeleiden? Dit is jouw unieke kans om samen te werken met wetenschappers die niet alleen een pak knowhow, maar ook een verfrissende kijk op je onderneming hebben. 

Meer informatie

MBA Highlights 

Altijd al gedroomd van een MBA? Ontdek MBA Highlights, een unieke samenwerking tussen Voka Oost-Vlaanderen en Solvay Brussels School of Economics. MBA Highlights biedt het beste uit bestaande MBA-programma’s. In twaalf modules zoomen we in op de belangrijkste aspecten van strategie, marketing, sales, finance, leiderschap en HR. 

Meer informatie

Performance management & KPI’s 

In deze opleiding leer je de prestaties van de organisatie en jouw teams te managen en structureel te verbeteren. Welke KPI’s werken en welke niet? Welke passen bij mijn organisatie? 

Meer informatie

Presentatietraining met Wim De Vilder 

Bewust omgaan met non-verbale communicatie en lichaamstaal is een absolute must tijdens meetings en netwerkmomenten. Tijdens deze workshop bereidt iedereen zelf een presentatie voor. Op die manier krijg je persoonlijke tips over hoe je vlot, inspirerend, charismatisch en impactvol kan communiceren. 

Meer informatie

Van teamlid naar teamleider Opleidingen Voka

Startende of beginnende leidinggevenden ervaren grote uitdagingen bij het opnemen van hun nieuwe rol, zeker als ze zelf nog operationeel aan de slag zijn. Wij leren jou de nodige basisvaardigheden rond leiderschap aan tijdens verschillende workshops. 

Meer informatie

Geniet van de buddy korting

Schrijf je meerdere collega’s in voor dezelfde opleiding, dan ontvang je 10% korting vanaf de tweede deelnemer.

Subsidies voor jouw opleidingen

Vlaamse kmo’s worden financieel gesteund door de Vlaamse overheid, zowel voor open opleidingen als voor begeleiding op maat. Bijna al onze opleidingen komen in aanmerking voor deze subsidie, tenzij anders vermeld. Ons registratienummer is DV.O105301.

Meer informatie

Agentschap Innoveren en Ondernemen

De opleidingen vergezeld van dit logo, worden georganiseerd met de steun van agentschap Innoveren en Ondernemen. Hierdoor kan je genieten van een voordelige deelnameprijs. Deze opleidingen komen niet in aanmerking voor kmo-portefeuille.

AIO

Steun van jouw sectorfonds

Bekijk zeker de subsidiemogelijkheden van jouw sectorfonds. In bepaalde gevallen zijn deze zelfs cumuleerbaar met de tegemoetkoming via kmo-portefeuille.

Vragen over het aanbod? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met jou op!

Interesse(s)

Contactpersoon

Arne Oosthuyse

Manager Opleidingen - Manager Arbeidsmarkt