Skip to main content
  • Home
  • Export in coronatijden

Export in coronatijden

Export in coronatijden

'Export in coronatijden' is een reeks digitale infosessies die doorgaan van 25 t.e.m. 29 mei en gratis worden aangeboden. Dit is een initiatief in samenwerking met Vlaamse Economische Vertegenwoordigers (VLEV) van Flanders Investment & Trade (FIT) die hun expertise vanuit het buitenland delen. De focus van de sessies ligt op het toelichten van de stand van zaken van de nationale coronamaatregelen alsook welke handelsopportuniteiten er mogelijk zijn in het land. Aansluitend wordt er ook voldoende tijd voorzien voor een interactieve Q&A.

Hieronder vind je de planning van de sessies, de landen die in scope worden genomen alsook de link naar de webinar voor inschrijving.

Export in coronatijden

 

Overzicht buitenlandse markten en planning

Oostenrijk en Zwitserland bieden heel wat gekende maar ook ongekende opportuniteiten, vooral in de automobielindustrie, industrie 4.0, bouwmaterialen en de voeding en-drankensector. Bovendien zijn beide landen de coronamaatregelen al een tijdje aan het afbouwen, waardoor het zakendoen daar al sneller op tempo zal komen. 

Wil je weten hoe hun exit-strategieën eruit zien? En welke economische vooruitzichten en handelsopportuniteiten dit biedt voor Vlaamse ondernemingen tijdens en na corona? Ontdek het op 25 mei tijdens de gratis infosessie van Voka-KvK Limburg en Flanders Investment & Trade.

Klik op de afbeelding hieronder voor meer info en in te schrijven

Oostenrijk en Zwitserland

 

De USA wordt hard getroffen door het corona-virus. Het sterk verminderde consumentenvertrouwen, de gestegen werkloosheid en de verstoring van de productie zal tot een economische krimp leiden, de eerste sinds 2014. 

Voor vele Vlaamse bedrijven is de USA een cruciale exportmarkt. De USA is immers de grootste Vlaamse handelspartner buiten de Europese Unie en de 6e wereldwijd voor Vlaanderen. Vele bedrijven vragen af hoe groot de impact zal zijn voor corona op hun business met de USA en hoe deze de komende maanden zal evolueren. 

 

Klik op de afbeelding voor meer info en in te schrijven.

USA

 

Flanders Investment and Trade heeft kantoren in Kopenhagen, Oslo, Stockholm en Helsinki. Hun vertegenwoordigers zijn perfect geplaatst om u een inzicht te bieden in de gevolgen van Covid-19 voor uw onderneming.

Klik op de afbeelding voor meer info en in te schrijven

Scandinavische landen

 

De handel tussen het Verenigd Koninkrijk en Vlaanderen kent dit jaar een dubbele uitdaging, i.e. enerzijds kampen de bedrijven en transporteurs met de coronapandemie en anderzijds moeten ze zich voorbereiden op het einde van de post-brexit transitieperiode op 31/12/2020. Tijdens dit webinar zullen onze FIT-gastsprekers beide aspecten belichten en advies geven aan onze Vlaamse bedrijven.

Klik op de afbeelding voor meer info en in te schrijven.

UK

 

Dankzij de nabijheid, maar vooral dankzij de marktomvang en de koopkracht van de bevolking is Duitsland de tweede belangrijkste afzetmarkt voor Vlaamse exporteurs. Vele bedrijven vragen af hoe groot de impact zal zijn van corona op hun business met de USA en hoe deze de komende maanden zal evolueren. Flanders Investment and Trade heeft 3 kantoren in de Duitsland. Hun vertegenwoordigers zijn perfect geplaatst om u een inzicht te bieden in de gevolgen van covid-19 voor uw onderneming.

Klik op de afbeelding voor meer info en in te schrijven.

Duitsland

 

In België is de exitstrategie begonnen, hoe zit het bij onze buren? Als buurland hebben de gevolgen in Frankrijk een directe impact op Vlaanderen. Omwille van die reden bekijken we de genomen maatregelen in Frankrijk en de impact op klantencontacten en goederenvervoer.

Klik op de afbeelding voor meer info en in te schrijven

Frankrijk

 

In samenwerking met Flanders Investment & Trade

FIT

 

Contactpersoon

Astrid Demeulenaere

Junior projectmanager internationaal ondernemen en starten

CRM Group
Domestic Services
Banque de Luxembourg
Made in Vlaams-Brabant
BMW Brussels
DHL
CapitalAtWork
Deloitte
facilicom
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
Rombit_corporate partner
SD  Worx
BovaEnviro+
Tormans_Corporate partner
GutzandGlory
G4S
Deloitte Private
pfl
Logo KPMG
Logo Federale Verzekering
Logo Premed
Logo Randstad
Soundfield
Jobat
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo