Skip to main content
  • Ik wil talent aanwerven en versterken

Ben je op zoek naar manieren om medewerkers aan te trekken? Bekijk hier de mogelijkheden. Zet in op diversiteit of maak kennis met de werknemers van morgen.

Maak een keuze:

Welt, naar een inclusief HR-beleid

Ontdek hoe je via een inclusief HR-beleid vacatures kan invullen en wendbare loopbanen kan creëren voor elk talent. Je neemt deel aan vier inhoudelijke sessies waarin je aan de slag gaat om duurzame loopbanen te faciliteren. Zo haal je het potentieel uit ieder talent! Dankzij deze inclusieve aanpak groeien bedrijven uit tot innovatieve, wendbare en werkbare organisaties.

Meer info

 

Jobroad

Met Jobroad geef je een (virtuele) rondleiding aan jobconsulenten en werkzoekenden, vervolgens screenen we een selectie werkzoekenden naar jullie noden en we regelen een sollicitatiegesprek met de kandidaten geselecteerd voor jouw bedrijf. Twijfel niet als je verwoed op zoek bent naar onontgonnen talent en doe mee, on the road. 

Meer info

 

DIG IT

Met dit project willen we inactieve vrouwen met een migratieachtergrond activeren op onze arbeidsmarkt door hen een IT-opleiding aan te bieden. 

Meer info

 

JobsIn

Heb je als bedrijf een jobaanbieding? Kijk dan snel of jouw gemeente reeds is aangesloten bij het jobplatform JobsIn. We brengen er alle jobs uit jouw gemeente samen in één overzichtelijke website. Via lokale communicatie zet JobsIn volop in op werken in de eigen omgeving, in de gemeente van je hart.

Meer info

 

De werknemers van morgen ontmoeten? Laat scholieren en doctorandi kennismaken met de arbeidsmarkt en maak werk van een snellere doorstroom vanuit het onderwijs. Ontdek hier hoe je in contact komt met jong talent.

 

Duaal leren

Wat als je als bedrijf samen met de school je toekomstige medewerkers zou kunnen opleiden? Stel je voor dat je niet enkel studenten aanwerft nadat ze afgestudeerd zijn, maar al tijdens de studie invloed heeft op hun opleiding en loopbaan. Voka gelooft in deze straffe leercombinatie, jij ook? Je kan bij Voka terecht voor zowel secundaire richtingen duaal, als voor duaal leren in het hoger onderwijs. Doe maar duaal! 

Meer info

 

PhD Innovation Café

In dit café brengen we ondernemers en jonge onderzoekers van hogescholen en universiteiten samen. Doel: een sterkere band tussen wetenschap en bedrijfswereld. Het Innovatiecafé biedt je de kans om jonge onderzoekers te ontmoeten, in debat te gaan over innovatief onderzoek en de mogelijkheden voor samenwerking of aanwerving te exploreren.

Meer info

 

From PhD to SME

From PhD to SME is een joint venture tussen de UGent en Voka Oost-Vlaanderen. Het project koppelt kmo’s van jonge onderzoekers. Missie? De koudwatervrees bij beide partijen wegnemen door ze actief te laten samenwerken.

Meer info

 

GIP-jurering: Talent Werkt

Bedrijfsleiders uit de regio jureren GIP-proeven van studenten uit technische richtingen. Zo brengen we bedrijfsleiders samen met directie, vakleerkrachten en studenten, stellen we technische studies positief in het daglicht en creëren we een lokaal netwerk tussen ondernemers en toekomstige medewerkers.

Meer info

 

 

From PhD to SME
Tim Schokkaert (zaakvoerder) en Luc Feyaerts (CEO) van Asoreco (resp. tweede van links en tweede van rechts) werkten samen met enkele doctorandi in het traject ‘From PhD to SME’.


 

Grenzeloos rekruteren

Wij begeleiden en faciliteren jou in het rekruteren en aanwerven van personeel over de grens.We hebben een initiatief over gerichte economische arbeidsmigratie van IT'ers uit Marokko, Senegal en Nigeria. We zetten ook specifiek in op arbeidsmobiliteit over de grens richting Nederland. 

Meer info over: 

Technisch talent uit Senegal-Nigeria

IT-talent uit Marokko

Talent uit andere Europese landen

Talent uit Nederland: Eures

 

Eures Scheldemond

Grensmatch
Download de GrensMatch app

 

Wil je contacten leggen met scholen? Wij helpen je op weg! Vul jouw gegevens in en we contacteren je zo snel mogelijk.

Meer info via https://www.voka.be/privacy

 Wens je meer info? Stuur een mailtje naar Arne of Helena.