Skip to main content

Internationale fiscaliteit - de laatste trends

Kennis van de basisbeginselen, evoluties en een goede begeleiding wint in een globaliserende wereld steeds aan belang. 

Het Belgisch fiscaal recht wordt voortdurend beïnvloed door het internationaal fiscaal recht. Wanneer er ondernemingen grensoverschrijdende activiteiten uitvoeren dient de heffingsbevoegdheid bepaald te worden op basis van dubbelbelastingverdragen en Europese regelgeving. Ondernemingen worden steeds sneller geconfronteerd met een complex kluwen aan internationale fiscaliteit. Zo komen buitenlandse holding structuren komen steeds meer onder druk te staan en hebben lidstaten binnen de EU een efficiënte gegevensuitwisseling uitgerold. Kennis van de basisbeginselen, evoluties en een goede begeleiding wint in een globaliserende wereld steeds aan belang. 

Programma

-    Principes Internationaal Fiscaal Recht en impact

-    Principes Europees Fiscaal Recht + Richtlijnen en impact

-    Trends en evoluties op internationale structuren 

o    Holding
o    IP
o    Financing 

-    Multinationals – Minimumbelasting 

-    België in een internationale planning 
 

Doelgroep

Dit seminarie richt zich tot personen die rechtsreeks te maken hebben met grensoverschrijdende activiteiten, met bijzondere aandacht voor de inkomstenbelasting, binnen ondernemingen zoals eigenaar-ondernemers, CFO’s, CEO’s, Controllers. De klemtoon van het seminarie richt zich tevens tot de medewerkers van accountants, advocaten, notarissen en belastingconsulenten die inzicht wensen in de belangrijkste evoluties van het internationaal fiscaal recht. 

Docent

Eric Warson, Partner International Tax, KPMG Tax & Legal Advisers

Eric is reeds 20 jaar partner in het KPMG-kantoor te Brussel.en Hasselt. Daarvoor was hij werkzaam als tax director voor een aantal bedrijven en als belastinginspecteur bij de FOD Financiën. Hij was ook controleur in de regio Limburg en Antwerpen. Eric begon voor KPMG te werken in 1998, in New York. Eric is verantwoordelijk voor de afdeling Internationaal Tax, en voor het kantoor in Hasselt. Verder leidt hij wereldwijd enkele denktanken van KPMG Internationaal. Hij adviseert ook een aantal Limburgse captains of industry.

Erkenningsnummer IAB: B0687/2019-09

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 255,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 340,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?