Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka Mechelen-Kempen voor vijf jaar officieel dienstverlener kmo-portefeuille

Voka Mechelen-Kempen voor vijf jaar officieel dienstverlener kmo-portefeuille

  • 15/01/2019

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen mag zich de komende vijf jaar officieel dienstverlener noemen van de kmo-portefeuille. Het Vlaams Gewest beslist over die goedkeuring. “Het gevolg is dat een bedrijf dat een betalende opleiding volgt bij ons, hiervoor subsidies kan krijgen. Dat maakt investeren in opleidingen aantrekkelijk. Het kan een korting opleveren van 30 tot 40 procent”, zegt Roel Dockx, adjunct-gedelegeerd bestuurder.

 

Een opleiding om je verkooptechnieken bij te schaven, een training om beter te leren omgaan met social media of leren hoe je een marketinganalyse maakt: het zijn maar enkele voorbeelden van opleidingen die Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen aanbiedt. Vorig jaar waren er 127 verschillende opleidingen, op initiatief van de Kamer. Een bedrijf dat wil inschrijven, kan in veel gevallen subsidies krijgen. 

“Dan moet de dienstverlener van die opleidingen wel officieel erkend zijn. Die goedkeuring hebben we nu opnieuw gekregen en is verlengd tot 2024”, zegt Roel Dockx, adjunct-gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “Deze week hebben we de bevestiging gekregen van het Vlaams Gewest. We mogen ons dus officieel dienstverlener van opleidingen blijven noemen en dat voor de komende vijf jaar. Daar zijn we bijzonder trots op. We vinden het belangrijk dat bedrijven groeien. Investeren in opleidingen kan hen daarbij helpen.”

Nieuw aanbod

Vorig jaar heeft Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen 419 projectaanvragen behandeld. Het gaat om bedrijven die een tussenkomst vragen voor de kosten van een opleiding. 
Een kleine onderneming die investeert in een opleiding, kan 40 procent steun krijgen via de kmo-portefeuille. En dat tot maximaal 10.000 euro steun per jaar. Voor een middelgrote onderneming is er een steun van 30 procent voorzien, en dat tot maximaal 15.000 euro per jaar.

  • Een bedrijf dat wil weten of het in aanmerking komt voor een subsidie, kan dat nagaan op de website van Vlaio.

Kmo-portefeuille

Contactpersoon

Leen Van den Brande

Coördinator levenslang leren