Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Tech-ondernemers Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele bekroond tot Voka Legende

Tech-ondernemers Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele bekroond tot Voka Legende

  • 20/12/2023

Tech-ondernemers Joris Van Der Gucht (39) en Tim Vandecasteele (38) namen - de titel ‘Voka Legende” in ontvangst tijdens het 24-karaatseindejaarsfeest van Voka Oost-Vlaanderen in het Gentse UFO. De Voka Legende is een erkenning voor de twee ondernemers die niet alleen uitblinken in hun vak, maar ook de Gentse techscène op de wereldkaart zetten met hun opvallende prestaties. 

 

Vlnr. Hilde Schuddinck, Joris Van Der Gucht, Tim Vandecasteele, Jeff Wittouck, Geert Moerman. © Nathalie Dolmans

Het verhaal van Silverfin begon 10 jaar geleden. Joris Van Der Gucht raakte gefrustreerd door de vele repetitieve taken in zijn sector, de accountancy. Dat moet je toch kunnen automatiseren dacht hij. Dankzij Bryo, het Voka-netwerk voor startende ondernemers, kwam hij in contact met burgerlijk ingenieur elektrotechniek Tim Vandecasteele. De Gentse technologiegroep Silverfin was geboren. 

Hilde Schuddinck, co-ceo Voka Oost-Vlaanderen: “Al meer dan 10 jaar brengen we bij Bryo jonge ambitieuze ondernemers (in spe) bij elkaar. We willen vooral hun drive verder boosten in een community van peers en ervaren ondernemers. Joris en Tim zaten in 2011 samen in de toenmalige Bryo-lichting, maar kenden elkaar niet. Joris liep al een tijdje met een idee om de wereld van accountants te digitaliseren, maar miste de juiste ‘partner in crime’ om dit te realiseren. Na een paar omzwervingen, raadde ik hem -als toenmalige Bryo-coördinator’ toch aan om eens met Tim te gaan praten. Ze trokken samen naar café René voor een paar Duvels en die avond zelf nog waren het wederzijdse vertrouwen en de eerste geprogrammeerde basismodules een feit. De rest is geschiedenis. Heerlijk om dit te zien gebeuren vanuit je job, van voldoening gesproken.”

Van Bryo tot internationale goudhaan 

Met Silverfin ontwikkelen ze cloudsoftware die accountants in staat stelt om hun werk te automatiseren, ongeacht het boekhoudpakket dat ze gebruiken. Klantgegevens worden automatisch ingevoerd, up-to-date gehouden en geanalyseerd. Hierdoor kunnen accountants zich minder bezighouden met cijferwerk en hebben ze meer tijd om klanten te adviseren. 

De voorbije jaren bouwde het gouden duo Silverfin uit tot een van de snelst groeiende bedrijven in financiële technologie. Het bedrijf met hoofdzetel in Gent, telt momenteel ruim 175 werknemers en levert diensten aan 330.000 eindklanten in 15 landen. Hun indrukwekkende parcours wekte buitenlandse interesse en in september werd het Gentse bedrijf overgenomen door de Noorse softwaregroep Visma. Met de overname is een van de grootste techdeals van de afgelopen jaren in ons land beklonken. 

Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele: “Het is prachtig om mee te kunnen helpen bouwen aan de Gentse tech-scene. Toen wij begonnen was het haast onmogelijk om ervaren rotten te vinden die wisten hoe je een software startup snel en efficiënt kon laten groeien. Met succesverhalen zoals Silverfin lopen er in Gent ondertussen een pak rond die weten hoe je Software as a Service uitbouwt en schaalt." 

 

We hebben alles in huis in Gent om het aantal startups exponentieel te laten groeien. Als de overheid nu nog wat mee wil met hun regelgeving rond dingen zoals opties etc. zijn we er helemaal

Joris Van Der Gucht - Tim Vandecasteele, Silverfin

Eerste duo op het Voka Legendenplein 

Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele zullen als eerste duo hun naam vereeuwigen op het Voka Legendenplein bij de Voka Box in Gent. Ze delen deze eer met vooraanstaande namen als Professor Marc Van Montagu, Ivan De Witte, Daniel Termont, Willy Naessens, Dirk Brossé, Jonas Dhaenens, Luc De Bruyckere, Bashir Abdi en Claire Tillekaerts, die in voorgaande jaren eveneens deze erkenning ontvingen.

“De moeilijke weg om vanuit het niets een toptechnologie, een team en een internationale klantenbasis op te bouwen, is een prestatie om u tegen te zeggen. Hopelijk worden Joris en Tim als Voka legendes een rolmodel voor andere jonge ondernemers om hun droom na te jagen en zich de enorme inspanningen te getroosten die hiermee gepaard gaan,“ besluit Geert Moerman, co-ceo Voka Oost-Vlaanderen

 

Silverfin in cijfers

  • 175 werknemers
  • 330.000 eindklanten
  • 15 landen

Heb je vragen of opmerkingen over dit persbericht? Laat het ons weten!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Op de hoogte blijven van onze acties rond belangenbehartiging uit onze regio?

Meld je aan of maak een account om dit aan te passen.

Contactpersoon

Simon Lefèvre

Belangenbehartiging - Haven - Persverantwoordelijke

Samen ondernemen, samen groeien

Waar lig jij wakker van? Hoe kan Voka jou verder ondersteunen en een gunstiger bedrijfsklimaat scheppen?

Laat het ons weten.