Skip to main content
Map
  • Lerende netwerken

Internationaal ondernemen is ook internationaal groeien. Onze lerende netwerken helpen jouw bedrijf bij het uitbreiden naar internationale markten, kennis te delen en dieper in te gaan op internationale thema's.

Startende exporteur

Internationaliseren is een hele opgave, waarbij je best wat ondersteuning kan gebruiken. Deze kan je vinden bij het Mercurio Go International project. Dit intensief traject helpt je bij het opstellen van een internationale strategie. Je kan je alvast inschrijven via deze link.

Het Mercurio Go International traject, bestaande uit 7 maandelijke sessies, biedt groepsbegeleiding aan kmo bedrijfsleiders die willen internationaliseren. Het doel is een op maat gemaakte internationale strategie opstellen. ervaringsuitwisseling en praktijkgerichte kennisoverdracht centraal staan.
 
Dit intensief traject bestaat uit 6 inhoudelijke sessies van een volledige dag én een pitching sessie voor ons International Advisory Board. De sessies worden gegeven door experts met de nodig kennis over internationaal ondernemen. In de sessies bespreken we zowel de theoretische als de praktische kant.

Groepsindeling:

De groep bestaat uit 10 ondernemingen die vertegenwoordigd worden door 2 leidinggevenden. Deze ondernemingen willen een strategie opstellen voor hun internationalisatie.

Maandelijkse sessies:

Gedurende een half jaar kom je met je groep elke maand samen om aan de internationale strategie te werken.
7 belangrijke aspecten van het internationaal ondernemen worden tijdens de sessies besproken:
•    Interne analyse
•    Keuze exportmarkt + marktanalyse
•    SWOT-analyse
•    Marktbenadering
•    Risicobeheer en financiële planning
•    Actieplan.

De highlight van dit traject is de laatste sessie waarbij deelnemende bedrijven hun internationale strategie kunnen pitchen aan de International Advisory Board, bestaande uit internationale experten.

Individuele begeleiding:

Met specifieke vragen of problemen kan je altijd bij je begeleiders terecht.

Je moet aan volgende criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een deelname aan het traject:

•    Je wil je onderneming (verder) internationaliseren
•    Je wil in samenwerking met een leidinggevende uit je bedrijf, je internationale strategie uitbouwen.
•    Je wil je persoonlijk netwerk vergroten.

Investering
€1000

Nieuwe markten verkennen

Denk je erover om verder te kijken dan de grenzen? Ligt het volgende niveau voor je buiten de grenzen? We laten je kennismaken met nieuwe potentiële markten, landen of regio's.

Mercurio Beyond Borders is een kortlopend traject van 4 à 5 sessies. Tijdens deze sessies krijg je inzicht in de potentiële buitenlandse markt. Leer van experten en concrete praktijkcases hoe je jouw kansen op succes vergroot om deze nieuwe markten te veroveren en/of je positie lokaal te versterken.

Met deskundige sprekers en best practices die worden gedeeld door Belgische bedrijven die al succesvol zijn in het land, verzamel je de zakelijke, culturele en praktische informatie die je nodig hebt.

Elk deelnemend bedrijf wordt begeleid bij het verkennen van één geselecteerde specifieke buitenlandse markt. Op basis van dit traject beslist de ondernemer of ze deze markt gaan betreden, hetzij om te exporteren, te importeren . 

Het Beyond Borders traject is een kortlopend traject om een eerste marktverkenning te doen. In totaal gaat het over 5 sessies. De focus ligt op 3 aspecten: het culturele, administratieve en business aspect.

Prijs:

€ 550

Elke ondernemer die geïnteresseerd is in de geselecteerde markt kan deelnemen aan dit traject. Dit kan een vervolgtraject zijn voor de deelnemers van Go International die de geselecteerde markt opgenomen hebben in hun internationale strategie. Daarnaast kunnen ook internationale ervaren bedrijven deelnemen aan dit traject indien zij nog geen of weinig ervaring hebben in de geselecteerde buitenlandse markt.

Dit traject wordt aangeraden aan CEO's, commerciële directeurs, business development managers, exportmanagers, regionale sales managers.

Ervaren exporteur

Een sterk netwerk is belangrijk bij het internationaliseren van jouw onderneming. Het Global Ambassadors programma vormt hiervoor de perfecte oplossing. Dit netwerk van topprofielen die elks een grote kennis en ervaring hebben met internationaal ondernemen, begeleiden je graag bij al jouw vragen.

Mercurio Global Ambassadors is een exclusief netwerk van ondernemers of managers die een goed buitenlands netwerk en/of ervaring hebben en op die manier een klankbord vormen voor andere ondernemers.

De Global Ambassadors kunnen een hefboom zijn voor de bevordering van de internationalisatie van onze Vlaamse bedrijven doordat zij een brug vormen tussen het lokaal en internationaal netwerk.

Met het Mercurio Global Ambassador-netwerk willen we ervaringsuitwisseling verbreden naar onze deelnemers toe. Ze kunnen gevraagd worden om te  zetelen in de adviesraad van Go International, of als expert een praktijkgetuigenis geven binnen het Beyond Borders-traject.  

De  expertise van de Global Ambassadors kan overigens ook aangewend  worden voor internationaal info&advies, waarbij de deelnemers fungeren als aanspreekpunt voor specifieke buitenlandse markten.

Iedereen kan deelnemen aan dit traject. Wens je graag meer informatie? Twijfel zeker niet om onze verantwoordelijken te contacteren.

Zit je nog met een vraag of wil je graag meer informatie? Vul gerust onderstaand formulier in of contacteer één van onze collega's.

Contactpersonen

Fatim Ramadane

adviseur internationale netwerken

Alexander Beersmans

Coördinator internationale netwerken

Sofie Engelen

Coördinator internationale dienstverlening

Sophie Beyers

Coördinator Internationale Netwerken