Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Juridische aspecten van internationaal ondernemen

Zakendoen in het buitenland, dat brengt een aantal juridische uitdagingen met zich mee. Een stevige basiskennis van die juridische aspecten in internationale handel is dus geen overbodige luxe!

In zowat elk land waar je actief bent, loopt de juridische kant van de zaak nét iets anders. Hoe zitten contracten in elkaar? Wat is de geldende handelsregelgeving? Wat met intellectueel eigendomsrecht? En wat staat er in de wet over belastingen? Als je nieuwe markten betreedt, kan je maar beter een stevige basiskennis hebben van de lokale juridische regels. 

Deze opleiding geeft je in drie sessies die nodige basis mee. Zo kan je de risico's van juridische fouten minimaliseren, en dat komt je internationale ambitie alleen maar ten goede. Juridische experten van GSJ loodsen je doorheen de volgende thema's:

  • Handelscontracten: agenten en distributeurs
  • Bedrijfsgeheimen, intellectuele eigendomsrechten (octrooien, auteurs-, design- en merkenrechten)
  • Een bijhuis en/of dochteronderneming oprichten
  • Arbeidsrecht en tewerkstelling van buitenlandse werknemers
  • Belastingwetgeving
  • Geschillenbeslechting

Waar de focus ligt? Dat heb je mee zelf in de hand. Bij de start kan je meegeven welke thema's en zelfs import- of exportlanden voor jouw onderneming het relevantst zijn.

Voor wie?

Verantwoordelijken voor export, commercieel of internationale sales, en zaakvoerders die hun juridische kennis willen uitbreiden. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Contactpersoon

Sofie Engelen

Coördinator internationale dienstverlening

Wanneer

Prijs

Leden: €750 (excl. 21% btw)
Niet-leden: €900 (excl. 21% btw)

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 30 mei 2024. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
Recupereer een deel van je opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: Juridische aspecten van internationaal ondernemen
Datum inschrijving: 3 juni 2024
Projectbedrag: €750 voor leden, €900 voor niet-leden
Aantal opleidingsuren: 9
Thema: Internationaliseren

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan