Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Beyond Borders Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië

Het Midden-Oosten: veel meer dan fossiele brandstoffen en petrochemie. Het is een bloeiende wereldeconomie waar ook voor jouw onderneming opportuniteiten weggelegd zijn. Maar succesvol zakendoen in de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië heeft ook een aantal aandachtspunten.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Saudi-Arabië, twee van de rijkste economieën in het Midden-Oosten en boeiende handelspartners voor Europese bedrijven. De VAE kennen Dubai als belangrijk handelsknooppunt en bieden interessante belastingvoordelen voor buitenlandse investeerders. Saudi-Arabië zet dan weer volop in op diversifiëring van zijn economie, wat veel mogelijkheden biedt voor investeringen in allerlei sectoren. Infrastructuurprojecten en digitalisering kennen er een gigantische boom, opnieuw interessant voor Vlaamse ondernemers. 

Natuurlijk heeft de regio andere juridische en fiscale regels dan Europa. En cultureel zijn er belangrijke verschillen in beide landen. Het is dan ook cruciaal om de markt en de culturele eigenheid van beide landen goed te kennen om kosten én issues te vermijden. 

Deze Beyond Borders geeft je in twee dagen alle nodige handvaten voor een grondige kennis van zaken. Dankzij inzichten van experts en ervaringsdeskundige ondernemers weet je wat er je te wachten staat op de Midden-Oosterse markt, ken je de culturele gebruiken en stem je je salesaanpak af op je nieuwe partners. 

Het concrete programma zal je snel hier kunnen terugvinden. Volgende onderwerpen komen alvast aan bod :

  • Algemene introductie
  • Juridische aspecten
  • Sales en marketing
  • Culturele verschillen
  • Financiële risico's en kredietverzekering
  • Logistiek en transport
  • ...

Praktisch

We organiseren deze Beyond Borders samen met de Kamers van Mechelen-Kempen en Vlaams-Brabant.

  • 30 mei en 13 juni, telkens van 9.00 uur tot 16.00 uur
  • Voka Mechelen,  Antonia Wolversstraat 1 (Parking Keerdok, 11de verdieping), 2800 Mechelen

Voor wie?

Zaakvoerders en sales-, business development- of salesmanagers die de VAE en Saudi-Arabië willen integreren in hun exportstrategie. Ben je er al actief en wil je je positie versterken? Ook dan is dit programma een absolute aanrader. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.
 

Contactpersoon

Sofie Engelen

Coördinator internationale dienstverlening

Adres

Voka KvK Mechelen-Kempen (kantoor Mechelen)
Antonia Wolversstraat 1 (Parking Keerdok, 11de verdieping)
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

€550 (excl. 21% btw)

Deze prijs is mogelijk dankzij de financiële steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 27 mei 2024. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
De kmo-portefeuille is hier niet van toepassing.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.
 

AW_Welt_6stappenplan
Banner belgian coast hotels maart