Skip to main content
  • Lab Crowdfunding

Lab Crowdfunding

Tijdens het crowdfundingatelier helpen we jou als ondernemer om een succesvolle campagne op te zetten zodat je voldoende financiering kan ophalen voor jouw project. In vier sessies begeleiden we jou naar een afgewerkte campagne die klaar is om gelanceerd te worden. Of je nu financiering wil ophalen via reward-, lending- of equity-based crowdfunding, we begeleiden jou bij al deze typen.

Het atelier bestaat uit vier sessies.

Sessie 1

In de eerste sessie krijg je een overzicht van alle facetten van crowdfunding. We gaan met jou door de cijfers, lichten de verschillende vormen toe en geven meer duiding bij het crowdfunding- en bredere financieringslandschap in Vlaanderen. 

In het workshop gedeelte vertrekken we van het crowdfundingcanvas, de blueprint voor jouw campagne. We starten met de ‘WHY’, en we stellen ons daar verschillende keren dezelfde vraag: waarom? Waarom doe ik dit project? Waarom zou de crowd mij steunen? Waarom is dit goed voor de maatschappij? Waarom is crowdfunding interessant voor mij? Zo komen we tot de essentie van de boodschap waardoor je die ook makkelijker kan overbrengen naar de community. Aan deze ‘pitch’ verbinden we een aantal community acties.

Sessie 2

Tijdens sessie 2 gaan we de campagneaanpak finaliseren. We stellen voor iedere deelnemer een concreet stappenplan op waarmee hij of zij aan de slag kan. Het crowdfundingcanvas wordt volledig ingevuld en uitgewerkt tijdens het atelier en na het atelier moet de tekst worden uitgewerkt, het videoscript worden gemaakt,….

We brainstormen naar mogelijke rewards zodat elke deelnemer de sessie verlaat met een concreet idee over zijn/haar rewards. We evalueren tevens de vooruitgang van de community building acties en gaan door op de communicatie tijdens de het crowdfundingproces.

Sessie 3

Tijdens sessie 3 van het atelier geven we technieken mee om de crowd mee te krijgen en te motiveren, ook wanneer het wat minder gaat. De propositie en de rewards worden voorgesteld aan de andere deelnemers, die hun opmerkingen en feedback mogen geven. We brainstormen verder naar rewards en maken een eerste draft van hoe die er op de campagnepagina gaan uitzien. 

We geven je ook een inzicht wat er gebeurt NA de campagne en wat je als ondernemer in deze fase moet doen. We hebben het onder meer over: inlossen van de beloftes, logistiek, communicatie naar de funders en de boekhoudkundige afwikkeling. 

Na deze sessie is jouw campagne startklaar.

Sessie 4 (individueel)

We voorzien voor elke deelnemer de mogelijkheid om een individuele sessie in te plannen voor de start van de campagne of tijdens de campagne. 

Heb jij een concreet project waarmee je wil crowdfunden? Sluit je dan zeker aan bij dit atelier. 

Elke deelnemer ontvangt bij deelname de crowdfunding toolkit en het boek ‘Crowdfunding Essentials’. 

Jouw opleider is Nathalie De Schepper. Nathalie is crowdfundingexperte en begeleid sinds 2017 ondernemers die via deze weg financiering willen ophalen. Ondertussen begeleidde ze al meer dan 100 campagnes op platformen in binnen- en buitenland. 

AIO

Meer info?

Carolien Jans

Project manager

Full bio of Carolien Jans

Adres

Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Mechelen)
Onze-Lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

€ 550 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

Ontdek onze vacatures!
Plan je bezoek in ons Experience Center!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx