Skip to main content
Louis De Wael van Van Dievel toont trots zijn Welt-award
Nieuws

Van Dievel zet in op duurzaam HR-beleid dankzij Welt

Welt is de community van Voka dat bedrijven helt te werken aan een toekomstgericht HR-beleid. Transportbedrijf Van Dievel won met het Welt-traject niet alleen een award maar ook heel wat inzichten die hun HR-beleid versterken. Louis De Wael, managing director vertelt wat het Welt-traject voor hen betekende.

Welt
Voka-Persbericht

Risicogroepen vinden vaste job via werkplekprogramma Voka

Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn alle werkkrachten hard nodig. Via een speciaal traject voor werkplekleren zet Voka haar leden-ondernemingen ertoe aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. En met succes.

reddingsboei
Nieuws

Iedereen aan boord

‘Iedereen aan boord’, zo heet het akkoord dat de sociale partners afsloten in de schoot van de SERV. Hierin staan een aantal voorstellen die de krapte op de arbeidsmarkt moeten oplossen en meer mensen aan de slag moeten krijgen.

Actieplan Diversiteit
Nieuws

Diversiteit doorheen de hele bedrijfsvoering

In de regio van Bastenaken (Bastogne) is Serviplast vandaag een referentie, zowel door haar sociale bijzonderheid als door haar erkende kwaliteit. De onderneming is sinds 1976 actief en bouwt haar activiteiten op rond 3 pijlers.

Voka Paper Migratie en integratie
Nieuws

Migratie en integratie als remedie voor een krappe arbeidsmarkt

De Vlaamse arbeidsmarkt heeft iedereen nodig, want er is vandaag en de komende jaren een ware arbeidskrapte. Het afgelopen jaar liep bij de VDAB een recordaantal vacatures binnen, goed voor 250.000 in totaal: zo'n 100.000 voor laaggeschoolden en bijna evenveel voor hooggeschoolden.

Steve Vanhorebeek
Opinie

Laag opgeleid

De arbeidsmarkt heeft het moeilijk, in gans Vlaanderen en dus ook in Vlaams-Brabant. Vroeger, pakweg tien jaar en langer geleden, had de arbeidsmarkt het ook moeilijk, in gans Vlaanderen en dus ook in Vlaams-Brabant. Maar vroeger was anders.

Welt
Nieuws

Opleiden op de werkvloer is het nieuwe rekruteren

Op 14 oktober trekken we weer naar het stemhokje. Naar aanleiding van die opkomende verkiezingen kwamen enkele hr-verantwoordelijken die deelnemen aan een Welt-traject samen om de huidige uitdagingen te bespreken en suggesties te doen voor een beter beleid.