Skip to main content
Map
Rondetafelgesprek: hoe rigide is ons vergunningsbeleid?
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Rondetafelgesprek: hoe rigide is ons vergunningsbeleid?

Wie in Vlaanderen wil bouwen, verbouwen, slopen, graven of bomen vellen, heeft een omgevingsvergunning nodig. Het instrument dat sinds 2017 van kracht is, integreerde in eerste instantie de milieu- en bouwvergunning en later volgden de natuurvergunning en de kleinhandelsvergunning. Ondernemers ging te rade bij een Oost-Vlaams gemengd panel over Bouwen en ontwikkelen in Vlaanderen: Hoe vermijden wij het ‘rien ne va plus’?

Xavier Rombouts van Rombouts
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Wij zijn de Ambiorix van de koffie’

In 1896 brandde Antwerpenaar Frans Rombouts zijn koffie in een gammele gehuurde brandtrommel. Vandaag staat zijn achterkleinzoon Xavier Rombouts aan het hoofd van een impressionant koffieimperium. Met een jaarlijkse omzet van 160 miljoen euro, 600 medewerkers en een rist eco-vriendelijke patenten. ‘Dankzij technologische, duurzameinnovaties zijn we de concurrentie een stapje voor’, zegt de gedelegeerd bestuurder. ‘Zo versterken we onze groeistrategie.’

Voka charter duurzaam ondernemen - prijsuitreiking
Limburg
Nieuws

Voordenkers in maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen

Voordenkers. Zo noemen de 320 medewerkers van de Gijbels Group zichzelf. De lat steeds hoger leggen en altijd vooruit kijken, daar gaat het om. Al meer dan een halve eeuw maakt deze Limburgse topspeler in bedrijfs- en kantoorbouw vastgoeddromen van ondernemers waar. Ook op vlak van duurzaam en energiebewust ondernemen zet de Gijbels Group de toon, met het VCDO-traject als extra hefboom.

Antwerps-Wase ondernemers op zoek naar energie-oplossingen
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Antwerps-Wase ondernemers op zoek naar energie-oplossingen

Bijna één op de twee bedrijven is niet ingedekt tegen stijgende energieprijzen. Bij diegene die wel ingedekt zijn, loopt voor de helft de indekking eind dit jaar af, zo bleek een paar maanden geleden uit een Voka-bevraging.

De 6 laureaten van de SDGs uitgereikt door de Verenigde Naties
Vlaams-Brabant
Nieuws

Voka-KvK Vlaams-Brabant helpt dit jaar 37 ondernemingen om SDG’s van de Verenigde Naties te realiseren in hun bedrijf

Tijdens een ceremonie op de jaarlijkse Voka Dag Duurzaam Ondernemen in Tervuren kregen zeven ondernemingen een prestigieuze internationale erkenning voor hun duurzaamheidsinspanningen: zes bedrijven mogen zich SDG Pioneer noemen, één organisatie, DNS Belgium, sleept voor het eerst in onze provincie

charter
Limburg
Nieuws

Facil als facilitator voor duurzaam ondernemen

Onder de rook van de Genkse Ford-fabrieken werd ruim twintig jaar geleden Facil opgericht. Vandaag is dit bedrijf een wereldspeler wat bevestigingsmaterialen voor de automotive betreft. Ondertussen heeft de fabrieksrook plaats geruimd voor groene energie en bedrijfswaarden.

In onzekere tijden is de boodschap voor de bouwsector: blijven investeren.
Oost-Vlaanderen
Nieuws

In onzekere tijden is de boodschap voor de bouwsector: blijven investeren

En hoe zou het nog met de bouw gaan? Want - zo leert een oude volkswijsheid - als het met die sector goed zit, volgt de rest van de economie als vanzelf. Covid en Oekraïne hebben echter veel zekerheden op losse schroeven gezet. Net als voor andere sectoren is het voor de bouw nu wat fluiten in het donker. Ondernemers nodigde een aantal Oost-Vlaamse aannemers uit om in de toekomst te turen.

Getuigenis van Lambers-Seghers over het reduceren  van de stikstofuitstoot door slim te innoveren in de landbouw
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Getuigenis van Lambers-Seghers over het reduceren van de stikstofuitstoot door slim te innoveren in de landbouw

Diervoederfabrikant Lambers-Seghers produceert al sinds begin twintigste eeuw veevoeder voor rundvee en varkens. Door het controversiële stikstofakkoord davert de landbouwsector en de ganse keten daarrond op zijn vesten. Een rechtdoorzee gesprek met Katrijn Van Mullem en Jill Jacobs, de jongste generatie bij de mengvoederproducent uit Baasrode.

25 bedrijven ontvangen felbegeerd charter na jaar vol duurzame acties
Antwerpen-Waasland
Persbericht

25 bedrijven ontvangen felbegeerd charter na jaar vol duurzame acties

Vijfentwintig bedrijven uit de regio Antwerpen en het Waasland ontvingen donderdag het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO), als erkenning voor de concrete initiatieven die ze het voorbije jaar namen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en het werkcomfort van hun medewerkers te verhogen.