Skip to main content
Map
  • Nieuws

Nieuws

Bart Van Craeynest
Voka nationaal
Nieuws

Weer hogere loonindexering op komst in 2024

De inflatie koelt de volgende maanden verder af, maar zou in 2024 vrij snel terugkeren naar 4%. Dat impliceert een relatieve adempauze in de loonstijgingen dit jaar, waarna die volgend jaar terug zullen oplopen. De loonhandicap tegenvoer de buurlanden blijft alvast de komende jaren hangen.

Bart Van Craeynest
Voka nationaal
Nieuws

Recessierisico nog niet van de baan: 5 signalen

De voorbije winter kon de Belgische economie een recessiescenario vermijden, maar verschillende recessiesignalen blijven op rood staan. De wereldeconomie zit tussen de afkoelende inflatie en de vertraagde impact van de renteverhogingen. Het risico op recessie blijft reëel.

Ellen Claes
Voka nationaal
Nieuws

Hoe vindt SD Worx nog talent?

Waar vind je als werkgever nog talent? We leggen dé hamvraag van Vlaamse ondernemers voor aan de Inspirational & Sounding HR Board van Voka. Vandaag: Ellen Claes, People Director bij SD Worx.

Voka Goede Zaken
Voka nationaal
Nieuws

18.000 ondernemingen doen goede zaken

Ga jij ook voluit voor goede zaken? Plaats dan gratis de positieve impact van je onderneming in de kijker in onze Vlaamsbrede campagne 'Goede Zaken'!

bilfinger
Voka nationaal
Nieuws

Hoe vindt Bilfinger nog talent?

Waar vind je als werkgever nog talent? We leggen dé hamvraag van Vlaamse ondernemers voor aan de Inspirational & Sounding HR Board van Voka. Vandaag: Jens De Wael, Manager HR bij Bilfinger België-Nederland.

Bart Van Craeynest
Voka nationaal
Opinie

Waarom het verhaaltje van graaiflatie niet opgaat voor België

Graaiflatie is het fenomeen waarbij bedrijven hun winstmarges optrekken door hun verkoopprijzen meer te verhogen dan hun kosten stijgen. Maar in België zijn de winstmarges net duidelijk aan het dalen. Van graaiflatie is dan ook geen sprake.

Hans Maertens
Voka nationaal
Opinie

De beste verkiezingscampagne? Hervormen!

Meer dan 400 dagen resten onze regeringen nog, maar toch begint nu al de campagne van de verkiezingen. De sterkste campagne voor onze welvaart? Nog volop regeren en hervormen, tot de allerlaatste dag.

JEZ!
Voka nationaal
Nieuws

Zeg JA tegen JEZ!

JEZ! organiseert de grootste goede doelen-actie voor en door jongeren, en haalt samen met heel Vlaanderen geld op.

stikstof
Voka nationaal
Opinie

Stikstofdeal nog niet waterdicht

Het gevoel van opluchting en tevredenheid over de stikstofdeal van de Vlaamse regering maakt al snel plaats voor verwarring. Verschillende interpretaties duiken op over wat nu wel en niet afgesproken is. Dat voorspelt weinig goeds voor wanneer het uiteindelijke stikstofdecreet in het Vlaams Parlement goedgekeurd moet worden. 

Sealution Entrepreneurship World Cup
Voka nationaal
Nieuws

Vlaamse Sealution bij de beste 100 startups in de wereld

Op de Entrepreneurship World Cup, het WK Ondernemen, is de Vlaamse startup Sealution bij de beste 100 bedrijven ter wereld gerangschikt op een totaal van 30.000 kandidaten. Sealution is een jong groeibedrijf uit Sint-Martens-Latem dat technologische oplossingen ontwikkelt voor de scheepvaart.

stikstofakkoord
Voka nationaal
Nieuws

Waarom een snelle beslissing over stikstof noodzakelijk is voor iedereen

Voka heeft de laatste weken meermaals de Vlaamse regering opgeroepen haar verantwoordelijkheid op te nemen en de voorliggende ontwerpteksten en voorstellen in het stikstofdossier goed te keuren. Hieronder verduidelijken we waarom een rechtszeker en definitief stikstofkader belangrijk is voor alle sectoren in Vlaanderen.

ING
SD  Worx