Skip to main content
  • Home
  • Lobbydossiers

Lobbydossiers

Lobbydossier

Actieplan Diversiteit

AGROFront, BECI, VBO, UCM, Unisoc, UNIZO, UWE en VOKA lanceerden dinsdag 20 februari de eerste fase van een interprofessioneel plan voor meer diversiteit op de werkvloer.

Archeologische opgravingen
Lobbydossier

Archeologie

Sinds 1 juni 2016 is het archeologieluik van het Onroerenderfgoeddecreet in werking getreden met als doel te vermijden dat bouwheren plots voor een voldongen feit komen te staan doordat plots allerlei

Investeren in innovatie
Lobbydossier

Blijven investeren in innovatie

De Vlaamse regering heeft zich in 2017 geëngageerd tegen het einde van de legislatuur 500 miljoen euro meer te investeren in innovatie, onderzoek en ontwikkeling.

Digitalisering in de zorg
Lobbydossier

Digitale zorg

Digitale zorg is een geweldig concept in een ideale wereld, maar in de realiteit nog maar weinig verwezenlijkt. Het wordt tijd dat België zich aansluit bij dit ideaal.

Lobbydossier

Doelgroepenbeleid

Liefst 34 doelgroepmaatregelen, waaronder RSZ-kortingen en premies, omvatte het arbeidsmarktbeleid in ons land tot voor kort.

duaal leren op de werkvloer
Lobbydossier

Duaal leren

Duaal leren maakt het eenvoudiger om leerlingen een werkervaring aan te bieden. Het nieuwe systeem werd mede door Voka gelanceerd en is sinds 2016 succesvol uitgetest in proefprojecten.

Lobbydossier

Handelsgerichte brexit

Op 23 juni 2016 beslisten de Britten om de Europese Unie (EU) te verlaten. Een economisch onvriendelijke brexit kan enorme economische schade berokkenen aan de Vlaamse economie.

De energienorm
Lobbydossier

Invoeren energienorm

Energie is een van de belangrijkste kosten van onze ondernemingen.Toch liggen onze energiekosten tot liefst 35% hoger dan in onze buurlanden, vooral door de toeslagen en heffingen van de overheden op

Kilometerheffing vrachtwagens
Lobbydossier

Kilometerheffing vrachtwagens

Op 1 april 2016 werd de kilometerheffing voor vrachtwagens ingevoerd door de drie gewesten, waardoor ook buitenlandse vrachtwagens echt mee betalen voor het gebruik van onze wegen.

Loonnorm
Lobbydossier

Loonnorm

De federale regering heeft de loonnormwet van 1996 hervormd. De nieuwe loonnormwet is strenger door de ingebouwde veiligheidsmarge, automatisch correctiemechanisme en conservatieve inschattingen.

Mobiliteit
Lobbydossier

Mobiliteit

België is kampioen filerijden. Maar willen we onze regio leefbaar en bereikbaar maken, dan moeten we nu maatregelen nemen.

Lobbydossier

Mobiliteitsbudget

Om de keuze in vervoersmodi voor de werknemer te vergroten, werden deze legislatuur de mobiliteitsvergoeding (cash for car) en het mobiliteitsbudget ingevoerd.

ING
SD Worx