Skip to main content
innovatie

Innoveren met Voka - KvK Limburg

Onderdelen van Innoveren met Voka - KvK Limburg

Innoveren met Voka - KvK Limburg

Community

Innovatie is geen exacte wetenschap, maar kan op verschillende manieren. In onze community ontdek je hoe andere ondernemers hun innovatie-ideeën omzetten in realisaties. Bovendien zijn zij een waardevol klankbord. Samen komen we tot nieuwe inzichten voor meer kwaliteit en groei van je innovatieplannen. Voor iedere ondernemer is er binnen Voka een passende innovatie-community in de vorm van netwerken, businessclubs en internationale missies.

Business Clubs

Tijdens onze businessclubs brengen we met een groep van geëngageerde innovators een bezoek aan een aantal toonaangevende bedrijven binnen hun gebied, zowel binnen als buiten Limburg. 

Missies

Omdat innovatie wereldwijd plaatsvindt, brengen we de Limburgse ondernemers ook ter plaatse. We kiezen voor vernieuwende bestemmingen, in Europa en daarbuiten. In onze zoektocht proberen we net dat anders te zijn, waarbij we exclusieve toegang krijgen tot dé innovatieve bedrijven. 

Vanwege de gekende coronacrisis hebben er in 2020 geen missies kunnen plaatsvinden. In 2021 staan, onder voorbehoud, volgende reizen op de planning:

  • Inspiratiemissie 'smart en sustainable cities' naar Rotterdam 
  • Exclusief bezoek 5G bij Ericsson Zweden o.l.v. Ronnie Leten
  • Techology & venture capital inspiratiemissie Singapore o.l.v. Andy Detaille

Hou zeker deze pagina in het oog voor meer nieuws!

Netwerken

Netwerken geeft meerwaarde op ieder bedrijfsniveau. Het uitwisselen van kennis, ervaring en contacten binnen het eigen vakdomein, leidde al vaak tot betere beslissingen en verrassende inzichten. Momenteel hebben we drie innovatie-netwerken:    

di

 

Data Intelligence

Het netwerk Data Intelligence vormt een belangrijke Limburgse kern van expertise, kennis en ervaringsuitwisseling over big data. We zoeken de meerwaarde en intelligentie van data om een zakelijk voordeel te kunnen doen.

Secretaris: Veroniek Hermans

rd

 

R&D

Voor R&D managers, innovatiemanagers, proces- en productontwikkelaars die op zoek zijn naar extra knowhow en een gegarandeerde meerwaarde binnen hun functiedomein.

Secretaris: Valerie Jennes 

ss

 

SMART CITIES

Dit netwerk neemt diverse aspecten van Smart Cities-uitdagingen onder de loep: naast technologie, ook juridische, communicatie- en marketing gerelateerde aspecten die belangrijk zijn voor lokale besturen in het uitrollen van hun beleid.

Secretaris: Filip Vanderhoydonks