Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws

Nieuws

Jan Vertonghen investering in gentse startup Hylyght blessures preventie
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Profvoetballer Jan Vertonghen investeert in Gentse startup Hylyght

De Gentse startup Hylyght kondigde zopas een succesvolle kapitaalronde van 375.000 euro aan. De Voka Bryo ScaleUp deelnemer ontwikkelt software voor blessurepreventie en -herstel, iets waar Rode Duivel Jan Vertonghen als één van de investeerders sterk in gelooft. Foto © Isosport

Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nation
Mechelen-Kempen
Nieuws

Start-ups gezocht die willen strijden om de wereldbeker

Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nationale voorrondes zal de Belgische kandidaat worden uitgezocht die ons land mag vertegenwoordigen op de finale later dit jaar in Saoedi-Arabië. Voka, UWE en GEN Belgium roepen pre-starters, start-ups en scale-ups op zich kandidaat te stellen via de website. De Belgische finalist van vorig jaar, het Gentse Sealution, mocht zich bij de beste 25 kandidaten rekenen en heeft aan zijn deelname verschillende internationale contacten, funding- en groeikansen overgehouden.

Gezocht: West-Vlaamse start-ups die willen strijden om de wereldbeker
West-Vlaanderen
Nieuws

Gezocht: West-Vlaamse start-ups die willen strijden om de wereldbeker

Ondernemerswedstrijd georganiseerd door Voka, UWE en GEN Belgium De inschrijvingen voor de Entrepreneurship World Cup (EWC) zijn geopend. Voka, UWE en GEN Belgium roepen prestarters, start-ups en scale-ups op zich kandidaat te stellen voor deze prestigieuze wereldtitel ondernemen.

k
Limburg
Nieuws

Gepassioneerde ondernemer in beeld

Deze maand gaan we op bezoek bij Jeroen Olaerts, een jonge ondernemer die de smaak van het ondernemerschap al op de schoolbanken te pakken kreeg. “Tijdens mijn humanioratijd was ik vaak de fotograaf van dienst tijdens schoolfuiven. Vandaag ben ik nog altijd gepassioneerd door foto en video. Met mijn zelfontwikkelde videomontagetool EXID wil ik die passie met zoveel mogelijk mensen delen.”

Just Russel tips startup scaleup Jong Voka Bryo groeipijnstillers opschalen Leren loslaten is echt een groeiproces
Oost-Vlaanderen
Nieuws

"Leren loslaten is echt een groeiproces"

Wie groeit, kent groeipijnen. En moet snel kunnen schakelen tijdens het schalen. In deze nieuwe rubriek gaan we elke maand dieper in op een groeipijn bij jonge scale-ups. Just Russel, de HelloFresh voor huisdieren, bijt de spits af.

Starterstips Bryo Voka
Voka nationaal
Nieuws

5 tips voor startende ondernemers

Denk je eraan om een eigen onderneming te starten? Niet twijfelen, maar doen! Het zou wel eens het beste idee van je leven kunnen zijn. Uiteraard wil je ook dat je onderneming succesvol wordt. Met deze vijf tips schiet jouw prille onderneming uit de startblokken.

Financiële tips voor starters
Mechelen-Kempen
Nieuws

Financiële tips voor starters

Om deze starters alle kansen op succes te bieden, vroegen we aan financieel en strategisch klankbord Greet Daems enkele financiële tips waarmee ze best rekening houden.

Joery en Howard van Watchtower
Mechelen-Kempen
Nieuws

Joery en Howard van Watchtower

Heel wat bedrijfsleiders gaan nog op een verkeerde manier - of soms zelfs helemaal niet - om met de aanwezige data in hun bedrijf.

Joris & Tim
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Tech-ondernemers Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele bekroond tot Voka Legende

Tech-ondernemers Joris Van Der Gucht (39) en Tim Vandecasteele (38) namen - de titel ‘Voka Legende” in ontvangst tijdens het 24-karaatseindejaarsfeest van Voka Oost-Vlaanderen in het Gentse UFO. De Voka Legende is een erkenning voor de twee ondernemers die niet alleen uitblinken in hun vak, maar ook de Gentse techscène op de wereldkaart zetten met hun opvallende prestaties.

