Skip to main content
 • Documenten en tools voor internationale handel

Buitenlandse handelsopportuniteiten met gratis online tools tijdens en na Covid-19

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen ondersteunt in deze ongeziene periode haar leden zoveel mogelijk, dus ook internationaal! U kunt met al uw vragen ook steeds terecht bij vraaghet@voka.be.
 
Als Voka maken we immers deel uit van het grootste bedrijvennetwerk ter wereld met meer dan 12.000 Kamers van Koophandel en 40 miljoen bedrijven! 

We lijsten voor u enkele belangrijke instrumenten op die u helpen met:

 • Het vinden van handelsvoorstellen in het buitenland: verkoop, aankoop, samenwerking;
 • Het zelf plaatsen van handelsvoorstellen om de juiste partners te vinden over de grenzen heen;
 • Het connecteren met zakenmensen voor uw export, import, sourcing en zelfs investeringen;
 • Het verkrijgen van handelsadvies over verschillende buitenlandse regio's en internationale thema's.

We sommen deze gratis tools even voor u op:

 • Connects is een online matchmaking platform waar u lidbedrijven van buitenlandse Kamers van Koophandel uit heel de wereld terugvindt. Bent u lid van Voka West-Vlaanderen en heeft u nog geen profiel op dit platform, vraag dan uw uitnodiging aan via daphne.renier@voka.be. Uw aanwezigheid op dit platform is kosteloos want het is inbegrepen in uw Voka-lidmaatschap. Meer info.
  Connects
   

 • EEN of Enterprise Europe Network: een digitaal platform van de Europese Commissie gelanceerd in 2008, actief in 60 landen. Het netwerk beheert Europa's grootste online database met zakelijke kansen en bevat duizenden aanvragen en aanbiedingen van bedrijven, technologie en onderzoek van ondernemingen en onderzoeks- en ontwikkelingsinstellingen. De database is gratis toegankelijk. U kunt zich abonneren om waarschuwingen te ontvangen over nieuwe verzoeken en aanbiedingen. Meer info.
  EEN
   

 • De coronapagina van Flanders Investment & Trade bevat up-to-date informatie per land. Met meer dan 90 kantoren wereldwijd detecteren en verspreiden zij belangrijke handelsvoorstellen voor onze Vlaamse regio. Deze pagina geeft een Covid-19 status van heel wat landen. Op de FIT-website kunt u ook de contactpersonen vinden van elk buitenlands kantoor met de lokale aanspreekpunten per provincie. Meer info.
  FIT
 • FIT Exportplan - sjabloon met alle essentiële onderdelen van een goed exportplan.
 • FIT landenkeuzetool - helpt u uw ideale exportmarkten te ontdekken.
 • Wil u weten welke internationale beurzen interessant kunnen zijn voor uw sector of uw product? Raadpleeg dan zeker eens de Expo Database.

In de rubriek hieronder vindt u een overzicht van internationale documenten die opgemaakt worden binnen Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen in het kader van internationaal goederenverkeer.

Verschillende andere officiële documenten en tools die van pas kunnen komen in de context van internationaal ondernemen: