Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Commerciële intelligentie

Marketing & Sales

Waar en hoe een verkoper het verschil kan maken. Een no-nonsense workshop op 22 oktober 2024 met een persoonlijke aanpak.

Vanuit zijn jarenlange ervaring als publiciteitsverkoper en later als salescoach in verschillende sectoren ( media, beton, hr-dienstverlening, kappersproducten, verzekeringen,…)  heeft de trainer vastgesteld dat sommige verkopers beter scoren dan anderen. Het is niet altijd de meest intelligente verkoper die best scoort, noch diegene die het meeste uitleg geeft over zijn product, noch diegene die het meest jaren van dienst heeft.

Wat maakt dan het verschil ? Wel, sommige verkopers blinken uit in Commerciële Intelligentie. Wat dat betekent wordt helder uitgelegd in een no-nonsense verhaal, waar men het voor één keer niet heeft over productkenmerken, prijsnegotiaties of over afsluittechnieken. 

De deelnemer krijgt tal van tips waarmee hij zich op een hard concurrentiële markt kan onderscheiden van zijn concullega-verkopers en waarmee hij zijn objectieven sneller mee kan behalen. Het gaat over inzichten, tips en advies die voor een keer losstaan van het eigen product of prijszetting. Naast IQ en EQ, kunnen ze in de toekomst hun CQ in de strijd gooien!

Elke deelnemer gaat op het einde van de dag naar huis met een persoonlijk actieplan waar hij ‘s anderendaags mee aan de slag kan.

Programma
  • Wat is belangrijker dan je product kennen en kunnen verkopen?
  • Wat bepaalt het resultaat van een C.I.- verkoper?
  • Wat zorgt voor de magische "klik" tussen hem en de klant?
  • Een C.I.-verkoper moet het goed kunnen uitleggen of toch niet?
  • Een C.I.-verkoper is een duikbootkapitein!
  • Een CI verkoper geeft andere dingen dan kortingen ( geven ikv netwerken ) en beseft dat geven gelijk staat met terugkrijgen.
  • Een CI-verkoper is fan van zijn bedrijf en… zijn klant.
Doelgroep en voorkennis

De workshop richt zich naar iedereen die een salesfunctie heeft : de verkoper, account- manager, de salesmanager, de vertegenwoordiger. 
Voorkennis is niet vereist: zowel junior als senior- profielen zijn welkom.
Deze workshop kan ook zinvol zijn voor de leidinggevenden van een salesteam, zijnde de salesmanager of commercieel directeur. Zij kunnen deze inzichten gebruiken of zelf toepassen in het coachen van hun verkopers om ze zo op een professioneel hoger level te brengen.

Docent

Jan Lux, zaakvoerder van Learning by Lux bvba, is docent van dienst en werkt al vijftien jaar voor Voka als zelfstandig trainer.

Hij is geboren in Sint-Truiden in 1963,  en woont sinds 2001 in Brussel centrum. Van opleiding heeft hij een Master in Marketing en uit interesse heeft hij ook een Manama Internationale Economische Betrekkingen gedaan. Hij heeft als werknemer gewerkt aan de U Hasselt, Philips, Axa en Mediahuis. In 2006 heeft hij Learning by Lux opgericht. In zijn me-time houdt hij van netwerken, lezen, cultuur, lekker eten en (verre) reizen. Zijn aanpak wordt door trainees omschreven als interactief, humoristisch, no-nonsens en expert.

Vandaag is hij trainer-zaakvoeder van Learning by Lux en helpt hij mensen in hun sales-,communicatie- en organisatieprocessen. Maatwerk is hun handelsmerk, want ze houden niet van ‘confectie’ als het over training en coaching gaat.

In de 17 jaar dat Learning by Lux bestaat hebben ze meer dan 2550 workshops gegeven, meer dan 1700 coachings gedaan en 562 klanten geserviced.  Vertekpunt bij elke klant is de reële, dagdagelijkse werksituatie van de cursisten. Geen grote theoretische modellen, maar concrete, herkenbare cases uit de praktijk. Door deze aanpak dragen de cursisten de opgedane kennis langer mee en kunnen ze hem ook beter toepassen.  In 2013 kregen zij het Q For kwaliteitslabel na een grondige klantentevredenheidsonderzoek en externe audit.

Geen grootse theorieën, wél de echtheid van het dagelijkse bestaan!

Ontdek alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 480,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 720,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.