Skip to main content
  • Nieuws

Nieuws

Taakdifferentiatie en ordentelijk zetten van de leerladder in verpleegkunde volgens de EU – richtlijn
Voka nationaal
Nieuws

Taakdifferentiatie en ordentelijk zetten van de leerladder in verpleegkunde volgens de EU – richtlijn

De federale regering wil een nieuw profiel ontwikkelen binnen de zorgsector voor de studenten die vanaf volgend academiejaar instappen in de HBO5-opleiding verpleegkunde. Zij zullen bij afstuderen aan de slag kunnen als ‘basisverpleegkundige’ in de gezondheids- en welzijnssector.

Milieuforum
Voka nationaal
Nieuws

Vlaamse Ondernemers vragen meer ratio in milieudebat

Milieu-innovatie en handhaving: dat waren de centrale thema’s van het zevende Vlaams Milieuforum, georganiseerd door Voka en 17 Vlaamse sectororganisaties op 17 november. Ook de extreme droogte van afgelopen zomer kwam uitgebreid aan bod. Minister van Economie, Innovatie en Werk Jo Brouns gaf aan dat bedrijven een sleutelrol spelen in de transitie naar een duurzame en circulaire economie.

Rudy Provoost
Voka nationaal
Nieuws

“Samen groeien, mét impact” – Voka Voorzitterswissel in teken van verbinding

‘Verbinding’, zowel in de maatschappij als binnen Voka, vormde de rode draad tijdens het voorzitterschap van Wouter De Geest de afgelopen vier jaar. Diezelfde ‘verbinding’ was ook voelbaar tijdens de Voka Voorzitterswissel eergisteren in Maison de la Poste. De uittredend voorzitter werd er uitgezwaaid met veel dank voor zijn inzet en verdiensten. De meer dan driehonderd genodigden konden ook kennismaken met de kersverse Voka-voorzitter Rudy Provoost. Het werd een warme avond vol mooie en verrassende momenten.
 

Kaart brexit
Voka nationaal
Nieuws

Brexit: UKCA-markering uitgesteld en nieuwe brexitsubsidies

Na de politieke turbulentie van de afgelopen maanden in het Verenigd Koninkrijk, lijkt met het aantreden van de nieuwe premier Rishi Sunak de wind wat gaan liggen. Het kersverse kabinet lijkt ook betere relaties met de EU na te streven, wat alleen maar toe te juichen valt vanuit ondernemershoek. Hieronder twee verdere updates. 

Bart Van Craeynest
Voka nationaal
Opinie

Europese Commissie wijst op sterke loonstijgingen in België

Volgens de nieuwe vooruitzichten van de Europese Commissie gaat de Belgische economie door een milde en korte recessie. Maar de huidige inflatiecrisis dreigt onze economie wel op te zadelen met structurele schade door de snel oplopende loonkosten. Die stijgen alvast duidelijk sneller dan in de landen rondom ons.

“Samenwerking is cruciaal”
Voka nationaal
Nieuws

“Samenwerking is cruciaal”

In deze reeks interviews brengen we meestal mensen samen die elkaar nog niet kennen. Eva Schoeters van RaDiOrg en Robert Henkinet van Janssen zijn een uitzondering op die regel. Ze werken professioneel regelmatig samen, rond het thema zeldzame ziekten.

Bart Van Craeynest
Voka nationaal
Nieuws

'Op lange termijn staan we er slechter voor dan Italië'

De cijfers kleuren donkerrood, de uitdaging zilvergrijs, de toekomst alles behalve rozig. De economen Bart Van Craeynest en Willem Sas maken de stand van het land op. 'Als inertie een kwaliteit is, scoort België goed.'

staking
Voka nationaal
Persbericht

Staking treft vooral economische draaischijven en publieke sector

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, stelt na een bevraging onder zijn leden vast dat de nationale staking vooral sterke hinder veroorzaakt in de belangrijke zee- en luchthavens. Het vliegverkeer is sterk verstoord. De containerbehandeling in de havens ligt stil en ook de sluisdiensten ondervinden hinder.

Job Talent
Voka nationaal
Nieuws

Waarom Job Talent rekruteert in de Filipijnen

De coronacrisis vertraagde de zaken misschien even, maar nu zitten we in volle crisis. De vergrijzing en het record­aantal openstaande vacatures zorgen voor twijfel en zelfs ongerustheid, maar wanhopen doet Caroline Santermans, gedelegeerd bestuurder van Job Talent, niet. “Mijn mensen komen creatiever dan ooit uit de hoek en dat werpt z’n vruchten af.”

foto
Voka nationaal
Nieuws

Nu staken brengt de welvaart van Vlaanderen in gevaar

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, veroordeelt en verwerpt de algemene stakings- en actiedag van woensdag 9 november en somt 5 redenen op waarom staken ons allemaal zuur dreigt op te breken in deze context van oplopende energie- en loonkosten en een economische recessie.

Energietoren
Voka nationaal
Nieuws

Energie-FAQ: de meeste gestelde vragen over de energiecrisis

De energiecrisis treft ondernemingen hard. Er zijn dringend maatregelen nodig want door de hoge prijzen zien heel wat bedrijven zich genoodzaakt hun productie te verminderen of zelfs stil te leggen. In deze FAQ volgen we de situatie op de voet en beantwoorden we de meest prangende vragen van ondernemers. 

ING
SD  Worx