Skip to main content
Map
In Memoriam: Lieve Annie
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Lieve Annie

Een afscheidsbrief van gedelegeerd bestuurder Geert Moerman ter nagedachtenis van collega Annie Serbruyns die overleed op 15 april 2022.

Arteveldehogeschool lanceert nieuwe opleiding in combinatie met werkplekleren
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Arteveldehogeschool lanceert nieuwe opleiding in combinatie met werkplekleren

Bij de start van academiejaar 2022-2023 komt Arteveldehogeschool met een nieuwe tweejarige graduaatsopleiding: Transport en Logistiek. In twee jaar stomen studenten zich klaar tot logistiek verantwoordelijke van een magazijn of transportplanner. Wie al werkt, kan de opleiding via afstandsleren spreiden over minstens drie jaar.

Geert Moerman
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Gentse praktijktesten rond discriminatie slaan bal mis: bedrijven ontvangen geschikte kandidaten met open armen

De Stad Gent publiceerde vandaag de resultaten van het onderzoek naar discriminatie bij Gentse ondernemingen. Met een regulerend kader en praktijktesten wil het stadsbestuur ontoelaatbare discriminatie op de arbeidsmarkt zichtbaar maken. Het stemt Voka tevreden dat er bij de voornaamste sectoren (industrie en diensten) geen discriminatie werd vastgesteld. Het is anderzijds verontrustend dat de Stad Gent de resultaten doelbewust uitvergroot en de Gentse economie in een negatief daglicht stelt.

Geert Moerman
Oost-Vlaanderen
Opinie

Wie discrimineert, schiet zichzelf in de voet

Twee opinies rond discriminatie trokken de jongste dagen mijn aandacht. Doorbraak-columnist en N-VA-medewerker Joren Vermeersch pleitte voor absolute vrijheid om te ondernemen en dus ook om aan te werven wie je wil. Astrid De Bruycker, Vooruit-schepen van o.a. Gelijke Kansen in Gent, argumenteerde dan weer dat enkel een regulerend kader met controles een oplossing kan bieden tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Hoe inclusie op de werkvloer ook werkgevers geen windeieren legt
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Hoe inclusie op de werkvloer ook werkgevers geen windeieren legt

Inclusie is al even het nieuwe modewoord in de HR-wereld. Maar wat betekent het precies en hoe creëer je een inclusieve werkvloer? Bert Boone, dagelijks bestuurder van De Werkplekarchitecten en verbonden aan Sterpunt Inclusief Ondernemen, vertelt er over.

talent met verrekijker
Voka nationaal
Nieuws

Voka leerstoel studieoriëntering in vraag en antwoord

Voka investeert in een leerstoel die de opdracht krijgt een instrument te ontwikkelen dat op een wetenschappelijke onderbouwde manier leerlingen helpt de juiste studiekeuze te maken. “Als we ervoor kunnen zorgen dat elk talent in Vlaanderen maximaal tot ontplooiing kan komen, dan kunnen we van Vlaanderen tegen 2030 weer een topregio maken”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. Lees hier alles over de leerstoel in vraag en antwoord.

PhD zkt. kmo (en omgekeerd)
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Ondernemers omarmen doctorandi

Na twee succesvolle edities organiseren UGent en Voka Oost-Vlaanderen opnieuw het eenjarige traject 'From PhD to SME'. Het doel: doctoraatsstudenten en postdoctorale onderzoekers kennis laten maken met de wereld van kmo's. Vier deelnemers van de eerste editie vertellen enthousiast over hun ervaringen.