Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Hoe bepaal ik de goederencode van mijn product?

Een juiste classificatie van je producten voor internationale handel is cruciaal. Ken jij de regels tot in de puntjes? Zet ze op de i met deze opleiding. 

Welke code uit de nomenclatuur heb je nodig voor welk product, en welke maatregelen brengen ze met zich mee? Wat betekent dat voor het tarief? Betaal je hoge rechten of nulrechten? Met een goederencode heb je al snel zicht op een aantal complexe internationale regels. De juiste goederencode bepalen voor je producten is dus van cruciaal belang.

Na deze opleiding raak je helemaal wegwijs in de indelingsregels van goederencodes. Met praktijkvoorbeelden wordt de theorie ineens helder. Dorothy Cardoen  is afdelingshoofd Operations bij de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen. Met haar concrete ervaring en expertise in het topic maakt ze deze indelingsregels overzichtelijk voor elke professional.

Wat mag je verwachten?

  • Algemene regels en toelichting
  • Hoe is zo'n goederencode opgebouwd, en wat betekenen de cijfers?
  • Hoe krijg je wettelijke zekerheid over je codes?
  • Welke maatregelen zijn eraan gekoppeld, en welke bindende tariefinlichtingen houden ze in?
  • Tarbel en andere bronnen om te raadplegen

Voor wie?

Export-, transport- of logistiek medewerkers, of elke professional die in zijn job in aanraking komt met goederencodes. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Contactpersoon

Chloe Verlinden

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Adres

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Leden: €185 (excl. 21% btw)
Niet-leden: €245 (excl. 21% btw)

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 30 mei 2024. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
Recupereer een deel van je opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening:  naam opleiding
Datum inschrijving: 6 juni 2024
Projectbedrag: €185 voor leden, €245 voor niet-leden
Aantal opleidingsuren: 3
Thema: Internationalisering

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

AW_Welt_6stappenplan
Banner belgian coast hotels