Holy Cow Voka Bryo Mijn beginjaren Van cacaoboer in India tot (h)eerlijke chocolade in België Voka Ondernemers magazine
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Van cacaoboer in India tot (h)eerlijke chocolade in België

In 2015 trok het koppel Ellen Taerwe en Luca Beltrami naar India om hun farmer fair en biologische cacaobedrijf op te starten. Vijf jaar later werd Holy Cow Chocolates geboren. “Als we iets doen, willen we het goed doen en ons differentiëren van andere spelers. Doordat we zo nauw betrokken zijn bij de volledige keten en een langetermijnrelatie opbouwen met cacaoboeren, kennen we ons product door en door. Mensen kopen onze chocolade en krijgen er een verhaal bij.”

Kobe Indemans
Limburg
Nieuws

Inventieve ideeën omzetten naar langdurige impact

Het verhaal van Webvue is een schoolvoorbeeld van jong ondernemerschap en de kracht van netwerken. Maak kennis met Kobe Indemans en Tuur Lenaerts, die een jaar geleden hun ondernemersdroom aanvatten. Met Webvue zetten ze ambitieuze ideeën om in innovatieve digitale producten.

Marifish
West-Vlaanderen
Nieuws

Marifish.Inc officieel gelanceerd

“Incubator in aquacultuur en visserij 2.0” In aanwezigheid van Hilde Crevits (Viceminister-president van de Vlaamse Regering), Bart Tommelein (burgemeester van Oostende), Charlotte Verkeyn (schepen van Ondernemen) en ruim 120 gasten is in Oostende Marifish.Inc geopend.

Momo_Collective_Voka_Antwerpen-Waasland_December
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Designerkleding dragen kan ook met een beperkt budget’

Zin om stralend gekleed het nieuwe jaar in te duiken, zonder je evenwel blauw te betalen voor je outfit? Daarvoor biedt Morgane De Mazière jou een mogelijke oplossing met Momo Collective, haar onlineplatform dat liefhebbers van designerkleding ontzorgt bij het uitlenen van stukken.

Innovatieve starterssteun i.s.m. Vlaio
Voka nationaal
Nieuws

Innovatieve starterssteun

VLAIO (het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen) biedt starters opnieuw de kans op begeleiding en een vast steunbedrag via de oproep 'Innovatieve Starterssteun'.

Taito team
Oost-Vlaanderen
Nieuws

"Met TAITO willen we de perceptie rond e-steps positief ombuigen"

In april 2023 lanceerde de Gentse start-up TAITO met grote trom hun eerste versie van de driewielige e-step. Nog geen drie maanden later sleepte het bedrijf de prijs van beste e-step in de wacht tijdens Micromobility Industries, een prestigieuze beurs in Amsterdam. “Het is de bevestiging dat we de juiste weg zijn ingeslagen.”

Michiel Swaanen & Maxim Riebus
Limburg
Nieuws

Snel je bestanden terugvinden?

Het verhaal van Clipido is een schoolvoorbeeld van jong ondernemerschap en de kracht van netwerken. Maak kennis met Maxim Riebus en Michiel Swaanen, twee gedreven studenten die sinds dit voorjaar hun ondernemersdroom realiseren. Zij maakten – en maken nog steeds – dankbaar gebruik van de begeleiding en netwerkopportuniteiten die Voka hen biedt, met het Bryo-traject in een hoofdrol…

Creative Therapy Cropped
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Spelenderwijs revalideren met een slim platform

Met revalideren of fit blijven op oudere leeftijd gaan meestal eentonige spieroefeningen gepaard. Het bracht Arno Penders en zijn team op het idee om Creative Therapy op te richten. “Met effectieve en wetenschappelijk onderbouwde producten en technieken versterken we de motivatie van patiënten om sneller en beter hun therapie uit te voeren.”

ING
SD  Worx