Skip to main content

Internationale Community

In onze Internationale Community staat kennisdeling en ervaringsuitwisseling centraal. Via verschillende concepten brengen we ondernemers en exportverantwoordelijken samen. Afhankelijk van de nood aan begeleiding zijn er verschillende opties.

Zo kan je aansluiten bij een vakgericht netwerk of bij een Plato-groep die nog eens extra inzet op persoonlijke ontwikkeling. Onze Global Ambassadors staan bovendien met hun eigen ervaring anderen bij om hun kennis over een markt te delen. Door missies te organiseren en buitenlandse delegaties in Limburg te ontvangen, versterken we onze buitenlandse aanwezigheid.   

nw io

Netwerken
Naast netwerking tijdens events, is er ons expertennetwerk dat samenkomt omtrent topics rond douanematerie. 

Praktisch: 5 sessies per jaar onder leiding van een stuurgroep.
Doel: Praktijkervaring uitwisselen.

Meer info

Plato

Plato

Tijdens een begeleidingstraject van Plato werk je naast jou als ondernemer ook aan jezelf als persoon. Er zijn 2 verschillende thema-groepen op internationaal gebied:

- Plato Internationaal
- Plato Food (2 groepen)

Praktisch: 10 sessies per jaar met begeleiding van 2 Plato-peters.
Doel: Naast een klankbord, ook jezelf als persoon ontwikkelen.

Meer info

 

amb

Global Ambassadors

Een Global Ambassador heeft goede kennis en/of een uitgebreid netwerk voor een bepaald land. Het zijn Limburgse ondernemers die zich engageren om andere Limburgers te helpen bij hun internationale expansie. Ieder lid van Voka – KvK Limburg met een vraag over een bepaald land kan bij hen terecht. De ambassadeurs helpen ons om jou nog beter te bedienen!

Een vraag voor één van hen? Contacteer ons.

Meer info

 

missie

Missies en buitenlandse delegaties

We praten niet alleen over kansen in het buitenland, we gaan ook effectief naar daar. De focus ligt op interessante regio's met mogelijkheden, of die inspirerend kunnen zijn voor onze economie.

Bovendien brengen we het buitenland ook naar hier. Doorheen het jaar ontvangen we verschillende delegaties. We nodigen ook Limburgse bedrijven uit om kennis te maken met potentiële klanten of partners. 

 

bc strategic sourcing

Business Club Strategic Sourcing 

Tijdens onze business clubs brengen we met een groep van geëngageerde internationale ondernemers een bezoek aan een aantal toonaangevende bedrijven binnen hun gebied, zowel binnen als buiten Limburg. 

Business Club Strategic Sourcing: optimaliseer je aankoopstrategie met behulp van internationalisatie. Voor wie? Aankoopmanagers, purchase- en sourcingmanagers

Meer info

 

tech@venture

Tech@venture 

Vlaanderen groeit sterk in aantal tech scale-ups. In biotech, data en AI zijn we zelfs state-of-the-art. Toch is er nog ruimte voor meer en snellere groei. Voka Tech@venture biedt - met de focus op een specifieke tech hotspots - begeleiding bij het opstellen van jouw actieplan door de drempels die groei afremmen weg te nemen.

Meer info

 

Finland

Start2Export2 : Finland

Start2Export2 is een begeleidingstraject. We starten met een persoonlijke begeleiding op maat van elke deelnemer en het traject culmineert in een groepszakenreis met bezoeken aan interessante prospects ter plaatse.