Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Innovatieve starterssteun

Innovatieve starterssteun

 • 21/11/2023

Maak kans op Innovatieve Starterssteun via Voka

vlaio

VLAIO (het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen) biedt starters opnieuw de kans op begeleiding en een vast steunbedrag van €50.000 via de oproep 'Innovatieve Starterssteun'. 

Innovatieve starterssteun omvat steun voor innovatieve starters met een sterk groeipotentieel. De steun bestaat uit begeleiding van de starter door een VLAIO bedrijfsadviseur en een vast steunbedrag van € 50.000. Het gesteunde project dient om een proof of concept en/of proof of business uit te werken. De begrote inspanningen moeten minimaal een mensjaar of een kost van € 70.000 bedragen.

Het aanbod richt zich dus tot starters die een pioniersrol in hun sector vervullen. Deze innovatieve starterssteun werkt met 5 vaste evaluatieperiodes. Je kan aanmelden via Voka om voor de steun in aanmerking te komen. Na je aanmelding bekijken we of je in aanmerking komt en helpen we jouw aanvraag zo duidelijk mogelijk te krijgen. Per evaluatieperiode kan Voka een aantal starters aanmeden. Zij ontvangen een digitale toegang om hun dossier online te vervolledigen. Daarna volgt een evaluatiemoment waarbij je gaat pitchen voor een jury die door VLAIO is samengesteld. Dit moment is bepalend voor het al dan niet ontvangen van de steun.

Laat je begeleiden door Voka

Als je je aanmeldt voor de subsidie via Voka kun je rekenen op grondige steun bij:

 • de ontvankelijkheidscheck
 • het inschatten van je slaagkans aan de hand van de beoordelingscriteria
 • begeleiding bij het 
 • het detecteren van je noden  en het capteren van de opportuniteiten

Gedurende het hele proces kan je terecht bij jouw Vokacoach én een bedrijfsadviseur van VLAIO. Je coach brengt je ook graag in contact met een netwerk van experten en collega-ondernemers binnen onze startup en scale-up communities. 

Ook na het traject - of als je niet aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor deze steun - kun je bij ons terecht voor ondersteuning en begeleiding om jouw groei-ambities te realiseren via kennisdeling, ervaringsuitwisseling en een peer-to-peer startup netwerk.

Planning 2024

Vanaf 2024 is innovatieve starterssteun een programma met doorlopende indiening. Starters kunnen zich dus op elk moment aanmelden. Wel zijn er 5 vaste evaluatieperiodes. Afhankelijk van de indieningsdatum van jouw dossier word je in één van deze periodes uitgenodigd om jouw project te komen pitchen:

 • De week van 19 tem 23 februari ’24 (indiening tot 1 februari)
 • De week van 15 tem 19 april ’24 (indiening tot 1 april)
 • De week van 10 tem 14 juni ’24 (indiening tot 27 mei)
 • De week van 7 tem 11 oktober ’24 (indiening tot 23 september)
 • De week van 18 tem 22 november ’24 (indiening tot 5 november)

Aanmelden

Via Voka kan je als ambitieuze startup met een innovatief concept en een jonge onderneming met groei-ambitie meedingen om 50.000 euro financiële steun in de wacht te slepen.

Hoe aanmelden? Heb je interesse om in aanmerking te komen voor deze starterssteun? Laat jouw gegevens achter via onderstaande contactformulier.

Regio
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Annelies Maes

Projectmanager Starten, Snelle groei & Financiering

VLAIO | Innovatieve Starterssteun

Meer info
Bryo

 

Accelero

 

Proximus
Gent Jazz 2024
imu - vzw - Altez
OV - Festival van Vlaanderen