Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen

Events

Trajecten 2018

Klik hier voor een korte samenvatting.

Nieuws


Team

team2

Onze dienstverlening bestaat uit 6 pijlers:

Advies
Als lid kan u bij ons terecht voor een gratis eerstelijnsadvies. Dat kan vrij technisch zijn, zoals invoerrechten, btw of douanedocumenten. Maar ook info over subsidies, het opzoeken en checken van mogelijke partners of het geven van een klankbord over uw internationale groei behoren tot de opties.

Stel uw vraag en wij bekijken wat we kunnen doen. Beschikken wij niet over de correcte info? Dan helpen we u op weg en brengen we u in contact met de juiste persoon via ons netwerk. Ontdek ons internationaal netwerk van internationale Voka ambassadeurs hier.

Begeleiding
Aan de hand van verschillende collectieve begeleidingstrajecten gaan we dieper in op specifieke materies. Tijdens tweedaagse ExportLabs staan we ondernemers bij in het opstellen van een marketing- of exportplan, de keuze van de meest geschikte markt & partner of het financiële plaatje van export. In bepaalde sectorgerichte trajecten gaan we dieper in op de kansen voor de bedrijven in bepaalde markten. Tenslotte zijn er trajecten op een bepaald land gericht, zodat de deelnemers goed voorbereid zijn om deze markten te betreden.

Exportloket
Voka – KvK Limburg is bevoegd om certificaten van oorsprong af te leveren en de nodige documenten te viseren. Het Exportloket is iedere dag geopend van 8u00 tot 12u00, of u kan dit gemakkelijk digitaal aanvragen via het platform Digichambers.

Indien u aan tijdelijke uitvoer doet (beurzen, stalen, gereedschap, …) kan u een ATA-carnet aanvragen om douaneformaliteiten en invoerrechten te vermijden. Daarnaast bieden wij u de consulaire dienst aan: wij laten voor u de gevraagde documenten viseren door de verschillende ambassades in Brussel. Een tijdbesparende en gemakkelijke oplossing.

Evenementen
Tijdens een aantal jaarlijkse evenementen brengen we ondernemend Limburg samen. Doorheen het jaar ontvangen we ambassadeurs en buitenlandse delegaties. Tijdens het voorjaar ligt de focus op beginnende exporteurs tijdens Go International. Door een combinatie van getuigenissen en pitches in kleine groepen bieden we inspiratie en feedback. Tijdens het najaar wordt er jaarlijks de Week van het Internationaal Ondernemen georganiseerd waarbij elk jaar de focus ligt op een ander land of regio. 

Netwerken
U staat niet alleen in uw internationaal avontuur. Er zijn ongetwijfeld al ondernemers geweest die voor dezelfde problemen hebben gestaan. In één van de volgende groepen kan u ook uw problemen en ervaringen kwijt:

Opleidingen
Ons opleidingsaanbod is samengesteld op basis van vragen en behoeften van onze leden en speelt in op de actualiteit. Een divers aanbod voor verschillende doelgroepen: douane, btw, juridische aspecten, wisselkoersen, maar ook updates rond Iran of de Brexit.
KMO-portefeuille is mogelijk op bijna alle opleidingen. Bovendien kan u ons ook contacteren om een incompany opleiding te voorzien.

 

3,2,1,... Launch for international success! 

Ontdek hier hoe wij jou kunnen helpen:

- Export Academy

Internationale plannen? Of al een eerste ervaring maar je zoekt meer structuur? Dan is er onze Export Academy. In 7 sessies voorzien we je van een grondige basis! Staat op het programma: strategie (waarom internationaal?), sales & marketing, internationale betalingstechnieken en financiering van je export, afsluiten van contracten en IP, logistieke uitdagingen. Iedere sessie laten we één keynote spreker aan het woord, gecombineerd met een ondernemer.
Meer info vind je op de website.

Vragen?

Stuur een mailtje naar valerie.jennes@voka.be of +32 11 56 02 00