Skip to main content
Brexitcongres

Hoe legt úw bedrijf binnenkort de brexitpuzzel?

Over minder dan vijf maanden verlaat het Verenigd Koninkrijk formeel de Europese Unie, ongeacht of de onderhandelaars erin slagen tegen dan een terugtrekkingsakkoord te bereiken.

Feit is dat het vanaf april 2019 niet meer ‘business as usual’ zal zijn met het Verenigd Koninkrijk.  Maar hoe uw goederen en diensten van, naar en in het VK precies behandeld zullen worden, is momenteel nog onduidelijk.
Toch is het van cruciaal belang om uw bedrijf voor te bereiden op deze brexit met de informatie die vandaag voorradig is.

Neem deel aan dit congres en verneem uit de eerste hand van bedrijfsleiders, autoriteiten en experts de laatste stand van zaken en hoe u zich het best voorbereidt.

PROGRAMMA

Vanaf 13.30 uur    
Ontvangst

14.00 uur                
Verwelkoming en introductie
door Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen

14.20 uur  
Stand van zaken in de brexitonderhandelingen
Bart Vodderie, de Brexitcoördinator van de FOD Buitenlandse Zaken, volgt de onderhandelingen vanop de eerste rij.

14.40 uur                
Brexit door Britse ogen
Een podiuminterview met Justin Atkin, Vertegenwoordiger in het Verenigd Koninkrijk voor het Havenbedrijf Antwerpen, die de laatste stand van zaken in het VK brengt.

15.00 uur                
Een bedrijf aan het woord.
Een concreet voorbeeld van de brexitimpact bij invoer en de mogelijke gevolgen op vlak van oorsprong. Met nadien een analyse en duiding van de noodzakelijke voorbereiding door een expert.
door Ronald Nijs, global customs en excise manager, Bacardi en Daan De Vlieger, director global trade advisory, Deloitte Belastingconsulenten

15.30 uur                
Pauze

16.00 uur              
Een bedrijf aan het woord.
Een concreet voorbeeld van de brexitimpact bij uitvoer en de mogelijke gevolgen op vlak van btw. Met nadien een analyse en duiding van de noodzakelijke voorbereiding door een expert.
door Ingrid Vandenbussche, financial controller, Tekni-plex Europe nv en Koenraad De Bie, director btw, Grant Thornton Tax & Legal

16.30 uur                
Wat is de impact van de brexit op de controles door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV)?
door Leslie Lambregts, directeur internationale zaken, FAVV

16.40 uur                
Hoe bereidt de Algemene Administratie der Douane & Accijnzen zich voor en waar moet u rekening mee houden op douanevlak?
door Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal, Algemene Administratie Douane & Accijnzen

17.00 uur                
Een debat met brexitexperten onder moderatie van VRT-journalist Michaël van Droogenbroeck
    
    Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal, Algemene Administratie Douane & Accijnzen
    Kristin van Kesteren-Stefan, senior advisor trade facilitation, Havenbedrijf Antwerpen
    Jan Van Wesemael, senior advisor customs and compliance, Alfaport Voka
    Abram Op de Beeck, co-voorzitter van het Nationaal Forum, customs and foreign trade manager, BASF Antwerpen
    Daan De Vlieger, director global trade advisory, Deloitte Belastingconsulenten

17.25 uur                
Stephan Vanfraechem, directeur Alfaport-Voka, vat de namiddag voor u samen en doet een warme oproep om uw bedrijf klaar te stomen voor de brexit.

17.30 uur           
Tijdens een borrel kan u netwerken met de andere deelnemers en wisselt u leerrijke ervaringen uit.

 

Dit evenement legt alle brexitpuzzelstukjes op de juiste plaats en geeft u handvaten voor de brexitvoorbereidingen in uw bedrijf. Het congres richt zich in eerste instantie naar kmo's en Antwerpse logistieke dienstverleners die rechtstreeks of onrechtstreeks handelen met het VK en zich willen voorbereiden op de brexit.


De FOD Economie heeft ook een Brexit Impact Scan ontwikkeld voor alle bedrijven in België. Meer info op brexit.belgium.be.

 

In samenwerking met

Port of Antwerp

 

Adres

Meir 48 (ingang langs Wapper)
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Gratis
Inschrijvingen beperkt tot max. 2 personen per bedrijf.

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Havenbedrijf Antwerpen bieden u dit event gratis aan. Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u ons uiterlijk de dag voor het evenement te verwittigen via mail naar pr.aw@voka.be. Verwittigt u niet of laattijdig? Dan zullen wij u een forfait aanrekenen van 75 euro (excl. btw) per persoon voor de gemaakte kosten en organisatie.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via mediakanalen van Voka en/of Havenbedrijf Antwerpen kan worden gebruikt.

Dit evenement is volzet.

Deloitte
facilicom
Four & Five
ING
Logo Mensura
NN
Proximus
Recrewtment
SD Worx