Skip to main content
Map
de ontwrichte zones leveren jobs op
Mechelen-Kempen
Nieuws

Al meer dan 5.000 jobs erbij door steunmaatregel 'ontwrichte zone'

In 8 jaar tijd zijn er meer dan 5.000 jobs bijgekomen in de ontwrichte zone rond Turnhout. Een bedrijf dat in deze erkende steunzone ligt, moet twee jaar lang minder bedrijfsvoorheffing betalen. Dan moet het bedrijf wel lokaal investeren én lokaal jobs creëren. “Dit is een succesverhaal. We pleiten daarom voor een nieuwe verlenging van 2 jaar. Tot 31 oktober 2026”, zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen.

Intersig_jobdreamday
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Jobdreamday brengt 450 leerlingen naar de werkvloer in Dendermonde

Voka Oost-Vlaanderen, stad Dendermonde, Go! Talent en Óscar Romero slaan de handen in elkaar om maar liefst 450 laatstejaarsstudenten uit de regio in contact te brengen met meer dan 30 verschillende werkgevers. Het doel? Studenten inspireren en hen bewust maken van de organisaties en bedrijven die actief zijn in de regio. Met de Jobdreamday willen de verschillende partners de afstand tussen het onderwijs en het bedrijfsleven minstens voor 1 dag even kleiner maken.

Resto
Oost-Vlaanderen
Persbericht

Werkgevers en hoogopgeleide anderstalige werkzoekenden op blind date

Bijna 50 procent van de nieuwkomers in België is hoogopgeleid. Dit is een enorme poule aan talent in onze zeer krappe arbeidsmarkt. Om werkgevers de gelegenheid te geven deze potentiële werknemers te ontmoeten, organiseren Jobroad, Voka Oost-Vlaanderen, VDAB, Stad Gent en Amal de tweede editie van 'Blind Date Resto'.

Vlaamse regering
Oost-Vlaanderen
Persbericht

Septemberverklaring: Goede beslissingen rond kinderopvang en jobbonus, maar oudere werknemers worden duurder

Voka Oost-Vlaanderen ondersteunt de beslissingen van de Vlaamse regering om de arbeidsmarkt beter te doen werken. De maatregelen rond kinderopvang en de versterking en uitbreiding van de jobbonus zullen meer mensen de stap naar werk doen zetten. Ook een knip in de groenestroomcertificaten komt er tot onze tevredenheid niet. De quasi volledige afbouw van het doelgroepenbeleid zijn evenwel een moeilijk te verdedigen maatregel. Ondernemingen moeten net blijvend ondersteund worden om doelgroepen waaronder in het bijzonder oudere werknemers in dienst te nemen en te houden.

Pensioenhervorming
Vlaams-Brabant
Nieuws

Huidig pensioenakkoord veraf van een duurzame hervorming

Voka - KvK Vlaams-Brabant is niet onder de indruk van het bereikte pensioenakkoord. Deze pensioenhervorming is slechts één kleine stap naar een betere betaalbaarheid van de vergrijzingskosten. Er zullen nog verschillende pensioenhervormingen nodig zijn.