Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Incoterms: de spelregels uitgelegd

Wie internationale handel zegt, zegt Incoterms! Maar aan welke spelregels zijn de Incoterms gebonden? Je kan ze maar beter allemaal op een rijtje hebben, want een fout of misverstand kan dure gevolgen hebben. In deze tweedelige opleiding krijg je alles helder uitgelegd.

Iedereen die internationaal zakendoet krijgt vroeg of laat de Incoterms op zijn bord. Ze stellen duidelijke afspraken voor elke lettercombinatie. Maar welke spelregels gelden voor welke Incoterm? Welke verantwoordelijkheden liggen bij jou en welke bij je leverancier of klant? In 2020 werden ze het laatst vernieuwd. Tijd om ze nog eens op te frissen?

In deze opleiding krijg je alle info mee over de bekende internationale voorwaarden. Tijdens twee sessies staan we stil bij de theorie én bij praktijkvoorbeelden. Expert van dienst is Johan Proost, die meer dan 30 jaar ervaring heeft in internationale handel. Als voorzitter van de commissie voor de herziening van de Incoterms in 2020 is hij perfect geplaatst om jou alle ins & outs te leren. 

Wat mag je verwachten?

  • Sessie 1 | 14 mei: Theorie: het abc van de Incoterms en heldere uitleg over de spelregels
  • Sessie 2 | 21 mei: Praktijk: uiteenlopende praktijkvoorbeelden om de theorie aan jouw werking te koppelen

Voor wie? 

Iedereen die actief is in internationale handel, op elk niveau. Ook tussenpersonen in de logistiek hebben baat bij deze opleiding.

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Contactpersoon

Chloe Verlinden

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Adres

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Leden: €370 (excl. 21% btw)
Niet-leden: €490 (excl. 21%btw)

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 7 mei 2024. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
Recupereer een deel van je opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening:  naam opleiding
Datum inschrijving: 14 mei 2024
Projectbedrag: €370 voor leden, €490 voor niet-leden
Aantal opleidingsuren: 6
Thema: Internationalisering

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Banner belgian coast hotels maart
AW_Welt_6stappenplan