Skip to main content
Map
next gen Krea en Colifac in ondernemersmagazine Voka Antwerpen-Waasland
Antwerpen-Waasland
Nieuws

'Waar we naartoe willen, staat duidelijk in ons familiecharter'

Eerst grootschalige verbouwingen, dan de coronacrisis en momenteel de impact van oorlog in Oekraïne op de toeleveringsketen: sinds Marieke Van den Poel zes jaar geleden startte bij Krea en Colifac in Sint-Niklaas, lijkt het nog geen moment rustig te zijn geweest in het familiebedrijf dat zij dagelij

Plato-peters
Limburg
Nieuws

Ervaren Plato-peters geven ondernemers vleugels

Voka Plato hoeven we je wellicht niet meer voor te stellen. Deze trajecten zijn immers erg populair bij Limburgse ondernemers. Plato biedt hen de kans om de bedrijfsvoering onder de loep te nemen, professionele vaardigheden aan te scherpen én het adressenboekje aan te vullen met nieuwe contacten. Met dank aan ervaren meters en peters die begeleiden, stimuleren en uitdagen. We spraken met drie peters die terugblikken op afgeronde trajecten.

Andreas Nys
Vlaams-Brabant
Nieuws

Onder invloed van influencers

Hoe pak je influencer marketing aan? In de zoektocht naar de heilige marketinggraal bots je steeds vaker op het fenomeen ‘influencer marketing’. Maar wat is dat precies? En hoe pak je dat goed aan? We legden ons oor te luisteren bij Andreas Nys van het Leuvense reclamebureau Wingman Agency.

verabo
Vlaams-Brabant
Nieuws

Wie woondroom zegt, zegt Ve-Ra-Bo

Een streekeigen kenmerk van de historische stad Aarschot is dat je er veel gebouwen van bruine ijzerzandsteen terugvindt. Dat geeft de regio haar herkenbare uiterlijk. Maar even eigen aan de streek is het bedrijf Ve-Ra-Bo van de familie Maurien.

David Vaes (Budé Containerized Solutions)
Limburg
Nieuws

Meesterschap in modulaire staalbouw

Een bouwspecialist met focus op modulaire staalbouw. Zo omschrijven de zussen Marleen en Hilde Budé hun gelijknamige familiebedrijf. Maak kennis met Budé Containerized Solutions, een onderneming waar beide zussen – samen met Marleens echtgenoot David Vaes en een team van dertig enthousiaste medewerkers – flexibele containeroplossingen bouwen en verhuren. Met ook dank aan het Plato-traject van Voka, dat inspireert en motiveert.

Claes Sierbeton
Limburg
Nieuws

Maatschappelijk verantwoord bouwen met beton

Specialist in prefab sierbeton op maat. Van dorpels en dekstenen tot terrassen, van straatmeubilair tot interieurbeton: op heel wat plaatsen in Vlaanderen realiseert Claes Sierbeton uit Pelt mooie projecten. Sinds 2009 wordt dit bedrijf gerund door Frank Claes en schoonbroer Rowan Mennen. Dat doen ze vol passie én met aandacht voor duurzaam ondernemen. Plato Punch Metals – Annelies & Co biedt hen hierbij extra inspiratie.

Stefan Laridon van Hortinno
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘In acht tot tien jaar ontwikkelen we een nieuwe azalea’

Tot wel 50 dagen lang genieten van de bloemenpracht van azalea’s? Door de kunst van veredeling maakt Hortibreed uit Lochristi dit onder andere mogelijk. Zijn fleurig gamma onder de merknaam Hortinno nóg beter promoten, leert Stefan Laridon in Plato Branding & Online Marketing.

Kristof Houben (Bouw & Energie Advies)
Limburg
Nieuws

Wanneer ondernemen energie geeft!

Vanuit As runt Kristof Houben Bouw & Energie Advies. Particulieren en ondernemers kunnen bij een team van experten terecht voor vakkundig advies om hun bouwproject budget- en energievriendelijker te maken. Hoe heeft Kristof zijn bedrijf het voorbije decennium uitgebouwd? Welke ondersteuning van het Plato-traject van Voka apprecieert hij het meest?

Kris Van Ingelgem van Antwerp Golf School
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Bij Plato leer je zowel van een bankier als van een webwinkelier’

In 2022 werd Kris Van Ingelgem samen met zijn echtgenote Bie Gys volledig eigenaar van de Antwerp Golf School (AGS) in Aartselaar. Het verhaal van Kris als ondernemer leest als een roman. Tijdens die vele uitdagingen als ondernemer heeft hij ook veel opgestoken van andere ondernemers in verschillende Plato-trajecten. Dat leverde hem zelfs de titel van Plato Ambassadeur op.