Skip to main content
Map

Lerende netwerken

In onze Internationale Community staat kennisdeling en ervaringsuitwisseling centraal. Via verschillende concepten brengen we ondernemers en exportverantwoordelijken samen. Afhankelijk van de nood aan begeleiding zijn er verschillende opties.Zo kan je aansluiten bij een vakgericht netwerk of bij een Plato-groep die nog eens extra inzet op persoonlijke ontwikkeling. Onze Global Ambassadors staan bovendien met hun eigen ervaring anderen bij om hun kennis over een markt te delen. Door missies te organiseren en buitenlandse delegaties in Limburg te ontvangen, versterken we onze buitenlandse aanwezigheid.

internationaal ondernemen

 

 

 


Internationaal ondernemen voor bedrijven in al hun levensfasen. Welkom bij Mercurio, het netwerk van Voka voor ondernemers die samen ondernemend Vlaanderen verder willen uitbouwen, lokaal en in de wereld. Wil je zelf een exportstrategie opstellen? Nieuwe buitenlandse markten veroveren of jouw positie in het buitenland versterken? Of wil je je expertise en ambities aftoetsen met andere ondernemers? Dan zijn we blij je te melden dat Mercurio is geboren.

Wij maken jouw internationale plannen en ambities waar dankzij onderstaande trajecten:

  • Go International (for Services)
  • Beyond Borders
  • Global Ambassadors

Meer info

plato

 

 

 


Tijdens een begeleidingstraject van Plato werk je naast jou als ondernemer ook aan jezelf als persoon. Er zijn 2 verschillende thema-groepen op internationaal gebied:

- Plato Internationaal
- Plato Food (2 groepen)

Praktisch: 10 sessies per jaar met begeleiding van 2 Plato-peters.
Doel: Naast een klankbord, ook jezelf als persoon ontwikkelen.

Meer info

Netwerken

Naast netwerking tijdens events, is er ons expertennetwerk dat samenkomt omtrent topics rond douanematerie. 

Praktisch: 5 sessies per jaar onder leiding van een stuurgroep.
Doel: Praktijkervaring uitwisselen.

Meer info

Business Club Strategic Sourcing 

Tijdens onze business clubs brengen we met een groep van geëngageerde internationale ondernemers een bezoek aan een aantal toonaangevende bedrijven binnen hun gebied, zowel binnen als buiten Limburg. 

Business Club Strategic Sourcing: optimaliseer je aankoopstrategie met behulp van internationalisatie. Voor wie? Aankoopmanagers, purchase- en sourcingmanagers

Meer info