Skip to main content
Voka-charter helpt dit jaar opnieuw 65 ondernemingen VN-doelstellingen realiseren
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Van warmte uit rioolwater tot sociale tewerkstelling

65 Vlaamse bedrijven ontvingen dinsdag, op de Voka Dag Duurzaam Ondernemen, een officiële erkenning van de Verenigde Naties voor de concrete stappen die ze hebben gezet richting een duurzamere bedrijfsvoering. In de regio Antwerpen-Waasland gaat het om Aquafin, Mourik, Van Hoecke en SBE.

2022 VCDO Laureaten Mechelen-Kempen
Mechelen-Kempen
Nieuws

Voka Mechelen-Kempen bekroont 34 'groenste' bedrijven in regio

34 bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen ontvingen het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. De laureaten hebben samen 510 acties ondernomen, zoals het vergroenen van hun transport, het verminderen van hun CO²-uitstoot of het opzetten van een duurzaam proces om producten te ontwikkelen. "We zitten op een groene golf. Want het ene bedrijf inspireert het andere. En het gaat hard", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen.

fluvius
Voka nationaal
Nieuws

“Iedereen betrekken bij de energietransitie is onze grootste uitdaging”

Denk je aan nutsvoorzieningen, dan denk je aan Fluvius. Actief in alle Vlaamse gemeenten, voor de bouw en het beheer van de distributienetten die elektriciteit, aardgas en warmte tot bij ons brengen. “Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is inherent aan wie we zijn”, stelt Isabel Van Cutsem, hoofd communicatie.

hilde
Vlaams-Brabant
Nieuws

Digitaal écht duurzaam maken: tijd om te versnellen

De IT-dienstengroep Econocom, met zetel in Zaventem, helpt bedrijven en organisaties met hun digitale transitie. Die hulp gaat breed: van advies, technische ondersteuning, en financiering tot cloudoplossingen.

Ontdek waar duurzaam ondernemen in essentie over gaat
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Ontdek waar duurzaam ondernemen in essentie over gaat

Duurzaam ondernemen verankeren in jouw bedrijfsvoering én strategie is een slimme zet. Het maakt je efficiënter, meer futureproof en aantrekkelijker voor sollicitanten. Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) begeleidt al 24 jaar lang bedrijven in die vaak complexe oefening. In gesprek met drie bezielers van het duurzame gedachtegoed.

Vondelmolen
Voka nationaal
Nieuws

"Voor Vondelmolen is duurzaam ondernemen geen hype, maar een wezenlijk deel van de bedrijfsvoering"

Als op en top Vlaams bedrijf – gevestigd in het Oost-Vlaamse Lebbeke, nog steeds op de plaats waar het in 1867 begon – produceert Vondelmolen jaarlijks meer dan 7 miljoen kilogram peperkoek, waarvan meer dan de helft bestemd is voor export, van Frankrijk tot Japan.