Skip to main content
Map
  • Nieuws

Nieuws

arbeidsmarkt
Voka nationaal
Nieuws

Hoe krijg je als onderneming het werk nog gedaan?

Welke moeilijkheden ervaar je en welke oplossingen bedenk je om jouw onderneming draaiende te houden en/of medewerkers aan te werven? Maakt de arbeidsmarktkrapte het moeilijker? Dat is de vraagstelling van een onderzoek dat de SERV|Stichting Innovatie & Arbeid voert.

Impermo zet vol in op het behoud van het familiebedrijfgevoel
Voka nationaal
Nieuws

Impermo zet vol in op het behoud van het familiebedrijfgevoel

Impermo CEO Ann Gijsens is er de vrouw niet naar om de dingen te verbloemen. Ze stelt de zaken zoals ze zijn: ‘Neen, dit is niet de beste periode in de 105-jarige geschiedenis van Impermo, maar we komen hierdoor en maken van dit tijdsgewricht gebruik om veertig nieuwe logistiekmedewerkers in het bedrijf op te nemen’. En zij weet beter dan wie ook waar Impermo voor staat en gaat. 

IT-consultingbedrijf Easi streeft naar duurzame carrière voor elke werknemer
Voka nationaal
Nieuws

IT-consultingbedrijf Easi streeft naar duurzame carrière voor elke werknemer

Easi werd in 1999 opgericht door Salvatore Curaba, telt intussen 500 medewerkers en kent sinds jaren een immer stijgende omzet. Opmerkelijk is dat dertig procent van de werknemers aandeelhouder is. Op gesprek bij Thomas Van Eeckhout, een van de twee CEO’s van dit opmerkelijke bedrijf.

Ellen Claes
Voka nationaal
Nieuws

Hoe vindt SD Worx nog talent?

Waar vind je als werkgever nog talent? We leggen dé hamvraag van Vlaamse ondernemers voor aan de Inspirational & Sounding HR Board van Voka. Vandaag: Ellen Claes, People Director bij SD Worx.

bilfinger
Voka nationaal
Nieuws

Hoe vindt Bilfinger nog talent?

Waar vind je als werkgever nog talent? We leggen dé hamvraag van Vlaamse ondernemers voor aan de Inspirational & Sounding HR Board van Voka. Vandaag: Jens De Wael, Manager HR bij Bilfinger België-Nederland.

1 mei
Voka nationaal
Opinie

1 mei: waarom het dit jaar weer geen echt Feest van de Arbeid is

In België zijn vandaag nog altijd relatief weinig mensen aan het werk. En ondanks mooie beloftes ondernemen onze beleidsmakers vrij weinig ernstige stappen om daar verandering in te brengen. 1 mei zou in het teken moeten staan van ideeën om onze arbeidsmarkt echt te versterken. Helaas wordt het allicht weer een dag met allerlei ideetjes die net meer hindernissen op de arbeidsmarkt opwerpen.

jobs
Voka nationaal
Opinie

Reken je rijk: 80% werkzaamheid binnen handbereik?

De werkgelegenheid nam de voorbije jaren stevig toe, maar dat was eerder te danken aan geluk dan aan ernstig arbeidsmarktbeleid. Op dat vlak werd deze legislatuur nog bijna niets klaargemaakt. De goeie cijfers mogen geen alibi zijn om de noodzakelijke hervormingen nog langer uit te stellen.

Anik Stalman, Cegeka
Voka nationaal
Ledenverhaal

Anik Stalmans, Cegeka: “Van brandweerman naar IT-er: dat kan”

Moeite met het vinden van de juiste mensen? In de IT-sector is dat probleem niet nieuw. Van een brandweerman heropleiden tot boemerangrecruiting: Anik Stalmans, HR-directeur van IT-bedrijf Cegeka kent de best practices om talent aan te trekken en te houden. “Je kan deze ook in de horeca of de zorgsector toepassen.”

Meisje achter de computer
Voka nationaal
Nieuws

Verplicht opleidingsplan: deadline in zicht!

Vóór 31 maart moeten ondernemingen vanaf 20 werknemers – en dit voortaan jaarlijks – een opleidingsplan opstellen voor hun werknemers. Dit is vastgelegd in de Arbeidsdeal van vorig jaar. Zo’n plan bevat minstens de aangeboden opleidingen en de doelgroep van werknemers voor wie ze bestemd zijn. Vooraf moet er binnen de onderneming sociaal overleg zijn.  

Webinar: klokkenluidersregeling
Voka nationaal
Nieuws

Webinar: wat u moet weten over de klokkenluiderregeling

Onderneming met minstens 50 en maximaal 249 medewerkers zullen tegen 17 december 2023 een werkbaar intern meldingskanaal moeten hebben voor klokkenluiders die wantoestanden aan het licht willen brengen. Voor juridische entiteiten vanaf 250 medewerkers geldt deze regeling al sinds 15 februari 2023.

Eline David, NowJobs
Voka nationaal
Nieuws

NowJobs: platform voor bijverdieners, gegroeid uit disruptie

Een digitale applicatie die bijverdieners (zoals Flexi-jobbers en studenten) met zin om te werken en werkgevers met een korte opdracht aan elkaar verbindt. NowJobs is een eenvoudig, maar sterk idee geboren uit een brainstorm getiteld ‘How to Kill Accent.’ General Manager Eline David vertelt over hun begin, groei en succesfactoren: “We hadden niet meteen het beste product, wél de beste mensen.”

Rudy Provoost
Voka nationaal
Nieuws

Voka-voorzitter Rudy Provoost: “We moeten meer slagkracht tonen”

“Samen ondernemen, samen groeien, met blijvende economische en maatschappelijke impact.” Voka-voorzitter Rudy Provoost wil hier de komende jaren sterk werk van maken. “Met de grote transities die zich doorzetten en de verkiezingen die eraan komen, bevinden we ons in een tijdsgewricht, waarbij we fundamentele doorbraken kunnen en moeten realiseren.”

ING
SD  Worx