Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Afl 10 (seizoen 3) – E-Power

We sluiten het seizoen van De Toekomstfabriek af bij E-Power. Het bedrijf uit Nieuwerkerken ontwikkelt en produceert generatoren. Christophe Inzé is operationeel directeur bij E-Power. En hij heeft Sales Director Milan Devogelare meegebracht naar de studio van TV Limburg.

Afl 9 (seizoen 3) – Group Ceyssens

Deze week in De Toekomstfabriek werpen we een blik achter de schermen bij glasspecialist Group Ceyssens uit Heusden-Zolder. Dirk Ceyssens staat aan het roer van het familiebedrijf. En hij heeft financieel directeur Jo Aegten meegebracht naar de studio van TV Limburg.

Afl 8 (seizoen 3) – Jaga Climate Designer

Deze week in De Toekomstfabriek werpen we een blik achter de schermen bij Jaga Climate Designer. Het bedrijf uit Diepenbeek ontwikkelt en produceert ecologische verwarmings- en koelingssystemen. Aan het hoofd van de onderneming staat Jan Kriekels. En hij heeft commercieel directeur Philip Dezsö meegebracht naar de studio van TV Limburg. En hoe begin je nu aan je eigen onderneming? Met de Bryo Business Dates van Voka - KvK Limburg gaan ervaren ondernemers in dialoog met de starters van de toekomst.

Afl 7 (seizoen 3) – Moderna printing

Deze week in de Toekomstfabriek werpen we een blik achter de schermen bij Moderna Printing. Het familiebedrijf uit Beringen is gespecialiseerd in het drukken en binden van tijdschriften, catalogi, vakbladen en folders. Eric Bongaerts staat aan het roer van de rotatiedrukkerij. En hij heeft sales manager Wilfried Martens meegebracht naar de studio van TVL. En we duiken dieper in het traject Investor Readiness van Voka - KvK Limburg. Met dit traject helpen we ondernemingen bij de zoektocht naar extern kapitaal door de investeringsbehoeften in kaart te brengen en een duidelijk financieringsplan op te stellen. 

Afl 6 (seizoen 3) – Hoogmartens Wegenbouw

In deze aflevering van De Toekomstfabriek leggen we de focus op infrastructuurwerken met aannemer Hoogmartens Wegenbouw, een derde generatie familiebedrijf dat al sinds de jaren 60 actief is. CEO Tom Hoogmartens neemt je mee in de evolutie van de sector, legt je uit hoe de eisen en verwachtingen veranderd zijn, maar ook hoe zij bijdragen aan een circulaire economie. Als ondernemer is het nemen van beslissingen over de toekomst van je bedrijf niet altijd eenvoudig. Daarom bieden wij ondernemers een klankbord a.d.h.v. een raad van advies om deze belangrijke vraagstukken aan te pakken.

Afl 5 (seizoen 3) - Isola

In deze aflevering van De Toekomstfabriek krijgen we een kijkje achter de schermen bij Isola Belgium. Zaakvoerder Maarten Bostyn maakt ons wegwijs in de groene wereld van zijn klimaatbedrijf in de bouwsector. Bekend om succesvolle projecten zoals Quartier Bleu en het vakantiepark Terhills, houdt Isola zich bezig met alle aspecten van vloeropbouw, maar ook duurzaamheidstechnieken zoals laadpalen. Daarnaast blijkt dat het aantal groeibedrijven in Limburg is gestegen. Voka – KvK Limburg biedt daarom het Accelero-traject aan om bedrijven te helpen om hun visie en strategie te bepalen te midden van deze uitdagende groei.

Afl 4 (seizoen 3) - Luminex

In deze aflevering van De Toekomstfabriek verdiepen we ons in de wereld van datadistributie. Bart Swinnen, oprichter en zaakvoerder van Luminex, deelt zijn inzichten in de studio over hoe het bedrijf licht en geluid naadloos combineert tijdens live entertainment. Met export naar 50+ landen en indrukwekkende referenties zoals Coldplay, Ed Sheeran en Rammstein, heeft Luminex de laatste tijd sterk kunnen uitbreiden. Terwijl zij pioniers zijn in digitalisering, blijkt uit onze Voka digiscan dat de meeste Limburgse bedrijven geen plan hebben rond digitale transformatie. Onze experten begeleiden bedrijven daarom stapsgewijs naar een concreet actieplan.

Afl 3 (seizoen 3) - Rymoplast

De derde aflevering van De Toekomstfabriek staat in het teken van duurzaamheid en recyclage. Evy Morssinkhof van het familiebedrijf Rymoplast is te gast in de studio. Rymoplast staat aan de Europese top van kunststofrecycling. Het bedrijf verwerkt een van de meest gebruikte kunststoftypes in onze samenleving tot een hoogwaardig recyclaat. En bij Voka – KvK Limburg proberen we intussen de brug te slaan tussen de academische wereld en de Limburgse kmo’s. Dit doen we aan de hand van ons traject ‘From PHD to SME’ waarvoor we samenwerken met de UHasselt.

