Skip to main content
Map
CEO Marc Quirijnen
Vlaams-Brabant
Nieuws

Duurzaam denken helpt ons om juist te ondernemen

Het duurzaamheidsverhaal speelt al jaren binnen Kim’s Chocolates, maar pas in 2015 vielen de puzzelstukjes perfect in elkaar toen CEO Marc Quirijnen besefte dat het ook belangrijk was om dat verhaal te vertellen. “Je kan wel initiatieven nemen, maar als niemand ervan afweet, bestaat jouw duurzaamheidsaanpak simpelweg niet.” 

Voka-charter helpt dit jaar opnieuw 65 ondernemingen VN-doelstellingen realiseren
Antwerpen-Waasland
Nieuws

Van warmte uit rioolwater tot sociale tewerkstelling

65 Vlaamse bedrijven ontvingen dinsdag, op de Voka Dag Duurzaam Ondernemen, een officiële erkenning van de Verenigde Naties voor de concrete stappen die ze hebben gezet richting een duurzamere bedrijfsvoering. In de regio Antwerpen-Waasland gaat het om Aquafin, Mourik, Van Hoecke en SBE.

2022 VCDO Laureaten Mechelen-Kempen
Mechelen-Kempen
Nieuws

Voka Mechelen-Kempen bekroont 34 'groenste' bedrijven in regio

34 bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen ontvingen het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. De laureaten hebben samen 510 acties ondernomen, zoals het vergroenen van hun transport, het verminderen van hun CO²-uitstoot of het opzetten van een duurzaam proces om producten te ontwikkelen. "We zitten op een groene golf. Want het ene bedrijf inspireert het andere. En het gaat hard", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen.

hilde
Vlaams-Brabant
Nieuws

Digitaal écht duurzaam maken: tijd om te versnellen

De IT-dienstengroep Econocom, met zetel in Zaventem, helpt bedrijven en organisaties met hun digitale transitie. Die hulp gaat breed: van advies, technische ondersteuning, en financiering tot cloudoplossingen.

Ontdek waar duurzaam ondernemen in essentie over gaat
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Ontdek waar duurzaam ondernemen in essentie over gaat

Duurzaam ondernemen verankeren in jouw bedrijfsvoering én strategie is een slimme zet. Het maakt je efficiënter, meer futureproof en aantrekkelijker voor sollicitanten. Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) begeleidt al 24 jaar lang bedrijven in die vaak complexe oefening. In gesprek met drie bezielers van het duurzame gedachtegoed.