Skip to main content
fluvius
Nieuws

“Iedereen betrekken bij de energietransitie is onze grootste uitdaging”

Denk je aan nutsvoorzieningen, dan denk je aan Fluvius. Actief in alle Vlaamse gemeenten, voor de bouw en het beheer van de distributienetten die elektriciteit, aardgas en warmte tot bij ons brengen. “Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is inherent aan wie we zijn”, stelt Isabel Van Cutsem, hoofd communicatie.

hilde
Nieuws

Digitaal écht duurzaam maken: tijd om te versnellen

De IT-dienstengroep Econocom, met zetel in Zaventem, helpt bedrijven en organisaties met hun digitale transitie. Die hulp gaat breed: van advies, technische ondersteuning, en financiering tot cloudoplossingen.

vcdo
Voka-Persbericht

Voka Vlaams-Brabant pioniert met duurzaam ondernemen

Samen met 25 andere bedrijven ontving Voka Vlaams-Brabant eind september het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Zij werden begeleid in dit traject door Voka Mechelen-Kempen in het realiseren van 10 acties die gekoppeld zijn aan de duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Ontdek waar duurzaam ondernemen in essentie over gaat
Nieuws

Ontdek waar duurzaam ondernemen in essentie over gaat

Duurzaam ondernemen verankeren in jouw bedrijfsvoering én strategie is een slimme zet. Het maakt je efficiënter, meer futureproof en aantrekkelijker voor sollicitanten. Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) begeleidt al 24 jaar lang bedrijven in die vaak complexe oefening. In gesprek met drie bezielers van het duurzame gedachtegoed.

Yves Peiffer (Elep) “De duurzame reflex zit bij ons ingebakken”
Nieuws

Yves Peiffer (Elep): “De duurzame reflex zit bij ons ingebakken”

De Lommelse enveloppenfabrikant Elep zet al decennia in op milieuvriendelijk werken. De deelname aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) past precies in dat plaatje. Gedelegeerd bestuurder Yves Peiffer spreekt over de duurzame realisaties en plannen.

Vondelmolen
Nieuws

"Voor Vondelmolen is duurzaam ondernemen geen hype, maar een wezenlijk deel van de bedrijfsvoering"

Als op en top Vlaams bedrijf – gevestigd in het Oost-Vlaamse Lebbeke, nog steeds op de plaats waar het in 1867 begon – produceert Vondelmolen jaarlijks meer dan 7 miljoen kilogram peperkoek, waarvan meer dan de helft bestemd is voor export, van Frankrijk tot Japan.

SDG
Voka-Persbericht

Voka begeleidt 88 ondernemingen naar VN-duurzaamheidscertificaat ‘SDG Pioneer’

88 Vlaamse ondernemingen ontvingen op dinsdag 27 oktober het SDG Pioneer-certificaat van UNITAR, het United Nations Institute for Training and Research. De bedrijven werden minstens drie jaar door Voka begeleid om intensief in te zetten op elk van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.