Skip to main content

Afl1 - Brouwerij Ter Dolen

Samen met TVL zijn we weer terug met een nieuw seizoen van De Toekomstfabriek: een magazine over innovatie in de Limburgse bedrijfswereld. Beginnen doen we met Brouwerij Ter Dolen uit Helchteren. Ike Janssen vertelt u alles over de toekomstplannen van het familiebedrijf. En hij heeft brouwmeester Hendrick Hanssen meegebracht naar onze studio.

Afl2 - Orbix

De journalist van TV Limburg ging op bezoek bij Orbix in Genk. Het bedrijf uit Genk recycleert metaalslakken van staalproducent Aperam tot bouwproducten.

Afl3 - ZF Wind Power

In De Toekomstfabriek krijgen we bezoek van ZF Wind Power. Het bedrijf uit Lommel ontwikkelt tandwielkasten en aandrijfsystemen voor windturbines. Kristof Schraepen is plant development manager. En hij heeft het hoofd van de test- en kwaliteitsafdeling Joris Driesen meegebracht naar de studio van TVL.

Afl 4 - VDS Vanderstraeten

In deze aflevering van de Toekomstfabriek gaan we op bezoek bij Vanderstraeten in Lummen. De familiale bouwonderneming heeft de voorbije jaren sterk ingezet op digitalisering van de werkprocessen, zowel op kantoor als op de bouwwerven. En hoe kunnen bedrijven inzetten op een circulaire economie? Dat ontdekken we tijdens een rondleiding bij het Genkse Tectum Group.

Afl 5 - Jansen Electro Techniek

In De Toekomstfabriek krijgen we bezoek van Jansen Elektrotechniek. Het bedrijf uit Lommel helpt maakbedrijven met de automatisering van hun productielijnen. Jan Jansen staat aan het roer van het familiebedrijf. En hij heeft zijn broer en mede-eigenaar Henk meegebracht naar onze studio.

Afl 6 - JBC

Nog steeds te weinig bedrijven zetten in op een digitale transformatie. Dat blijkt uit cijfers van Voka. Met de steun van Vlaanderen en Europa wil de werkgeversorganisatie daarom ondernemingen begeleiden in hun zoektocht naar digitale oplossingen.

Afl 7 - Belgian Cycling Factory

In De Toekomstfabriek werpen we een blik achter de schermen bij Belgian Cycling Factory. De onderneming achter fietsmerken Ridley en Eddy Merckx, en partner van de Lotto-Soudal ploeg. Jochim Aerts is oprichter en eigenaar van het bedrijf uit Beringen. En hij heeft IT Manager Gert Thora meegebracht naar onze studio. Meer over Belgian Cycling Factory. 

Afl 8 - Provan

In De Toekomstfabriek werpen we een blik achter de schermen bij metaalbewerker Provan. Het bedrijf met vestigingen in Genk en Bilzen investeert fors in digitalisering en automatisering, en werd al drie keer verkozen tot 'Factory of the future'. Bij ons in de studio zit CEO Ben Proesmans. En hij heeft Business Director Dirk Lacquaye meegebracht.

Afl 9 - Azteq

In een nieuwe aflevering van de Toekomstfabriek gaan we op bezoek bij de Genkse scale up Azteq. De onderneming op het Thor Park is gespecialiseerd in de productie van thermische energie en helpt bedrijven bij het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen. Peter Vandeurzen legt zijn innovatief verhaal uit in de studio. En we nemen een kijkje bij Limburg.net. Via Digichange helpen we de afvalintercommunale met hun digitale transformatieplannen.

Afl 10 - Indigo Care

In de tiende en laatste aflevering van het tweede seizoen van de Toekomstfabriek krijgen we een rondleiding bij het Beringse Indigo Care. Het dochterbedrijf van Essec ontwikkelde een hoogtechnologisch verpleegoproepsysteem dat wereldwijd wordt verdeeld. Peter Jans van Indigo.

Bekijk hier alle afleveringen

de toekomstfabriek tvl limburg

Met dank aan onze partners

p

Contactpersonen

Cathérine Dreesen

Directeur internationalisatie & innovatie