Skip to main content
Map
  • Lasten & Kosten

Lasten & Kosten

Onze overheid staat voor grote budgettaire uitdagingen. Maar een eventuele toename van de globale lastendruk is niet aanvaardbaar, want onze lastendruk is vandaag nog altijd veel te hoog. ook fiscale administratieve lastenverlichtingen zijn broodnodig voor onze ondernemingen.

Enkele van onze topprioriteiten:

1. Gedeeltelijke vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing voor O&O-medewerkers

Het aanmoedigen van O&O-investeringen blijft één van de topprioriteit. O&O is immers een belangrijke aanjager van innovatie en structurele economische groei. Ook de transitie naar een duurzamere economie vereist nieuwe technologieën. Lees meer.

2. Toekomst stabiliteits-en groeipact (SGP)

De financiële en coronacrisis heeft ons geleerd dat een brede herziening van economische spelregels binnen de EMU nodig is. Lees meer.

3. Fiscale hervorming die groei aanwakkert

Voka vraagt dat een fiscale hervorming de groeikracht van onze economie aanwakkert. Lees meer.


Publicaties

naar meer gezonde en gedeelde groei
 
 

Contact

de ontwrichte zones leveren jobs op
Mechelen-Kempen
Nieuws

Al meer dan 5.000 jobs erbij door steunmaatregel 'ontwrichte zone'

In 8 jaar tijd zijn er meer dan 5.000 jobs bijgekomen in de ontwrichte zone rond Turnhout. Een bedrijf dat in deze erkende steunzone ligt, moet twee jaar lang minder bedrijfsvoorheffing betalen. Dan moet het bedrijf wel lokaal investeren én lokaal jobs creëren. “Dit is een succesverhaal. We pleiten daarom voor een nieuwe verlenging van 2 jaar. Tot 31 oktober 2026”, zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen.