Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Community

Innovatie is geen exacte wetenschap, maar kan op verschillende manieren. In onze community ontdek je hoe andere ondernemers hun innovatie-ideeën omzetten in realisaties. Bovendien zijn zij een waardevol klankbord. Samen komen we tot nieuwe inzichten voor meer kwaliteit en groei van je innovatieplannen. Voor iedere ondernemer is er binnen Voka een passende innovatie-community in de vorm van netwerken, businessclubs en internationale missies.

Netwerken

Netwerken geeft meerwaarde op ieder bedrijfsniveau. Het uitwisselen van kennis, ervaring en contacten binnen het eigen vakdomein, leidde al vaak tot betere beslissingen en verrassende inzichten. Momenteel hebben we drie innovatie-netwerken:

  • Data intelligence: Het netwerk Data Intelligence vormt een belangrijke Limburgse kern van expertise, kennis en ervaringsuitwisseling over big data. We zoeken de meerwaarde en intelligentie van data om een zakelijk voordeel te kunnen doen.
  • R&D: Voor R&D managers, innovatiemanagers, proces- en productontwikkelaars die op zoek zijn naar extra knowhow en een gegarandeerde meerwaarde binnen hun functiedomein.
  • Smart cities: Dit netwerk neemt diverse aspecten van Smart Cities-uitdagingen onder de loep: naast technologie, ook juridische, communicatie- en marketing gerelateerde aspecten die belangrijk zijn voor lokale besturen in het uitrollen van hun beleid.

Meer info

Business Clubs

Tijdens onze business clubs brengen we met een groep van geëngageerde innovators een bezoek aan een aantal toonaangevende bedrijven binnen hun gebied, zowel binnen als buiten Limburg. 

  • Business Club Innovatie
  • Business Club Smart Warehousing
  • Business Club Scouting Industrie 4.0 
  • Business Club Artificiële Intelligentie

Ontdek ze hier

Voka Innovatie Ambassadeurs

De Voka Innovatie Ambassadeurs zijn ondernemers die hun expertise en netwerk delen met andere ondernemers die willen innoveren binnen een bepaald innovatiegebied. Dankzij hun kunnen we leren ‘van ondernemer tot ondernemer’ uit de praktijkervaringen, zowel succes als tegenslag.  Ontdek de verschillende Innovatie Ambassadeurs en hun ervaring op

Meer info vind je hier

 

Business model innovatieBieke Van Gorp Co-Founder & COO FibriCheck
Service designGeert HoubenCEOCubigo
Innovatie methodologieRobby TheunisGlobal Director of Operational Excellence Dentsply Sirona
Change managementJo PetersCEODeusjevoo
InnovatiecultuurJan KriekelsCEOJaga
DigitaliseringPatrick VosCEOZappware
Circulaire economieValerie VeldemanBusiness ControllerVeldeman Group
Sociale innovatieNadia StocesDirecteur strategie en innovatieCovida
ProductinnovatieTom MuntersCTOFlanders Make
Proces optimalisatieStefan PeerenboomsSenior New Technology IntroductionTenneco
Intellectueel eigendomsrechtCarol-Ann VandeputGroup Legal Counsel Globachem

Missies

Omdat innovatie wereldwijd plaatsvindt, brengen we de Limburgse ondernemers ook ter plaatse. We kiezen voor vernieuwende bestemmingen, in Europa en daarbuiten. In onze zoektocht proberen we net dat anders te zijn, waarbij we exclusieve toegang krijgen tot dé innovatieve bedrijven. 

Vanwege de gekende coronacrisis hebben er in 2020 geen missies kunnen plaatsvinden. In 2021 staan, onder voorbehoud, volgende reizen op de planning:

  • Inspiratiemissie 'smart en sustainable cities' naar Rotterdam 
  • Exclusief bezoek 5G bij Ericsson Zweden o.l.v. Ronnie Leten
  • Techology & venture capital inspiratiemissie Singapore o.l.v. Andy Detaille

Hou zeker deze pagina in het oog voor meer nieuws!

Met dank aan onze partners

innovatie en digitalisering voka kamer van koophandel kvk limburg