Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Beyond Borders Oost-Europa

Zakendoen in Oost-Europa heeft duidelijke voordelen: het is dichter bij huis, productie is er relatief goedkoop en je volgt je business makkelijker zelf op dan in andere continenten. Toch zorgt de turbulentie in de regio voor moeilijkheden. Hoe versterk jij je positie in het oosten van Europa?

De oorlog in Oekraïne heeft zijn weerslag in heel (Oost-)Europa. Daarnaast bemoeilijken ook andere aspecten het zakendoen in de regio. De lokale braindrain door corruptie, bijvoorbeeld, of de politieke instabiliteit en bureaucratie. Als Vlaamse ondernemer moet je doorzetten om écht voet aan grond te krijgen in het oosten. 

Toch levert het op. Personeels- en productiekosten liggen veelal lager dan in onze helft van Europa, en ook transport is een minder dure aangelegenheid. De afstand laat het je toe om nauwer samen te werken met partners en regelmatig op werkbezoek te gaan. Er liggen heel wat opportuniteiten in het oosten, die we in deze Beyond Borders samen onderzoeken. 

Met input van externe experten en dankzij ervaringsuitwisseling in groep, doe je beter zaken in Oost-Europa. Benieuwd naar handelsmogelijkheden in een specifiek land? Of leer je graag bij over thematische thema’s zoals cultuur, financieel-juridische aandachtspunten of sales & marketing? Samen met de groep kies je de meest relevante topics. 

Programma

  • Kick-off | 24 april: Kennismaking met de groep en themabepaling voor het verdere verloop van het traject
  • 4 inhoudelijke sessies: Onder begeleiding van een expert pakken we 4 concrete thema’s aan. Welke? Dat bepaal je in samenspraak met de groep, net zoals de data van de sessies. 

Voor wie?

Ondernemers, sales- of exportmanagers, of business developers van bedrijven die al internationaal actief zijn. Of je nu nieuw bent op de Oost-Europese markt, of je wil er je huidige activiteiten uitbreiden: uit dit traject haal je heel wat nieuwe businessopportuniteiten. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.
 

Contactpersoon

Laurence Menten

Coördinator Internationale Dienstverlening

Adres

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€550 (excl. 21% btw)

Deze prijs is mogelijk dankzij de financiële steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 2 november 2023. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
De kmo-portefeuille is hier niet van toepassing.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.
 

AW_Welt_6stappenplan
Banner belgian coast hotels maart