Skip to main content
Map
  • Nieuws

Nieuws

Matthias Thijsen brengt verhalen van sporters in beeld
Mechelen-Kempen
Nieuws

Matthias Thijsen brengt verhalen van sporters in beeld

Matthias Thijsen is één van die gelukkige mensen die van zijn hobby zijn beroep kon maken. Sinds begin 2022 creëert hij met zijn bedrijf Vamos Studios content – foto’s en video’s – om voornamelijk sportprojecten in de spotlight te zetten.

Maplix team foto
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Maplix brengt de mobiliteitsstem van burgers in kaart

Burgers meer betrekken bij de mobiliteit van morgen. Die doelstelling heeft de Gentse start-up Maplix voor ogen. “Dankzij onze visualisaties sporen we blinde vlekken op en kunnen mobiliteitsbudgetten veel gerichter ingezet worden.”

team allics
Mechelen-Kempen
Nieuws

Allics zorgt voor een foutloze productieplanning

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op latere leeftijd met een eigen onderneming te starten. Miek Weverbergh en haar echtgenoot Tim Janssens – twee gemotiveerde veertigers uit Mechelen – bewijzen dat je dit met veel succes kan doen.

kato gateaux
Mechelen-Kempen
Nieuws

Kato Gâteaux wil groeien zonder het authentieke karakter te verliezen

Nu de opening van haar tweede zaak op de Mechelse Korenmarkt een feit is kunnen we Kato Lauwens bezwaarlijk nog een starter noemen. De 23-jarige onderneemster die iets meer dan vijf jaar geleden voor vrienden en kennissen begon te bakken in de keuken van haar moeder, is intussen de eigenaar van een bakatelier met bakkerswinkel, een koffiebar en een succesvolle online shop.

Bryo
Mechelen-Kempen
Nieuws

De startersvibe van Voka Bryo

In deze unieke starterscommunity Bryo bruist het van de energie, de ideeën en het enthousiasme om er samen stevig in te vliegen.

OutKept foto
Oost-Vlaanderen
Nieuws

De buitenwipper voor cybercriminelen

Met OutKept zorgen Simon Bauwens en Dieter Tinel ervoor dat bedrijven zich beter wapenen tegen verdachte mails door simulatiecampagnes op maat te bouwen. "Onze samenwerking met een community van ethische phishers maakt ons wereldwijd uniek."

Start-up Bizzy gaat next level met slim advies van investeerders
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Start-up Bizzy gaat next level met slim advies van investeerders

De start-up Bizzy, die een gebruiksvriendelijk platform ontwikkelt voor bedrijfsdata, haalde onlangs 800.000 euro op, boven op de ronde van 1,1 miljoen euro begin 2022. Een swingend gesprek met Hendrik Keeris, co-founder van Bizzy, en twee van zijn private investeerders, Laurence Levrau en Pieter Casneuf.

foto
Mechelen-Kempen
Nieuws

Starters zorgen voor 8.681 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen

In vijf jaar tijd hebben startende ondernemers in Mechelen en Kempen 8.681 jobs gecreeërd. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van Voka Mechelen-Kempen. De nieuwe ondernemingen zijn ook robuust. Zeven op de tien ondernemingen die 5 jaar geleden zijn opgestart, zijn vandaag nog actief.

Eqip agency
Mechelen-Kempen
Nieuws

Mechelse starters over hun sprong in het ondernemerschap

Als het aan Dries en Arne ligt, zal Employer Branding nooit meer hetzelfde zijn. Geen saaie invulformulieren, standaard vacatureteksten of onpersoonlijke interacties. Maar wel opvallende visuals en straffe beeldspraak.

Shoow maakt inspirerende presentaties Matthias Cornette.
West-Vlaanderen
Nieuws

Shoow maakt inspirerende presentaties

Matthias Cornette (32) maakt met zijn Iepers bedrijf Shoow professionele en inspirerende presentaties in PowerPoint en Keynote. Hij mag onder meer MediaMarkt en de Pro League tot zijn klanten rekenen. “Veel mensen beseffen niet eens welke mogelijkheden er zijn.

The Moris Company tilt je hr-beleid naar hoger niveau Rachel De Rudder en Frédéric Van Damme.
West-Vlaanderen
Nieuws

The Moris Company tilt je hr-beleid naar hoger niveau

Frédéric Van Damme van The Moris Company in Brugge helpt bedrijven met een andere bril naar hun hr-beleid kijken. “De war for talent, die bestaat niet. Bedrijven moeten hun zoektocht naar medewerkers gewoon anders aanpakken en verder kijken dan de checklist op hun vacature.

Innomatic en Ikologik optimaliseren samen productieprocessen Tom Serru en Tom Piette.
West-Vlaanderen
Nieuws

Innomatic en Ikologik optimaliseren samen productieprocessen

Tom Piette van het Wevelgemse Innomatic, dat productieprocessen automatiseert, en Tom Serru van het Brugse Ikologik, dat via sensoren data verzamelt van die productieprocessen om ze te kunnen optimaliseren, slaan de handen in elkaar.

Swivvle zorgt voor licht in het donker Lien Degrauwe
West-Vlaanderen
Nieuws

Swivvle zorgt voor licht in het donker

Lien Degrauwe uit Wevelgem brengt met Swivvle een nieuw merk uit dat zwakke weggebruikers op een modieuze manier zichtbaar maakt in het donker. “Zonder Bryo StartUp had ik nooit zo snel zo’n uitgebreid netwerk kunnen uitbouwen.

Egon Gevaert lanceerde al 2 start-ups
West-Vlaanderen
Nieuws

Egon Gevaert lanceerde al 2 start-ups

Jonge ondernemer helpt bedrijven jonge doelgroepen te bereiken Amper 19 jaar oud is Egon Gevaert, en met Storything en Zoomers heeft hij al 2 succesvolle start-ups gelanceerd. Storything maakt websites waarop beleving en storytelling centraal staan.

Voka-team begeleidt startende ondernemers bij eerste stappen in bedrijfsleven Astrid De Clerck, Evy De Bruyker, Hannes Careel en Aline Geldhof.
West-Vlaanderen
Nieuws

Voka-team begeleidt startende ondernemers bij eerste stappen in bedrijfsleven

“Start met je why” Het team Jong Ondernemen van Voka West-Vlaanderen begeleidt jonge, startende ondernemers bij elke levensfase van hun bedrijf. Wie even met begeleiders Astrid De Clerck, Evy De Bruyker, Aline Geldhof en Hannes Careel praat, merkt meteen dat ze dat met hart en ziel doen.

ING
SD  Worx