Skip to main content
2022 VCDO Laureaten Mechelen-Kempen
Nieuws

Voka Mechelen-Kempen bekroont 34 'groenste' bedrijven in regio

34 bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen ontvingen het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. De laureaten hebben samen 510 acties ondernomen, zoals het vergroenen van hun transport, het verminderen van hun CO²-uitstoot of het opzetten van een duurzaam proces om producten te ontwikkelen. "We zitten op een groene golf. Want het ene bedrijf inspireert het andere. En het gaat hard", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen.

fluvius
Nieuws

“Iedereen betrekken bij de energietransitie is onze grootste uitdaging”

Denk je aan nutsvoorzieningen, dan denk je aan Fluvius. Actief in alle Vlaamse gemeenten, voor de bouw en het beheer van de distributienetten die elektriciteit, aardgas en warmte tot bij ons brengen. “Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is inherent aan wie we zijn”, stelt Isabel Van Cutsem, hoofd communicatie.

hilde
Nieuws

Digitaal écht duurzaam maken: tijd om te versnellen

De IT-dienstengroep Econocom, met zetel in Zaventem, helpt bedrijven en organisaties met hun digitale transitie. Die hulp gaat breed: van advies, technische ondersteuning, en financiering tot cloudoplossingen.

Ontdek waar duurzaam ondernemen in essentie over gaat
Nieuws

Ontdek waar duurzaam ondernemen in essentie over gaat

Duurzaam ondernemen verankeren in jouw bedrijfsvoering én strategie is een slimme zet. Het maakt je efficiënter, meer futureproof en aantrekkelijker voor sollicitanten. Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) begeleidt al 24 jaar lang bedrijven in die vaak complexe oefening. In gesprek met drie bezielers van het duurzame gedachtegoed.

Vondelmolen
Nieuws

"Voor Vondelmolen is duurzaam ondernemen geen hype, maar een wezenlijk deel van de bedrijfsvoering"

Als op en top Vlaams bedrijf – gevestigd in het Oost-Vlaamse Lebbeke, nog steeds op de plaats waar het in 1867 begon – produceert Vondelmolen jaarlijks meer dan 7 miljoen kilogram peperkoek, waarvan meer dan de helft bestemd is voor export, van Frankrijk tot Japan.