Skip to main content
Innoveren met Voka - KvK Limburg

Advies en klankbord

Heb je hulp nodig bij je innovatieproject? Weet je niet goed hoe te starten met innovatie in je onderneming? Onze innovatie-ambassadeurs geven je gratis eerstelijnsadvies via telefoon, e-mail of tijdens een bedrijfsbezoek. Heb je nood aan kennis op maat? Dan verwijzen we je graag door naar onze gespecialiseerde partners of innovatie-ambassadeurs. 

Focus: Industrie 4.0

Als werkgeversorganisatie bereiden we onze leden voor op de toekomst. Industrie 4.0 is dé toekomst voor de maakindustrie. 

Centraal in dit concept staat de toepassing van nieuwe (digitale) technologie in ondernemingen. Dankzij allesomvattende connectiviteit, intelligente machines en objecten wordt massaproductie op maat van de klant mogelijk. Het zijn tal van nieuwe technologieën en producten die samen een revolutie kunnen betekenen voor sectoren. Het gevaar is reëel dat je als bedrijf 'ge-Ubered' wordt wanneer je je onvoldoende bewust bent van wat er gaande is. Daarom zetten wij hier maximaal op in. Want nieuwe opportuniteiten zijn er eveneens voor zij die zich willen aanpassen.   

COTEMACO

Dit Europees project is een samenwerking tussen verschillende partners in vier landen. In België zijn dit Voka - KvK Limburg en Flanders Make. De focus ligt op de optimale samenwerking tussen machine en mens (cobots) in de automotive & voedingssector. Aan de hand van sessies en een fiedlab begeleiden we bedrijven in de implementatie van colloboratieve robotica. 

FAQ

Jawel! Je kan via verschillende kanalen subsidies krijgen. Op Vlaams niveau heb je het Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio), die een aantal steunmaatregelen aanbieden. Ook Federaal is er steun mogelijk. De Provincie Limburg doet nog een extra duit in het zakje: voor bedrijven die samenwerken rond een innovatieproject kunnen hiervoor steun krijgen. Een volledig overzicht van alle subsidies in België vind je op deze pagina

Heel wat ondernemers zijn sceptisch bij het woord 'innovatie'. Ze denken dan aan totaal nieuwe producten, het warm water als het ware opnieuw uitvinden. Klopt, dat is zeker en vast innovatie. Maar onze kijk hierop is veel breder. Innovatie is de manier om de toekomst van jouw bedrijf veilig te stellen. Het gaat dan zowel om de ontwikkeling van nieuwe producten, of verbetering van bestaande, maar evenzeer diensten. Ook de verbetering van je interne processen valt hieronder. Tenslotte kan je je hele business model omgooien.

Het beschermen van intellectuele eigendom is essentieel voor innovatieve bedrijven om hun winstmarges en groei veilig te stellen. Echter is een doordachte en waardevolle bescherming maatwerk voor elke onderneming. Om u als ondernemer hierin zo goed mogelijk te begeleiden, kan u op ons rekenen voor eerstelijnsadvies, maar ook op onze partner Gevers die u in tweede lijn met raad en daad bijstaat. 

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo