Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
JDD Wetteren
Oost-Vlaanderen
Persbericht

Van het klaslokaal naar de werkvloer: Eerste Wetterse Jobdreamday doet 150 leerlingen dromen

Tijdens de eerste Jobdreamday openden maar liefst 14 bedrijven in Wetteren hun deuren om jongeren te helpen bij het kiezen van hun eerste baan. De bedrijven gaven een unieke blik achter de schermen, zodat 150 jongeren konden ontdekken waar ze in de toekomst graag willen werken en wat ze daarvoor nodig hebben. Voka Oost-Vlaanderen, GO! Atheneum Campus Kompas en het Sint-Jozefinstituut Wetteren werkten samen om deze bijzondere ontdekkingsreis mogelijk te maken.

JDD Deinze
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Werkgevers verleiden jongeren in Deinze

Een eerste job kiezen is nog al te vaak een aartsmoeilijke keuze. Maar liefst 19 werkgevers uit Deinze openden daarom op woensdag 24 april hun deuren. Zo kregen de jongeren een unieke inkijk op de werkplaatsen waar ze, vroeg of laat, aan de slag kunnen gaan en wat daarvoor nodig is. Voka Oost-Vlaanderen, Stad Deinze, VTI Deinze, Leiepoort campus Sint-Vincentius en Deinze Industrie vzw bundelden de krachten en stuurden de toekomstige werkkrachten op ontdekkingstocht.

FLA
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Federal Learning Account: Voka Oost-Vlaanderen raadt ondernemingen aan voorlopig af te wachten

Sinds 1 april 2024 is de wet tot invoering van de Federal Learning Account (FLA) van kracht. Dat is een tool waarin bedrijven de opleidingsdagen van hun werknemers moeten registreren. Op die manier wil men controleren of het individuele opleidingsrecht van 5 dagen per jaar voor elke werknemer zoals ingevoerd met de Arbeidsdeal, door ondernemingen wel wordt gerespecteerd. Die blinde verplichting in de privésector is onwerkbaar én hoogst ongewenst. Bovendien was er niemand vragende partij voor en nu blijkt de maatregel op de koop toe technisch onuitvoerbaar te zijn. Voka Oost-Vlaanderen raadt ondernemingen dan ook aan om voorlopig af te wachten.

Gesprek met Nicole de Moor, migratiespecialiste van de Wetstraat
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Gesprek met Nicole de Moor, migratiespecialiste van de Wetstraat

Is arbeidsmigratie dé oplossing voor het structurele tekort op onze arbeidsmarkt? “Het is niet de heilige graal”, zegt Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Nicole de Moor in een gesprek met Ondernemers. “Maar het kan wel een belangrijke bijdrage leveren om de schaarste op de arbeidsmarkt te helpen tackelen.”

Beter aan de slag met arbeidsmigratie
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Beter aan de slag met arbeidsmigratie

Economische migratie is niet de mirakeloplossing om het aantal werkenden én onze economie op kruissnelheid te houden in de (nabije) toekomst. Maar ze is wel broodnodig, naast activering van niet-actieven, langer werken, interregionale mobiliteit en automatisering en digitalisering. Een politicus, hoofdeconoom en bedrijfsleider geven hun gefundeerde visie, gevoed vanuit cijfers én de praktijk.

Digitong: een sterk HR-beleid
Limburg
Nieuws

Een intense werkplek waar iedere medewerker zich thuis voelt

Het is feest bij het digital agency Digitong! Want deze maand blaast het ambitieuze bedrijf uit Tongeren vijf kaarsjes uit. Een hecht team van vijftien medewerkers en enkele stagiairs geeft elke dag het beste van zichzelf om klanten vakkundig bij te staan in digitale marketing, branding en web development. Office Manager Linda Thywissen legt uit hoe Digitong het verschil maakt op hr-vlak en hoe het WELT-traject van Voka hierbij extra houvast en ondersteuning biedt.

Innovatiecafé: Arthur Declercq wint in 2023 met doctoraat over specifieke epitopen in het lichaam
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Innovatiecafé: Arthur Declercq wint in 2023 met doctoraat over specifieke epitopen in het lichaam

Met zijn onderzoek naar specifieke epitopen in het lichaam won Arthur Declercq in mei 2023 het Innovatiecafé, een initiatief waar doctorandi hun onderzoek aan bedrijven voorstellen. “Meetinstrumenten in de biotechwereld worden elke dag beter, met onze software proberen we de ontwikkeling van mRNA-vaccins een duwtje in de rug te geven.”

de ontwrichte zones leveren jobs op
Mechelen-Kempen
Nieuws

Al meer dan 5.000 jobs erbij door steunmaatregel 'ontwrichte zone'

In 8 jaar tijd zijn er meer dan 5.000 jobs bijgekomen in de ontwrichte zone rond Turnhout. Een bedrijf dat in deze erkende steunzone ligt, moet twee jaar lang minder bedrijfsvoorheffing betalen. Dan moet het bedrijf wel lokaal investeren én lokaal jobs creëren. “Dit is een succesverhaal. We pleiten daarom voor een nieuwe verlenging van 2 jaar. Tot 31 oktober 2026”, zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen.

Intersig_jobdreamday
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Jobdreamday brengt 450 leerlingen naar de werkvloer in Dendermonde

Voka Oost-Vlaanderen, stad Dendermonde, Go! Talent en Óscar Romero slaan de handen in elkaar om maar liefst 450 laatstejaarsstudenten uit de regio in contact te brengen met meer dan 30 verschillende werkgevers. Het doel? Studenten inspireren en hen bewust maken van de organisaties en bedrijven die actief zijn in de regio. Met de Jobdreamday willen de verschillende partners de afstand tussen het onderwijs en het bedrijfsleven minstens voor 1 dag even kleiner maken.

Resto
Oost-Vlaanderen
Persbericht

Werkgevers en hoogopgeleide anderstalige werkzoekenden op blind date

Bijna 50 procent van de nieuwkomers in België is hoogopgeleid. Dit is een enorme poule aan talent in onze zeer krappe arbeidsmarkt. Om werkgevers de gelegenheid te geven deze potentiële werknemers te ontmoeten, organiseren Jobroad, Voka Oost-Vlaanderen, VDAB, Stad Gent en Amal de tweede editie van 'Blind Date Resto'.

Vlaamse regering
Oost-Vlaanderen
Persbericht

Septemberverklaring: Goede beslissingen rond kinderopvang en jobbonus, maar oudere werknemers worden duurder

Voka Oost-Vlaanderen ondersteunt de beslissingen van de Vlaamse regering om de arbeidsmarkt beter te doen werken. De maatregelen rond kinderopvang en de versterking en uitbreiding van de jobbonus zullen meer mensen de stap naar werk doen zetten. Ook een knip in de groenestroomcertificaten komt er tot onze tevredenheid niet. De quasi volledige afbouw van het doelgroepenbeleid zijn evenwel een moeilijk te verdedigen maatregel. Ondernemingen moeten net blijvend ondersteund worden om doelgroepen waaronder in het bijzonder oudere werknemers in dienst te nemen en te houden.