Skip to main content
  • Home
  • Export in coronatijden
Internationaal ondernemen

Export in coronatijden

Om bedrijven te ondersteunen bij het verkennen van nieuwe exportmarkten, lanceerde Voka een reeks digitale infosessies. De Voka - Kamers van Koophandel organiseerden webinars rond export in coronatijden in samenwerking met Vlaamse Economische Vertegenwoordigers (VLEV) van Flanders Investment & Trade (FIT). Zij deelden hun expertise vanuit het buitenland. 400 deelnemers woonden de sessies bij. 

Export is cruciaal voor onze Vlaamse economie: 30% van de jobs hangt af van de uitvoer. Maar door de coronacrisis ligt de export van Vlaamse bedrijven een derde onder zijn normaal niveau. Om bedrijven te helpen om hun export aan te zwengelen en eventueel nieuwe buitenlandse markten aan te boren, organiseerden de Voka - Kamers van Koophandel samen met FIT 6 digitale infosessies. De focus lag enerzijds op de stand van zaken van de coronamaatregelen in de respectievelijke landen, en anderzijds op de potentiële handelsopportuniteiten. Ze werden afgesloten met een interactieve Q&A. 

Door het succes van de vorige reeks webinars organiseren we in de loop van september en oktober een tweede reeks 'Export in Coronatijden'. De belangrijkste exportlanden komen aan bod. Hieronder vind je meer info over de verschillende landen en sessies die in de tweede reeks aan bod komen.

Daarnaast kreeg FIT groen licht van de Vlaamse regering om het Corona Exit-plan uit te breiden met extra steunmaatregelen. Meer info over de bijkomende steunmaatregelen vindt u hier. Aarzel ook zeker niet om het team IO in uw regio te contacteren voor meer info, zij helpen u graag verder. 

FIT