Afl 2 (seizoen 3) - Netalux

Het Limburgse bedrijf Netalux zet met laserreiniging in op de technologie van de toekomst. Pieter Cretskens, medeoprichter van Netalux, komt zijn innovatieve ondernemersverhaal uitleggen tijdens de tweede aflevering van De Toekomstfabriek. Zo blijkt dat het laserreinigingsproces geen afval produceert, waardoor het een mooi voorbeeld is van duurzaam ondernemen. Laat net dat de insteek zijn van ons Voka Charter Duurzaam Ondernemen waarmee we een concreet actieplan bieden om duurzaamheid te verankeren in het DNA van je bedrijf .

Afl 1 (seizoen 3) - Baru

Samen met TVL zijn we weer terug met een nieuw seizoen van De Toekomstfabriek: een magazine over innovatie in de Limburgse bedrijfswereld. Deze week krijgen we een blik achter de schermen van chocoladefabrikant Baru uit Diepenbeek. Eigenaar Gunther D'hondt legt zijn innovatief ondernemersverhaal uit in de studio. En we hebben het ook over het belang van patenten. De bescherming van intellectuele eigendommen is cruciaal om de innovaties in onze provincie te beschermen en verzilveren. Patentenbureau Gevers legt alles in geuren en kleuren uit.

Afl1 - Brouwerij Ter Dolen

Samen met TVL zijn we weer terug met een nieuw seizoen van De Toekomstfabriek: een magazine over innovatie in de Limburgse bedrijfswereld. Beginnen doen we met Brouwerij Ter Dolen uit Helchteren. Ike Janssen vertelt u alles over de toekomstplannen van het familiebedrijf. En hij heeft brouwmeester Hendrick Hanssen meegebracht naar onze studio.

Afl2 - Orbix

De journalist van TV Limburg ging op bezoek bij Orbix in Genk. Het bedrijf uit Genk recycleert metaalslakken van staalproducent Aperam tot bouwproducten.

Afl3 - ZF Wind Power

In De Toekomstfabriek krijgen we bezoek van ZF Wind Power. Het bedrijf uit Lommel ontwikkelt tandwielkasten en aandrijfsystemen voor windturbines. Kristof Schraepen is plant development manager. En hij heeft het hoofd van de test- en kwaliteitsafdeling Joris Driesen meegebracht naar de studio van TVL.

Afl 4 - VDS Vanderstraeten

In deze aflevering van de Toekomstfabriek gaan we op bezoek bij Vanderstraeten in Lummen. De familiale bouwonderneming heeft de voorbije jaren sterk ingezet op digitalisering van de werkprocessen, zowel op kantoor als op de bouwwerven. En hoe kunnen bedrijven inzetten op een circulaire economie? Dat ontdekken we tijdens een rondleiding bij het Genkse Tectum Group.

Afl 5 - Jansen Electro Techniek

In De Toekomstfabriek krijgen we bezoek van Jansen Elektrotechniek. Het bedrijf uit Lommel helpt maakbedrijven met de automatisering van hun productielijnen. Jan Jansen staat aan het roer van het familiebedrijf. En hij heeft zijn broer en mede-eigenaar Henk meegebracht naar onze studio.

Afl 6 - JBC

Nog steeds te weinig bedrijven zetten in op een digitale transformatie. Dat blijkt uit cijfers van Voka. Met de steun van Vlaanderen en Europa wil de werkgeversorganisatie daarom ondernemingen begeleiden in hun zoektocht naar digitale oplossingen.

Afl 7 - Belgian Cycling Factory

In De Toekomstfabriek werpen we een blik achter de schermen bij Belgian Cycling Factory. De onderneming achter fietsmerken Ridley en Eddy Merckx, en partner van de Lotto-Soudal ploeg. Jochim Aerts is oprichter en eigenaar van het bedrijf uit Beringen. En hij heeft IT Manager Gert Thora meegebracht naar onze studio. Meer over Belgian Cycling Factory. 

Afl 8 - Provan

In De Toekomstfabriek werpen we een blik achter de schermen bij metaalbewerker Provan. Het bedrijf met vestigingen in Genk en Bilzen investeert fors in digitalisering en automatisering, en werd al drie keer verkozen tot 'Factory of the future'. Bij ons in de studio zit CEO Ben Proesmans. En hij heeft Business Director Dirk Lacquaye meegebracht.

Afl 9 - Azteq

In een nieuwe aflevering van de Toekomstfabriek gaan we op bezoek bij de Genkse scale up Azteq. De onderneming op het Thor Park is gespecialiseerd in de productie van thermische energie en helpt bedrijven bij het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen. Peter Vandeurzen legt zijn innovatief verhaal uit in de studio. En we nemen een kijkje bij Limburg.net. Via Digichange helpen we de afvalintercommunale met hun digitale transformatieplannen.

Afl 10 - Indigo Care

In de tiende en laatste aflevering van het tweede seizoen van de Toekomstfabriek krijgen we een rondleiding bij het Beringse Indigo Care. Het dochterbedrijf van Essec ontwikkelde een hoogtechnologisch verpleegoproepsysteem dat wereldwijd wordt verdeeld. Peter Jans van Indigo.

Bekijk hier alle afleveringen

de toekomstfabriek tvl limburg

Met dank aan onze partners

p

Contactpersonen

Cathérine Dreesen

Directeur internationalisatie & innovatie