Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Letter of credit: werken met documentair krediet

Maakt jouw onderneming al gebruik van documentair krediet of de letter of credit? Wanneer is zo'n betalingsverbintenis aangewezen? En hoe interpreteer je het document in de praktijk?

Een letter of credit (L/C) is een veilige manier om je inkomsten te verzekeren. Zeker wanneer je internationaal zakendoet met minder evidente landen. Je valt immers terug op betalingen via je eigen bank, en bent niet afhankelijk van de betalingsbereidheid of -mogelijkheid van je afnemer. Andersom biedt het ook garantie dat je leverancier aan alle voorwaarden heeft voldaan, wanneer er betaald wordt. 

Wat houdt dat documentaire krediet allemaal in? Wanneer is het aangewezen? En hoe interpreteer je het wanneer het op je bureau verschijnt? Deze opleiding geeft je alle up-to-date inzichten in deze betalingstechniek. Praktijkvoorbeelden en jouw concrete vragen komen ruim aan bod: zo pas je je opgedane kennis ineens praktisch toe. Werner Cruysweegs (ING) kent alles over de L/C en maakt je wegwijs in het gebruik ervan. 

Wat mag je verwachten?

  • Risico's bij buitenlandse handel
  • Hoe komt een L/C tot stand?
  • Wat gebeurt er tot de uiteindelijke betaling? 
  • Hoe interpreteer je een MT700 SWIFT-bericht?
  • Praktijkvoorbeelden van het opmaken van de documenten
  • Wat als de documenten niet conform zijn?
  • De werking van het documentair incasso

Voor wie?

Exportmedewerkers die te maken krijgen met documentaire kredieten: of je ze nu ontvangt of zelf opmaakt, deze opleiding verschaft je al het nodige inzicht. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Partners

Contactpersoon

Chloe Verlinden

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Adres

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Leden: €185 (excl. 21% btw)
Niet-leden: €245 (excl. 21% btw)

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 8 mei 2024. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
Recupereer een deel van je opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening:  naam opleiding
Datum inschrijving: 7 februari 2024
Projectbedrag: €185 voor leden, €245 voor niet-leden
Aantal opleidingsuren: 3,5
Thema: Internationalisering

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Banner belgian coast hotels maart
AW_Welt_6stappenplan